Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

'Προτείνουν'' δωρεάν τεχνικούς συμβούλους για το ΕΣΠΑ με το... αζημίωτο!


'Προτείνουν'' δωρεάν τεχνικούς συμβούλους για το ΕΣΠΑ με το... αζημίωτο!


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συγκεκριμένες εταιρείες τεχνικών συμβούλων που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες που κρύβουν όμως αποκλειστικές δεσμεύσεις, συστήνουν στελέχη της Ιεράς Συνόδου.

Οι περισσότερες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να αντλήσουν κονδύλια από προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. την περίοδο 2014-2020.

Η Ιερά Σύνοδος έχει συστήσει με εγκύκλιο σημείωμά τους σε όλες τις Μητροπόλεις, αν επιθυμούν να υλοποιήσουν έργα με ευρωπαϊκά κονδύλια, να αποκτήσουν πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας.

Τα πιστοποιητικά, δηλαδή, για να μπορούν να διαχειρίζονται ως μοναδικοί φορείς (χωρίς τη μεσολάβηση Δήμων, Επιμελητηρίων κλπ) τα κονδύλια που αντλούν.

Η έκδοση πιστοποιητικού διαχειριστικής επάρκειας απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις και τη διάθεση χρημάτων από τον φορέα, στην προκειμένη περίπτωση από τη Μητρόπολη.

Αν και οι Μητροπολίτες έχουν το δικαίωμα να συνεργαστούν με όποιον αυτοί κρίνουν καταλληλότερο και τους εμπνέει εμπιστοσύνη, στην Ιερά Σύνοδο, στελέχη από συγκεκριμένα γραφεία "προτείνουν", εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου και του Αρχιγραμματέα θέλουμε να πιστεύουμε, συγκεκριμένους τεχνικούς συμβούλους, συγκεκριμένη εταιρεία δηλαδή με την υπόσχεση ότι είναι δυνατή η πιστοποίηση των Ιερών Μητροπόλεων «δωρεάν».

Μοναδικό αντάλλαγμα γι' αυτή τη "δωρεάν" προσφορά είναι η σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένους τεχνικούς συμβούλους!

"Η Διαχειριστική Επάρκεια δεν είναι ένα χαρτί το οποίο συνοδεύει την Ιερά Μητρόπολη. Είναι η πιστοποίηση ότι μπορεί να διαχειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα χορηγηθέντα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και αν αυτό δε γίνει, τότε τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν πίσω από τις Μητροπόλεις" αναφέρει στη Romfea.gr ειδικός επί των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

"Η κάθε Ιερά Μητρόπολη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ανάγκες και απαιτήσεις. Το ράψιμο ενός κουστουμιού για όλους είναι ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος. Και στο κάτω κάτω η διαχείριση των έργων ΕΣΠΑ, είναι μια δύσκολη και υπεύθυνη εργασία. Πώς αυτό μπορεί να γίνει δωρεάν; Πώς μπορεί να γίνει ευκαιριακά και χωρίς στενή και προσωπική συνεργασία;" καταλήγει.

Romfea.gr 
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: