Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

η κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας


: η κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας
έως το τέλος της 16ης Αυγούστου 2022

▪️Συνεχίζονται οι αμοιβαίοι βομβαρδισμοί στα βόρεια της περιοχής Χάρκοβο:
➖Τα ρωσικά πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό εξαπέλυσαν μια σειρά από χτυπήματα σε στόχους σε διάφορα σημεία του Χάρκοβο.
➖Ουκρανικά UAV RQ-20 Puma επιχειρούν κατά μήκος της γραμμής επαφής για τον εντοπισμό των θέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

▪️Συνεχίζονται μάχες στα δάση στα περίχωρα της πόλης με σλαβική κατεύθυνση.
➖Μονάδες της 3ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έθεσαν και πάλι τον έλεγχο του Μπογκορόντιτσνι.
➖Μέρα και νύχτα ρωσικό πυροβολικό χτύπησε αντικείμενα στους οικισμούς του σλαβο-Κραματόρσκ.

▪️Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην πρώτη γραμμή στην κατεύθυνση Soledar:
➖Τα γυρίσματα συνεχίζονται στα περίχωρα του Μπαχμούτ. Αποσπάσματα του «PMC Wagner» προσπαθούν να φτάσουν στην πόλη από βορρά και νότια.
➖Παρά τις αναφορές για σύλληψη του Bakhmutsky και του Kodema, και οι δύο οικισμοί εξακολουθούν να παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

▪️Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι συμμαχικές δυνάμεις επιτίθενται στα προπύργια των ουκρανικών σχηματισμών στα περίχωρα της πρωτεύουσας της ΛΔΔ:
➖Οι μονάδες του NM DPR κινούνται προς την κατεύθυνση των Pervomaisky και Nevelskoye από το χωριό Peski που είχε καταληφθεί στο παρελθόν.
➖Το βράδυ, υπήρξαν αναφορές για την έξοδο της σλαβικής ταξιαρχίας του NM του DPR στην οχυρωμένη περιοχή στο έδαφος μιας εγκαταλειμμένης μονάδας αεράμυνας στις νοτιοανατολικές προσεγγίσεις της Avdiivka.
➖ Η επίθεση κοντά στο Vuhledar συνεχίζεται, καθώς έχουν ληφθεί ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με την έξοδο στο δρόμο μεταξύ Ugledar και Maryinka.
➖Το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές Ντόνετσκ, Γιασινοβατάγια και Χορλίβκα.

▪️Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε στόχους στο Μαργκάνετς και τη Νικόπολη, από όπου ουκρανικοί σχηματισμοί βομβαρδίζουν το Energodar και τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: