Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μεθοδολογια επεξεργασίας κατσίγαρου

Αrt2962  Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017
Βάση της κατατεθείσας ΜΠΕ, στο πρώτο στάδιο επεξεργασίας του κατσίγαρου, γίνεται η απολίπανση αυτού με συλλογή του υπολειμματικού ελαιολάδου που περιέχει και εν συνεχεία ανακτώνται μέσω χρήσης ειδικών μεμβρανών το μεγαλύτερο μέρος από τις φαινολικές ενώσεις που περιέχει.

Ο απολιπασμένος και με μειωμένες τις φαινολικές ενώσεις κατσίγαρος, εν συνεχεία προωθείται σαν πρόσθετο νερό στην διαδικασία ρεπάσο της ελαιοπυρήνας που γίνεται σε δυο στάδια, πρώτα διφασικό και κατόπιν τριφασικό ρεπάσο.


Ο ημιεπεξεργασμένος κατσίγαρος, θα χρησιμοποιείται εφόσον είναι επιθυμητό στο τριφασικό ρεπάσο, ή άλλως αναμιγνύεται με άλμη και κατόπιν ηλεκτρολύεται με καινοτόμα ηλεκτρόδια τα οποία δύναται να δεχτούν υψηλή ένταση συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Με την ηλεκτρολυτική παραγωγή ισχυρότατων οξειδωτικών ενώσεων από τα συγκεκριμένα ηλεκτρόδια, επέρχεται η πλήρη επεξεργασία των εναπομεινάντων φαινολικών ενώσεων, του BOD5 και του COD του κατσίγαρου.

 Κατόπιν της υγρής οξείδωσης και οξειδοαναγωγής αυτού, το επεξεργασμένο πλέον νερό οδηγείται σε αντίστροφη όσμωση για ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του αλατιού.

Το καθαρό νερό από την έξοδο της αντίστροφης όσμωσης, είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση όπως: Βιομηχανική επαναχρησιμοποίηση, καθαρισμό επιφανειών φωτοβολταϊκών πάρκων και βέβαια για άρδευση άνευ περιορισμών.
 Η εισερχόμενη στην μονάδα ελαιοπυρήνα, υφίσταται όπως προαναφέρθηκε διπλό ρεπάσο, το πρώτο δυο φάσεων και το δεύτερο τριών φάσεων, για ανάκτηση άνω του 60% του εμπεριεχόμενου σε αυτήν ελαιολάδου.
Κατόπιν, το στερεό κλάσμα αναμειγνύεται με κλαδέματα και θα οδηγείται σε κομποστοποίηση για παραγωγή εδαφοβελτιοτικού αρίστης ποιότητας.
Τα παραγόμενα απόβλητα από το τριφασικό ρεπάσο, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία απορρύπανσης με τον αρχικά εισερχόμενο κατσίγαρο.
Ανάλογη είναι και η επεξεργασία των αποβλήτων βρώσιμης ελιάς.
http://olivenews.gr/files/NINOLAKHS%201.pdf
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: