Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ

Αrt1785 Παρασκευή 18 Ιουνίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Εχθές κάπου στην Ακρόπολη ο Πρωθυπουργός Κος Τσίπρας και η γνωστή παρεούλα ανακοίνωσαν λέει κάποιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα. Δεν την παρακολούθησα την φιέστα ακριβώς λίγο μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, προφανώς γιατι ήταν απόλυτα βέβαιο ότι οι γενικόλογες ασάφειες, θα μου χάλαγαν το ζεστό χαλαρό μπανάκι στην παραλία με τέτοια ζέστη ακουγώντας γελαστά παραμύθια .  Το παραμυθι της Χαλιμας με τον Αλη Μπαμπα και τους 40 κλεφτες οσο ωραιο και να ειναι δεν το διαβαζει κανεις καθε φορα που πεφτει πανω του.

Και λέω χαμογελαστά παραμύθια γιατι δεν υπάρχει Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας έτσι πολύ απλά. Υπάρχει ακριβώς αυτό που περιγράφει η Ε.Ε. με το Συμφωνο σταθερότητας αλλα και τις συστάσεις της Ε.Ε. που έιναι έτοιμες και προτυπωμένες ....

Διαβάστε και περιηγηθείτε παρακάτω τις Ευρωπαικές οδηγίες (νόμους) και αντιληφθήτε τον βαθμό αναξιοπιστίας και αναντιστοιχίας λόγων και έργων κάτω από την Ακρόπολη.
http://ec.europa.eu/europe2020/making-it-happen/country-specific-recommendations/index_el.htm

http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2016/nrp2016_greece_el.pdf

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2016

Οι ειδικές ανά χώρα συστάσεις, ως οδηγίες πολιτικής προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες κάθε κράτους μέλους, αποτελούν ένα από τα βασικά προϊόντα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2016 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 με την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης, στην οποία επιβεβαιώθηκε η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την ανάπτυξη με βάση τρεις πυλώνες: αναζωογόνηση των επενδύσεων, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των οικονομιών μας και υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές. Για την καλύτερη εναρμόνιση των διαφόρων πτυχών της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ σε εθνικό επίπεδο και επίπεδο Ευρωζώνης, η Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης για το 2016 συνοδεύτηκε από μια σειράσυστάσεων για την Ευρωζώνη .

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Επιτροπή δημοσίευσε μια σειρά εκθέσεων ανά χώρα με αναλύσεις των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των κρατών μελών*. Τα κυριότερα συμπεράσματα των εκθέσεων ανά χώρα συνοψίζονται σεανακοίνωση [590 KB] . Για 19 κράτη μέλη, οι εκθέσεις ανά χώρα περιλαμβάνουν εμπεριστατωμένες επισκοπήσεις οι οποίες εξετάζουν την ύπαρξη και τη φύση πιθανών μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Τον Μάιο του 2016, με βάση την ανάλυση που περιέχεται στις εκθέσεις ανά χώρα και τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε με τα κράτη μέλη, η Επιτροπή εξέδωσε ειδικές συστάσεις για κάθε κράτος μέλος για τους επόμενους12 έως18 μήνες, καθώς και μια γενική ανακοίνωση. [362 KB]

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, η Επιτροπή παρακολουθεί επίσης τη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

 Ομορφα λόγια παχειά μας αέργων  και γραφειοκρατιας συνοδευομενα με παγωμενη σαμπανια και χαβιαρι σε εποχες λιτοτητας και σφαγης της κοινωνιας ειναι προκλητιλα τις μερες μας.

* Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι enterpreneur Mικρομεσαίων επιχειρήσεων .
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: