Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

χωριο Πέσκι,

Μάχη για το Sands
κατάσταση στις 13:00 στις 13 Αυγούστου 2022

▪️Οι μαχητές του τάγματος «Σομαλία» του NM DPR κατάφεραν να εισβάλουν στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο βορειοδυτικό τμήμα του χωριού Πέσκι, όπου υπήρχαν ακόμη θύλακες αντίστασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Πιο κοντά στη νύχτα εμφανίστηκαν πλάνα από το κτίριο πίσω από το κτίριο του Σώματος Πολιτισμού, επιβεβαιώνοντας την προέλαση των προωθούμενων δυνάμεων.

▪️Το μεσημέρι το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την πλήρη κατάληψη του οικισμού. Επίσημα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν ακόμα να ελέγχουν πολλά πολυώροφα κτίρια κατά μήκος της οδού Stepnaya στα βορειοδυτικά προάστια του Πεσόκ, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, η εκκαθάρισή τους είναι θέμα του εγγύς μέλλοντος.


Μάλιστα, τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση της μάχης για το Πέσκι και τη μεταφορά του χωριού, που από το 2014 αποτελεί έναν από τους κύριους κόμβους της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή, υπό τον έλεγχο του NM του DPR.

▪️Εκτός από τις αρμόδιες ενέργειες του προσωπικού της ΝΜ της ΔΠΔ, τεράστιο ρόλο στην έφοδο του οικισμού έπαιξε το πυροβολικό. Συνεχώς χτυπούσε τους ουκρανικούς σχηματισμούς και κατέστρεψε τις ενισχύσεις που έφτασαν. Βαριά συστήματα φλογοβόλων TOS-1A «Solntsepek» χτύπησαν οχυρές θέσεις και άνοιξαν το δρόμο για τις μονάδες προώθησης.

▪️Η κατάληψη του Sand θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας επίθεσης προς τα βόρεια προς την κατεύθυνση του Vodyany για να φτάσει στην Avdiivka από τα δυτικά. Γίνεται επίσης δυνατή η κίνηση βορειοδυτικά προς Pervomaisky και Karlovka.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: