Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ακόμη 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για τους Ελληνες!

Ακόμη 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για τους Ελληνες!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Mεγάλοι επενδυτές ομολόγων μειώνουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος!
Με αυτό τον τρόπο τα γερμανικά ΜΜΕ περιγράφουν αυτό που έρχεται για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων την ώρα που οι εγχώριοι Ολιγάρχες οργιάζουν στην κυριολεξία.
-Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων.
Γράφει η Gillian Rothschild
Στο μεταξύ η Citi κάνει λόγο για ένα 4ο Μνημόνιο:
-H αδιαλλαξία των πιστωτών σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση των ποσοστών της κυβέρνησης του Τσίπρα, διατηρώντας την πολιτική αβεβαιότητα υψηλά, την οικονομική εμπιστοσύνη χαμηλά και τις προοπτικές μιας ισχυρότερης ανάκαμψης του ΑΕΠ αρκετά περιορισμένες. Όπως προειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα, η πιθανότητα να καταστεί αναγκαίο ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης μετά το 2018, αυξάνεται.

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ομόλογα στον κόσμο, η PIMCO, μειώνει την έκθεση του στο ελληνικό χρέος, ενώ είναι απίθανο να ενδιαφερθεί σε νέες εκδόσεις από τη χώρα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στη Γερμανία, μεταδίδει το Reuters.
“Έχουμε κάποια έκθεση σε ορισμένα funds αλλά όχι γενικά στην εταιρεία… Καθώς οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι, μειώνουμε την έκθεση μας”, αναφέρει ο Andrew Bosomworth στο Reuters.
Η PIMCO είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους του 5ετούς ομολόγου που πούλησε η Ελλάδα στη σύντομη επιστροφή της στις αγορές το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.
“Μέχρι να επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά, πιθανώς να είναι σε επίπεδα που δεν θα είναι τόσο ελκυστικά”, ανέφερε ο Bosomworth.
Η τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων ήταν με ομόλογα πέντε και τριών ετών το 2014, ένα χρόνο πριν βυθιστεί σε κρίση εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης της νέας αριστερής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας.
Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή του 5ετούς ομολόγου του 2014 με νέα 5ετή ομόλογα.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Ελλάδα εξετάζει την πρώτη έκδοση ομολόγου από το 2014, ωστόσο οι διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών της για τα μέτρα ανακούφισης στο χρέος ενδεχομένως να καθυστερήσουν τα σχέδια της.
Στο ματαξύ η άθλια κυβέρνηση ξεκινά ένα ακόμη εισπρακτικό σαφάρι με θήραμα τους πολίτες και με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων και στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Οι παρεμβάσεις που ετοιμάζονται έχουν ως στόχο την υλοποίηση των δημοσιονομικών προβλέψεων του νέου μνημονίου.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup η χώρα θα πρέπει να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 3,5% έως και το 2022, δηλαδή για τα επόμενα πέντε χρόνια, και αυτό σημαίνει αφαίμαξη των ελλήνων για να γεμίζουν συνεχώς τα κρατικά ταμεία.
Νέοι φόροι και συνεχείς έλεγχοι και πρεσάρισμα της αγοράς και των φορολογούμενων είναι στην ημερήσια διάταξη για τα επόμενα χρόνια.
Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται το επόμενο διάστημα. Σε αυτό περιλαμβάνεται:
η διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην αγορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ. Συνεργεία θα χτενίσουν τις τουριστικές περιοχές προκειμένου να εντοπισθούν όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις με απειλή το 48ωρο λουκέτο για τις περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων αξίας άνω των 500 ευρώ ή περισσότερων των 10 αποδείξεων.
Η επιτάχυνση και πραγματοποίηση πιο στοχευμένων κατασχέσεων στα χέρια τρίτων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία ειδικού πληροφοριακού συστήματος οφειλετών το οποίο θα εκδίδει αυτόματα κατασχετήρια σταθμίζοντας δεδομένα του οφειλέτη όπως το εισόδημα και η γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση.
Η διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων από την εφορία με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία και όχι την αντικειμενική. Έτσι η τιμή εκκίνησης θα είναι πολύ χαμηλότερη. Σχετική διάταξη έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει το παράδοξο: να φορολογεί με βάση την αντικειμενική αξία και να κατάσχει τα ακίνητα με βάση την εμπορική.
Εάν δηλαδή κάποιος φορολογήθηκε για παράδειγμα με φόρο κληρονομίας με βάση την αντικειμενική αξία και σίγουρα πλήρωσε ΕΝΦΙΑ με βάση την πολύ υψηλότερη της εμπορικής αντικειμενική αξία, στην περίπτωση που δεν μπορεί να πληρώσει πλέον, η εφορία θα προχωρήσει στην κατάσχεση του ακινήτου αλλά θα εκποιήσει το ακίνητο με πλειστηριασμό στην εμπορική αξία.
Με άλλα λόγια ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ενδέχεται να έχασε το ακίνητο επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει φόρους με βάση την αντικειμενική αξία αλλά η εφορία που του κατέσχεσε θα το πουλήσει στην εμπορική.
Νομικοί χαρακτηρίζουν αυτή την κατάσταση ως κατεξοχήν ορισμό της αυθαιρεσίας και της κατάχρησης εξουσίας από την πλευρά του δημοσίου προς τον πολίτη.
Το παράδειγμα αυτό αφορά πολλούς μεσαίους φορολογούμενους που κλήθηκαν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους για να διατηρήσουν ακίνητα των οποίων η εμπορική αξία κατέρρευσε με την κρίση.
Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών, είναι κατά μέσο όρο διπλάσιες από τις εμπορικές αξίες ή και ακόμη υψηλότερες. Ωστόσο, όλοι οι φόροι των ακινήτων όπως είναι οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς δωρεών και ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες. Έτσι, προκύπτουν εξωπραγματικοί φόροι που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες του.
Το μνημόνιο προέβλεπε ότι τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από το δημόσιο και εκπλειστηριάζονται θα έχουν ως τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία των ακινήτων που στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική. Ωστόσο, οι αντικειμενικές αξίες θα εξισωθούν –βάσει πρόβλεψης μνημονίου- με τις εμπορικές αξίες έως τον Δεκέμβριο του 2017.
Η εξίσωση μπορεί να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο αν κρίνει κανείς από τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στη μείωση των αντικειμενικών αξιών στις τέσσερις περιοχές που βάση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να μειωθούν. Η προθεσμία έληξε από τον Δεκέμβριο και ακόμη δεν έχει γίνει η διόρθωση με το ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά να παρανομεί.
Η δημιουργία ειδικού λογισμικού με το οποίο θα διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές αλλά και οι συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS. Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται παραβάσεις όπως η είσπραξη ποσών μέσω των POS χωρίς όμως να έχει εκδοθεί το απαιτούμενο φορολογικό στοιχείο.Υ.Γ>To μεγάλο μυστικό στην αγορά είναι να έχεις ταμειακή μηχανή στο κατάστημα ή για τις υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο σου χωρίς αυτή να είναι συνδεδεμένη με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος Taxis. Παρόλα αυτά η ταμειακή μηχανή κόβει αποδείξεις κανονικές, μερακλήδικες. Ολο και πιο πολλοί επιχειρηματίες-επιτηδευματίες επιλέγουν αυτή τη μέθοδο για να φοροαποφύγουν από τους κατσιαπλιάδες επιθεωρητές του υπ. Οικονομικών. Οποιος το κάνει είναι trendy και must. Οσοι κόβουν κανονικές αποδείξεις on line με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι ενάντια σε κάθε επιχειρηματική λογική. Κι αυτό γιατι η κυβέρνηση Σύριζα είναι αδίστακτη. Τα συμφώνησαν, τα ψήφισαν και τώρα πρέπει να εφαρμόσουν.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: