Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η ΑΠΟΔΌΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΡΩΝ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΔΌΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΡΩΝ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Xατζηαναγνώστου Γιώργος

Πρόσφατα σε ερώτησή  βουλευτή της ΝΔ  και σε απάντηση του Όλι Ρεν,
η απάντηση για την διαδικασία αναθεώρησης τιμών ακίνητης περιουσίας  ήταν  «οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς.
       Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016».
Γι’ αυτό και ο κ. Παναγιωτόπουλος καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ποια είναι η θέση του απέναντι στην εκτίμηση του κ. Ρεν ότι η αναμόρφωση του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών δεν μπορεί να προκύψει έως το 2016.

Αυτό το μικρό απόσπασμα έτσι για να προιδεάσω για το πότε θα αποφασίσουν και εάν και κάτω από ποιες συνθήκες την κατρακύλα των αντικειμενικών αξιών ..
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η υπερφορολόγηση του ακινήτου μαζί με την καταστροφή των ΜμΕ ,την μείωση των εισοδημάτων οδηγεί αναγκαστικά σε Δήμευση των περιουσιών των πολιτών .εσκεμμένη από τους Κυβερνώντες προς διευκόλυνση των στόχων και κάμψη των "αντιστάσεων" ζυγίζοντας όμως  κάθε φορά το όριο "έκρηξης" του Ελληνικού Λαού.

Τα επόμενα χρόνια αυτά που θα ζήσουμε στον χώρο των ακινήτων θα θυμίζουν ανάποδα το τι έγινε το 1970-1990 στον χώρο της οικοδομής .
Είτε με την μια κυβέρνηση ,είτε με την άλλη ο καζινοκαπιταλισμός ο Διεθνής επιβάλει οπωσδήποτε την τιτλοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να μπορέσει να κινηθή , σαν παραγόμενο προιόν στην Δευτερογενή χρηματιστηριακή αγορά  προϊόντων προς διάθεση .

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Η μόνη πιθανότητα να μην γίνει αυτό είναι Να μπορεί η Ελληνική Οικονομία να αναταχθή από μόνη της με ταυτόχρονη πολιτική θέληση να διατηρηθεί το υφιστάμενο μοντέλο μέχρι προ Μνημονίου όπου το 95% των ακινήτων ήταν στην κατοχή μικροεπενδυτών .

Κατ επέκταση η συνεχιζόμενη καταστροφική και εκποιητική μεταφορά πλουτοπαραγωγικών πηγών και ακίνητης περιουσίας σε funds σε καμία περίπτωση δεν προϊδεάζει για ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας .

Εγκλωβισμένοι όμως στο μοντέλο Δημοσιονομικής προσαρμογής της ΕΕ και ταυτόχρονα ισοσκελισμένων προϋπολογισμών ας μας απαντήσει κάποιος που έχει βασικές γνώσεις οικονομίας πως μπορείς να ισοσκελίσεις ένα βραχυπρόθεσμο 5ετιας πλάνο επενδυτικό;

 Ας μας απαντήσει κάποιος ποιό είναι το τεχνοκρατικό κόστος μελέτης εκπόνησης έργου που εναρμονίζεται με τα πολυνομοσχέδια των Κρατών αλλά και τους Στόχους της Ε.Ε. γαι να μπορέσει να προσφύγει σε εκταμίευση μέσω Τραπεζικού Δανεισμού ;

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το γενικό παγκόσμιο περιβάλλον και οι Διεθνείς συσχετισμοί εγκλωβίζουν και αποδυναμώνουν τον απλό πολίτη που γίνεται εύκολα θήραμα των εταιρειών εντάσεως Κεφαλαίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ίδρυση από τις πολυεθνικές ενός Δικαστηρίου ICSID  όπου ασχολείται μόνο με τις συμβάσεις πολυεθνικών απέναντι σε Κράτη όταν υπάρξει Διεθνής παραβίαση των όρων και κατ επέκταση ζημιώνονται οι πολυεθνικές .

Στην Ελλάδα του 2014 η αδρανοποίηση του πολίτη από τα κοινά και ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής είναι ζητούμενο από τους έχοντας την νομή της εξουσίας, δεδομένου ότι η συνέχεια ενός Κράτους μέσω πολιτεύματος θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξαρτήτως εάν οι συμμετέχοντες στην διαδικασία εκλογών είναι 50% ή 60% .

Η ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η αυτοοργάνωση των πολιτών σε κοινωνικά εγχειρήματα πολυσυμετοχικότητας δεν είναι το ζητούμενο αλλά σαφώς το απευκταίο  από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ,λόγω της απώλειας ελέγχου παρεμβατικά των δομών της.Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ 'κυβερνά" με το 18% των εγγεγραμμένων Ελλήνων Πολιτών.

Παρ όλα αυτά και παρά της δυσκολίες η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι κατά πολλούς η μόνη λύση για να μπορέσει να βρη η οικονομία τα πατήματα της και ταυτόχρονα να υπάρχει η Λαϊκή συμμετοχή και η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση  για επίτευξη των στόχων ολόκληρης της κοινωνίας και όχι μόνο μια μερίδας εκλεκτών .

 Ο ΤΡΟΠΟΣ

Πειραματικά μοντέλα στην Ελλάδα με αυτοργάνωση των πολιτών μπορεί να βρει κανείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο που να ταιριάζουν στην κουλτούρα αλλά και να είναι στην περιοχή όπου μπορεί να ενασχοληθεί κανείς .

Εάν δεν υπάρχουν μπορεί κανείς να πάρει εύκολα μια ιδέα η και να συνεργαστεί με διάφορες Κοινσεπ ή Εταιρείες λαϊκής βάσης τύπου Βιοενεργειακή Λακωνική χρησιμοποιώντας σαν αρχή των εγχειρημάτων την αποκομιδή και διαχείριση απορριμάτων ,ή ακόμα και συμμετέχοντας στην ΒΙΟΜΕ .

Αξίζει τον κόπο να ενεργοποιηθούμε πρίν οδηγηθούμε στην ολική καταστροφή με την δαμόκλειο σπάθη της φυλάκισης και της αστυνοτρομοκρατίας  που οι διοικούντες έχουν βάλει σαν επιτηρητή των ονείρων τους

Συμβαίνει όμως τα όνειρα τους να μην είναι και δικά μας
Εμείς επιλέγουμε την συμμετοχή στα κοινά και παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: