Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Tι είναι ο entrepreneur

Αrt1783 Πέμπτη 16  Ιουνίου 2016
Ti είναι o entrepreneur
Xατζηαναγνώστου Γιώργος
http://www.geopolitics.com.gr/2016/06/t-enterpeneur.html
Θα μπορούσε κανείς να τον πει σαν νεοεισαχθέντα όρο στην Ελληνική αγορά υπάρχει όμως από την απαρχή του κόσμου, και συνοδοιπορεί με την ανάπτυξη του ,η την ύφεση των οικονομικών συστημάτων .

Κάθε entrepreneur είναι ένας άνθρωπος με όραμα ,δυναμική ,στρατηγική που οργανώνει και διαχειρίζεται μια επιχείρηση ,Υποθέτει και τεκμαίρει (Assume and presume) .  Συμμετέχει επιχειρηματικά αλλά και επιχειρησιακά στην επιχείρηση.

Στην Ελλάδα του σήμερα με ένα ιδιαίτερα πολύ δαιδαλώδες φοροτεχνικό σύστημα ,με την υφιστάμενη ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας , με διασυνδέσεις αφανών πόρων με επιχειρησιακές δομές ,χωρίς κεντρική στρατηγική της πολιτείας στα αναπτυξιακά μοντέλα ,ο  entrepreneur ορίζεται σαν η "ψυχή"   και η καρδιά της επιχείρησης.

Εμπειρικά αλλά και με διαρκώς ανανεούμενο γνωσιακο υπόβαθρο ο  entrepreneur είναι ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ,ενεργεί, και απολαμβάνει την επιτυχία ή την αποτυχία .

Η συσσωρευμένη γνώση του καλείται και αναδεικνύεται καθημερινά σε πλείστους τομείς όπως τα φορολογικά,φοροτεχνικά ,εργασιακά ,τεχνολογικά,Τραπεζικά, Νομικά  κ.α. σε ένα αέναο γαϊτανάκι γνώσεων και ενημέρωσης .

Ένας   entrepreneur δεν περιορίζεται σε ένα κατ ανάγκη αντικείμενο εργασίας ,αλλά σε πλείστα και ασύμμετρα και πολλές φορές ασύνδετα μεταξύ τους . Από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα μέχρι και διάθεση δικτύων διανομής ,από παραγωγή χαρτοπολτού μέχρι ψηφιακή σύγκλιση .

 Ο  entrepreneur ρισκάρει αλλά και συμμετέχει σε απώλειες κερδών όποιας μορφής ειτε ειναι ανταλλακτικής αξίας (χρήμα) , είτε στο good will  (φήμη και πελατεία) του ονόματος του .

Ο entrepreneur δεν πρέπει να συγχέεται με τον σύμβολο επιχειρήσεων που θεωρητικά αναλαμβάνει να εισηγείται και να προτείνει στον επιχειρηματία . Ο entrepreneur είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που αναλύει συνεκτιμά δρα και αποφασίζει με επίγνωση υπόθεσης αλλά και  του αποτελέσματος .

  Ο entrepreneur έχει πρακτική αλλά και θεωρητική κατάρτιση σε πλήθος θεμάτων με μια ουσιαστική διαφορά από τους θεωρητικούς των οικονομικών που δεν ενεργούν παρά μόνο καταγράφουν και αποκωδικοποιούν .

Ο  entrepreneur είναι ο άνθρωπος που συνδέει την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτικά εφαρμοσμένη εμπειρία και είναι το κλειδί σε κάθε οικονομία μεταξύ Πανεπιστημιακών κοινοτήτων και Επιχειρηματικών οργανισμών δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα .

Για τον  entrepreneur ή επιτυχία δεν είναι ποτέ ατύχημα ..είναι επιλογή . ο entrepreneur καλείται να εφαρμόσει όλα τα θεωρητικά στην πράξη . Υπολογίστε ότι όταν δεν υπάρχει δουλειά πραγματικη αλλα και ρίσκο κανένας δεν μπορεί να χαρακτηριστή entrepreneur.

Η δουλειά του entrepreneur δεν είναι ακριβώς δουλειά, αλλά είναι πρόκληση για την κορυφή.
Όπως επίσης και η πρόκληση για την κορυφή δεν είναι δουλειά,  αλλά επιτευχθείς στόχος.
Όπως και ο γκουρού των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν είναι δουλειά είναι κομμάτι μέσα στον entrepreneur.
 Εάν λοιπόν δεν υπάρχει πραγματικό αντικείμενο έάν δεν υπάρχει πραγματική εξειδίκευση ανά τομέα ,εάν δεν υπάρχουν κέρδη ή απώλειες ,εάν δεν υπάρχει το ρίσκο και η πραγματική δουλειά τότε κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστει  Entrepreneur .
  Entrepreneur + Κεφάλαιο = Προϊόντα + Πελάτες = Επιχείρηση.
 Για όσους θέλουν να γίνουν  entrepreneur μια μικρή συμβουλή.
 Μην επιδιώξετε να αυτοχαρακτηριστήτε entrepreneur .
 Ξεκινήστε λύνοντας το πρόβλημα ενός πελάτη σας και δημιουργήστε το προϊόν που θα του δώσει λύση. Δημιουργήστε έτσι κεφάλαιο ,Παράγετε το προιον , κάντε το μάρκετινγκ ,κερδίστε πελάτες.

Κάποια στιγμή θα σηκωθείτε ένα πρωί και θα ακούσετε ή θα αντιληφθείτε ότι πήρατε το ρίσκο, δημιουργήσατε μια δουλειά, πραγματοποιήσατε τους στόχους σας τους οικονομικούς σαν entrepreneur.

Μια δεύτερη πιο μεγάλη συμβουλή.
Αποφύγετε να εκδηλώσετε σε πάσης φύσεως Ερινύες αυτά τα οποία έχετε στο μυαλό σας. Πραγματοποιήστε τα πρώτα και μετά μιλήστε όσο θέλετε.

Και μια τρίτη πιο μεγάλη συμβουλή.
Απομακρύνετε από κοντά σας τους περίεργους ,τους πονηρούς ,τους "εξυπνάκηδες".
Επιλεξτε δίπλα σας συνεργάτες με ήθος ,αξιοπρέπεια ,που τηρούν τον λόγο τους ,με πνευματική καλλιέργεια και έχουν το ίδιο όραμα του νικητή που έχετε και εσείς .

Κάποια στιγμή θα σηκωθείτε και θα δειτε ότι οι προσωπικοί σας στόχοι (οικονομικοί αλλά και πνευματικοί) πραγματώθηκαν.

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τίποτα μα τίποτα δεν χαρίζεται ..Τεράστια Υπομονή μεγάλη επιμονή, δυνατή προσπάθεια και λίγο τύχη ανοίγουν τον δρόμο .
    
  • Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αφιερωθεί κανείς σταθερά και απόλυτα σε ένα και μόνο σκοπό, τον οποίο να φωτίζουν ευγενή ελατήρια. Ένας τέτοιος αγώνας ανυψώνει και εξιδανικεύει τον άνθρωπο και εξασφαλίζει επιτυχία στη ζωή Βολταίρος

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι  entrepreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων .
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: