Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Οκτώμβρη η νέα αξιολόγηση

Αrt1676 Τετάρτη 25 Mαιου 2016 Περί Eurogroup      
  Χατζηαναγνώστου Γιώργος                                                                              

  Στην χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup εκείνο το οποίο θα μπορούσε εύκολα κανείς να παρατηρήσει είναι ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησαν να βρούνε μια μέση λύση σε ό,τι αφορά την χρήση των ονοματολογιών και μόνο.
 Η δημιουργική ασάφεια πάλι χτύπησε την πόρτα μας ενώ οι "μεταφράσεις" έχουν αποκτήσει αφηγηματική χροιά κατά το δοκούν.
.
 Το γεγονός ότι το αδιέξοδο και η αδυναμία καθορισμού μιας βιώσιμης μεθοδολογίας όπου το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό και οχι μόνο συνδιαμορφουμενο λογιστικά ,και να μην είναι στο όριο τους 298% σε βάθος χρόνου ,στιγμάτισε το νέο τέλμα των Παγκοσμιοποιητων.    

   Για τους   Έλληνες υποψιασμένους πολίτες είναι μια αναμενόμενη πρόταση υπεκφυγής αλλά είναι και η απόδειξη προσπάθειας διάλυσης του κράτους με όποια κυριαρχία μετά την ίδρυση του.
   Από τη μία μεριά έχουμε μία γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα ήθελε να διατηρήσει τα προνόμιά τους ό,τι αφορά την αποκλειστική εκμετάλλευση των μεθοδολογιών Διαχείρισης του δημόσιου χρέος Έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει την δημόσια υπηρεσία αλλά και την ιδιωτική των ελίτ της Ελλάδας.            
    Από την άλλη μεριά έχουμε την Αμερική η οποία θα ήθελε πάση θυσία να κρατήσει ζωντανό το όραμα Της παγκοσμιοποίησης με βάση όλες τις συνθήκες τις TTIP CETA NAFTA συμφωνίες για να μπορέσουν έτσι να διατηρήσουν το προνομιακό πεδίο Εμπορικών συναλλαγών
Κάτι το οποίο ταυτόχρονα με την είσοδο ή αν το θέλουμε την αυξημένη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας μπορεί να αυξήσει να προσδώσει αυξημένη Γεωπολιτικά αλλά και εμπορικά συμφέροντα για τους Αμερικανούς.    
   
   Και όσο σε μακροπρόθεσμο πεδίο ο δρόμος του μεταξιού παραμένει αυτός ο οποίος προσδιορίζεται Επί σειρά χιλιετιών μέσω της Μεσογείου οι πολιτικοοικονομικό στρατιωτικές συνεργασίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών θα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες                       Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την αλλαγή στα Αφρικανική ήπειρο που είναι νέος παίκτης στο παγκόσμιο εμπόριο κάτι που σημαίνει ότι αργά αλλά σταθερά ο Νέος δρόμος του μεταξιού επιδιώκεται να περάσει από Ασιατική ήπειρο μέσω της Αφρικής στην Αμερική Καναδά έτσι ώστε να απεμπλακούν από τον παραδοσιακό δρόμο του μεταξιού που είχε σαν κομβικό σημείο την Ελλαδική Κύπρο και την Ελλάδα.                                  

                                                      Για τους εναπομείναντες Έλληνες στην Ελλάδα Το γαϊτανάκι των πολιτικών σκοπιμοτήτων θα συνεχίζεται Με λεγκτικές διενέξεις προσχηματικές για λόγους προβολής Την ώρα που υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών Λόγω πραγματικής αδυναμίας των πολιτών . Η ολική παράδοση και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας αρα και η αδρανοποίηση της βουλής σε επίπεδο Δικαιώματος Υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος κάτι επιταγήν του Συντάγματος Είναι πράξη εσχάτης προδοσίας ανεξαρτήτως το πως το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να το περάσει σαν αναγκαία επιλογή με δάκρυα στα μάτια .                                                               Στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας φαίνεται ότι η αξιοπρέπεια έχει μια ευτελή τιμή την όποια προσδιορίζει μία θέση ενός βουλευτή κατά των Ελλήνων .

 Κατά των Ελλήνων διότι όσο η χώρα δεν έχει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο να έχει μια σοβαρότητα, με στόχο την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε πρωτογενή τομέα και δευτερογενή τομέα τόσο η χώρα θα διασύρεται και θα ευτελίζεται στα διεθνή φόρα με τσαντάκια ώμου καφέ η κόκκινα με κόκκινες λωρίδες σε πουκάμισα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει μια οπτική εικόνα που να ταυτοποιεί τα προβαλλόμενα πρόσωπα των media .

     Την ίδια στιγμή που ταυτόχρονα είναι εμφανέστατη η ανικανότητα επιχειρησιακής στρατηγικής των Ελλήνων βουλευτών ελλείψει σχεδίου.    

        *Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Www.fotavgeia.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: