Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

H ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Αrt1797  Σάββατο 2 Ιουλίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Η εποχή του διαδικτίου και της υπερπληροφόρησης είναι γεγονός. Γεγονός είναι επίσης ότι η πληθώρα πληροφοριών που "βομβαρδίζετε" ο ανθρώπινος εγκέφαλος είτε οπτικά είτε ηχητικά δημιουργεί μάλλον σύγχυση.

Και ενώ τα θετικά είναι η "ελεύθερη" ροή πληροφοριών ενημέρωσης ,στα αρνητικά είναι αυτός καθεαυτός ο "βομβαρδισμός" 'δηλητηριάζει" την υγιή σκέψη ενός καθαρού μυαλού.

Υπεύθυνοι facebook -LinkedIn - twitter - google+ - Tumblr - Instagram - yahoo κ.α. ατέλειωτα πολλά.

Το επίδικο για όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι η προσέλκυση πελατών και βέβαια κάνουν τα πάντα για να σε προκαλέσουν για ένα Like ,για ένα "μου αρέσει" η να παρακολουθώ.

Αντίστοιχα δε όταν θα προσπαθήσεις να απενεργοποιήσεις τα "Like", "μου αρέσει" "παρακολουθώ" με διάφορες μεθοδολογίες προσπαθούν να αποτρέψουν την έξοδο από την "πληροφόρηση".
Αποτέλεσμα, ανοίγοντας το διαδίκτυο βομβαρδισμός από χιλιάδες χορηγούμενες προωθητικές ενέργειες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον, ως προς τα θέλω του φυσικού προσώπου ,εμφανίζονται ως δια μαγείας ,είτε το θέλει κανείς είτε όχι .

Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τα χιλιάδες like ή μου αρέσει από το Facebook . Θα αναγκαστείτε
να πατήσετε χιλιάδες κλικ αντίστοιχα των ετών ενημέρωσης ,είτε σε σελίδες ,είτε σε άτομα που παρακολουθείτε ή σας άρεσαν . Εάν δε προσπαθήσετε μαζικά να τα απενεργοποιήσετε θα σας προειδοποιήσουν ότι πιθανόν να μπλοκαριστήτε !!γιατί δεν δίνετε τροφή στο τέρας της ενημέρωσης.

Από ιατρικής σκοπιάς ενδιαφέρον έχει μια μελέτη Journal of Creative Behavior 13:169–190, 1979. όπου περιγραφικά αναφέρεται ότι χρειαζόμαστε έναν υγιή, ολοκληρωμένο εγκέφαλο που να μπορεί να αξιολογεί που βρισκόμαστε, να αποφασίζει πού θέλουμε να είμαστε, και να αποφασίζει για τα βήματα που χρειάζονται για να πάμε εκεί."

Πέραν όμως των άλλων το καταγραφόμενο γεγονός είναι ότι η κυνικότητα του καθενός μας λόγω των υπέρμετρα πολλών και μάλλον αρνητικών πληροφοριών, διογκώνεται ως μέσο αυτοπροστασίας από ένστικτο "επιβίωσης".

Στο δια ταύτα
Μια αποστασιοποίηση από την συνολική ροή εισερχομένων πληροφοριών θα σας επιτρέψει να δείτε με πιο "καθαρό μάτι"  τι συμβαίνει γύρω σας και ανάλογα να κινηθείτε με ηρεμία και νηφάλια σκέψη .
Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε τις χιλιάδες ιστοσελίδες που παρακολουθείτε επιλέγοντας λίγες και καλές με το δικό σας κριτήριο . Απενεργοποιήστε το να ακολουθείτε τους πάντες στο διαδίκτυο ,με κατ εξοχήν υπόλογο το facebook. 

"Κλειδώστε" τους ανθρώπινα ή υπερβολικά περίεργους που γεμίζουν τον χρόνο τους συμμετέχοντας στην προσωπική σας ιδιωτική ζωή, μη επιτρέποντας τους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Επιλέξτε λίγους και καλούς προσωπικά φίλους που γνωρίζετε και μπορείτε να έχετε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας χωρίς πίεση και διαδικτυακό δεσποτισμό.

Απενεργοποιήστε τις χιλιάδες ομαδούλες σελίδες υποστήριξες γκρουπάκια συνομιλίων κ.α. που γεμίζουν τον εγκέφαλος σας και αναζητώντας  τα θα εκπλαγήτε  και εσείς σε πόσα έχετε εμπλακεί . 

Περιορίστε τα διαδικτυακά chat μέσω messenger ,viber κλπ και επιδιώξτε την προσωπική πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. 

'
Προσθήκη λεζάντας
'Κλειδώστε" με προγράμματα όπως το call bloker δωρεάν και χωρίς χρέωση όλους τους ανεπιθύμητους που παρενοχλούν με τηλέφωνα και μηνύματα κερδίζοντας την ηρεμία σας .

Με την μερική αποστασιοποίηση και απεμπλοκή από χιλιάδες άχρηστες πληροφορίες που απλά κλέβουν τον χρόνο σας ,είναι σίγουρο ότι θα μπείτε σε ένα νέο κόσμο μιας ουσιαστικής πληροφόρησης ,μακριά από τον καιροσκοπισμό του κάθε ενός.

Δοκιμάστε το και είναι σίγουρο ότι θα δήτε ένα νέο κόσμο ..και επιστρέψτε στην αθωότητα των παιδικών χρόνων με χαμόγελο και αισιοδοξία .      


Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι enterpreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: