Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αrt2782 Δευτερα 20 Φεβρουαρίου 2017 


Ξεπερνά τα 411 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

ΑΑΔΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017  Το τελικώς διαμορφωθέν ποσό φθάνει όμως τα 438,86 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή υψηλότερο κατά 27 εκατ. ευρώ, λόγω της προσθήκης κάποιων εκτάκτων δαπανών για επιστροφές Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε επιχειρήσεις και για διάφορα δικαστικά έξοδα.

Από το ποσό των 438,86 εκατ. ευρώ που είναι οι ετήσιες φετινές δαπάνες του προϋπολογισμού της ΑΑΔΕ τα 350,62 εκατ. ευρώ είναι τα προϋπολογισθέντα έξοδα για την καταβολή, μισθών, επιδομάτων και αποζημιώσεων στο προσωπικό της Αρχής, δηλαδή στους εφοριακούς, τους τελωνειακούς και τους λοιπούς υπαλλήλους που υπάγονται και υπηρετούν στην ΑΑΔΕ (στις δαπάνες μισθοδοσίας συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές).

Από το υπόλοιπο ποσό των 88,24 εκατ. ευρώ, τα 10,7 εκατ. ευρώ είναι έξοδα για αμοιβές σε ιδιώτες φυσικά και νομικά πρόσωπα και 20,2 εκατ. ευρώ είναι οι προϋπολογισθείσες δαπάνες για την πληρωμή ενοικίων κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι ανά την Ελλάδα υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δηλαδή, οι κεντρικές υπηρεσίες στην Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών, τα Ελεγκτικά Κέντρα (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων), οι 4 Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι Διευθύνσεις της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, οι ΔΟΥ, τα Τελωνεία, οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες Τελωνείων κ.λπ. Το υπόλοιπο ποσό των 57 εκατ. ευρώ είναι οι λοιπές λειτουργικές και άλλες δαπάνες της ΑΑΔΕ.

Σε αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία τα σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού της, τα οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η ΑΑΔΕ, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα προϋπολογισθέντα για όλο το 2017 έξοδα της Αρχής, καθώς επίσης και τα ενταλθέντα και τα εξοφληθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου, που αφορούν το μήνα Ιανουάριο 2017. Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα προκύπτουν, ειδικότερα, τα εξής συμπεράσματα:

- Οι ετήσιες δαπάνες για την καταβολή των βασικών μισθών των εφοριακών, των τελωνειακών και των λοιπών υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ανέρχονται συνολικά σε 200,18 εκατ. ευρώ. Άλλα 82,68 εκατ. ευρώ είναι οι επιπλέον αμοιβές του προσωπικού της ΑΑΔΕ που τους καταβάλλονται ως «μισθολογικές διαφορές βάσει του ν. 4024/2011 του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου.

- Οι αποζημιώσεις του προσωπικού για υπερωριακή εργασία και για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες υπολογίστηκαν ότι θα ανέλθουν φέτος σε 7 εκατ. ευρώ. Τα λοιπά έξοδα για μετακινήσεις εκτός έδρας και διανυκτερεύσεις υπαλλήλων της ΑΑΔΕ έχουν προϋπολογιστεί στα 2,26 εκατ. ευρώ.

- Από το συνολικό ποσό των 438,86 εκατ. ευρώ των προϋπολογισθεισών δαπανών της, η Α.Α.Δ.Ε. εκταμίευσε τον Ιανουάριο τα 28,2 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό διατέθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αμοιβές υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: