Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

TO ABEBAIO ΠΟΛΙΤΙΚΟ AYΡΙΟ

ΑΘΗΝΑ 6/5/2013
Πενθήμερη "κοπάνα" ελέω καλοκαιρινού καιρού έκαναν οι Έλληνες το Πάσχα του 2013.

Λίγοι ως είθισται κάθε έτος έμειναν στις αστικές περιοχές που είχαν μεταμορφωθεί σε περιπατητικούς δρόμους άνευ οχημάτων .

Ενδεικτικό της πολιτικής αδράνειας των βαρέως πληττομένων Ελλήνων από την στοχευμένη υπερφορολόγηση είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα,που  μιλώντας στην  Franfurter Allgemeine έσπευσε να τροφοδοτήσει την στερεοτυπική καλβινιστική γερμανική εμμονή: οι Έλληνες είναι υπομονετικοί και σιωπηλοί γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ.ενώ συνέχισε την κοινωνιολογική του ανάλυση αναφερόμενος ότι  οι ελάχιστοι αντιδρώντες προέρχονται από τους δημοσίους υπαλλήλους !

 Και βέβαια πως να μην αναθαρρήσει όταν η Μύκονος ,οι Σπέτσες και η Πάρος είναι γεμάτες......Πως να μην αναθαρρήσει όταν κατάφεραν αλώβητοι να κάνουν "διακριτικό" Πάσχα χωρίς "απώλειες"αυγοβαμένες..


Το ερώτημα που στριφογυρνάει όμως σε εκείνους που ο βράδυ πετάγονται στον ύπνο τους από το άγχος και την αβεβαιότητα του αύριο μεγαλώνει όμως καθημερινά παρά το φαινομενικό "δεν βαριέσαι βρε αδελφέ΄΄ και να φωνάξεις δεν θα αλλάξει τίποτα.


Η στοχοποίηση των Ελλήνων είναι πλεόν ασύστολα εμφανής και αδιαμφισβήτητη ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο Έλληνα αλλά και αλλοδαπό .
Σωρεία παραβιάσεων Συνταγματικών αρχών και χιλιάδων νομικών παραπομπών με πρόδηλη την διαφαινόμενη  πληβιοποίηση των Ελλήνων πολιτών δεν επιτρέπουν αμφισβήτηση και έχουν διατυπωθεί και εξακολουθούν να διατυπώνονται καθημερινά από τον Ελεύθερο Διαδικτυακό χώρο σε ευθέια αντιπαράθεση των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Η στρατηγική των κομμάτων συνεχίζεται με την ίδια πολιτική μεθοδολογία των εκλογών παρά την διαφαινόμενη μεταστροφή των κυβερνώντων που πειραματικά και δειλά κάνει την εμφάνιση της με στόχο τον κατευνασμό και την ώθηση της κοινωνίας σε  αλλαγή μοντέλου οικονομική αφαίμαξης μέσω δημοσιευμάτων ενός πίο ήπιου νομίσματος με ευέλικτη ισοτιμία προς αποφυγή της διάλυσης της Ευρωζώνης της Γερμανίας.  
ΑΝΟΙΚΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ
Η Νέα Δημοκρατία εγκλωβισμένη στην αδυναμία εξεύρεσης λύσεων προσεύχεται για ένα θαύμα εκτός Ελλάδας που θα στρέψη τα βλέμματα εκτός Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα θα κερδίζει χρόνο με δημιουργική λογιστική ,στοχεύοντας στην κάλυψη της τετραετίας με όπλα την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014,όπου μπορεί να προτείνει τα δικά της προγράμματα ελπίζοντας να μειώσει το τραγικό 67% ανεργίας της νεολαίας.

Η λογικοφάνεια των εφικτών στόχων κατά την λογική της ΝΔ και του "φωτός" στο βάθος του τούνελ καταρρίπτεται καθημερινά από τις άδειες τσέπες των πολιτών προς όφελος των προνομιούχων παρά τω πρωθυπουργό, με άπειρα παραδείγματα εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ χωρίς κανένα μα κανένα όφελος μεσοπρόθεσμα για την χώρα ...

Η σιωπή για την ΝΔ είναι χρυσός δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι απτό στον πολίτη να δικαιολογήσει την "αισιοδοξία" που θέλουν να διαφαίνεται λογιστικά. Στο ισοζύγιο πληρωμών στο λογιστικό σχέδιο υπάρχει πάντα ένας ταμειακός λογαριασμός 38.00 που πρέπει να είναι ισοδύναμος με την πραγματική ρευστότητα και αυτό όσο και να "καθυστερείτε" θα βγη στην επιφάνεια μέσω άδειων ταμείων κ.α. και η ΝΔ το ξέρει ...για αυτό σιωπά ...


SYRIZA.pngΤο ΣΥΡΙΖΑ  προσπαθώντας να βρη βηματισμό με βάση το 4% μπερδεύεται με το υπόλοιπο πρόσφατα αθροισθέν 23% και μαζί με αυτό και ο Ελληνικός Λαός. Η ταυτοσημότητα του 4% με το 23% είναι εξαιρετικά χαμηλή σε θέματα Πατριωτικά , σε θέματα Θρησκευτικά ,σε θέματα Φέρουσας Ικανότητας  της χώρας όπως ευγενικά τοποθετείται το μεταναστευτικό . Τα ζητήματα είναι μείζονα και όσο δεν "αγγίζονται" τόσο οι τάσεις θα αποσύρονται άλλες φορές από το 3% άλλες φορές από μόνες τους .
Παρά την προδιάθεση του αντιμνημονιακού μετώπου να στηρίξει την αλλαγή ,η πολυγλωσσία δεν δείχνει ότι αθροίζεται στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και παρά το ότι δεν διαφαίνεται εναλλακτική πρόταση ικανή να απορροφήσει το 23% που αιωρείται.
 Παρ όλα αυτά η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ακολουθεί τον δρόμο της μοναξιάς και όποιος θέλει "οπίσω μου έλθει". Το γεγονός της οικονομικής διαφαινόμενης δυσπραγίας υποστήριξης των κομμάτων δείχνει να ευνοεί την προοπτική αλλά ταυτόχρονα με πολλές μάχες εσωτερικές .
    
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ  σταθερή στις επιλογές της φαίνεται ότι κερδίζει στις εντυπώσεις υποστήριξης του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού με αυξητικές τάσεις χωρίς όμως να έχει να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση πέραν των όποιων κατέθεσαν στις προηγούμενες εκλογές .
Από την μια ο λαός δείχνει "απέχθεια" σε ότι παλαιοκομματικό και στηρίζει τις "δυνατές καθαρές φωναχτές σκέψεις" των μελών της Χ.Α. ενώ παράλληλα ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ και τις λοιπές εκδηλώσεις  των μελών της Χρυσής Αυγής ενδυναμώνει αυτό το φαινόμενο"'αδικίας" σε βάρος της.
Η ιστορική όμως παρομοίωση των μελών της με τα πρόσφατα (1941-1944) θύματα σαν υποστηρικτές της Θηριωδίας των Ναζί υποδαυλίζει την όποια ηρεμία μπορεί να υπάρξει μεταξύ των ακραίων πολιτικών πλευρών ανοίγοντας μια τεράστια ρωγμή . Και ενώ η κοινωνία ζει το οικονομικό "ολοκαύτωμα" των πολιτών της η επιλογή των συσσιτίων για Έλληνες δίνει τροφή σχολιασμού για τους Ανθέλληνες και τροφοδοτεί την πόλωση.
   Είναι επιλογή που δείχνει ότι έχει την υποστήριξη των "πασχόντων" οι οποίοι εναγωνίως αναζητούν το "καθαρό" που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την σήψη του σημερινού αστικού πολιτικού μορφώματος.
      

 Η ΑΝΕΛ 
μετά το Συνέδριο της δείχνει σταθερότητα που κανείς δεν μπορεί να την διασφαλίσει δεδομένου ότι το μείγμα παλαιών και νέων πολιτικών μαζί δεν ευνοεί πέραν της ψηφοθηρίας και την στρατηγική της αλλαγής .
Το πολιτικό κατεστημένο πιέζεται από την κοινωνία να καθίσει στον "πάγκο" και φαίνεται ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αλλάξει την ροή των γεγονότων με ιστορικό παλαιού πολιτικού ανδρός.Παρά την προγραμματική μεγάλη διακήρυξη η στελέχωση της ΑΝΕΛ από νέους που ψάχνουν να βρουν "πως γίνεται" και παλαιούς που στηρίζουν αυτό που γίνεται όπως γίνεται δεν φαίνεται ικανή να δώση ώθηση για ανάπτυξη στο κόμμα.
Η διαφαινόμενη "γκρίνια" από αυτούς που θέλουν να αλλάξει γρήγορα το κόμμα "φαίνεται" και ενώ υπάρχει η διάθεση όλα κρίνονται μέσω ενός ανδρός (Καμμένος) ο οποίος επιδιώκει ισορροπίες δύσκολες σε μια κοινωνία που ζητάει εσπευσμένα αλλαγή .
 
 
ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Το δράμα της Σταύρωσης  έφερε την Ανάσταση ,εδώ όμως στο ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα Ανάστασης αλλά επιβίωσης . Επιβίωσης από την άτακτη χρεοκοπία ,επιβίωσης από την σιωπηρή 'αγάπη' μεταξύ αντρών που ενόσω όλα ήταν καλά φτιάχνανε γυμναστήρια , κάνανε διεθνιστικά ταξιδάκια ,συντηρούσαν ένα σωρό αυλικούς ,ενώ τώρα .....
Τώρα που να βάλει κανείς τόσο πολύ βενζίνη στην κλεμμένη από τον Ελληνικό Λαό BMW ,πως να βολέψει τους παλαμακιστές με την αναλογία 40-40-10.

Το μέλλον ζοφερό ο Εισαγγελέας προ των πυλών ,τα "στελέχη" όπου φύγει ,φύγει , ποιος να μιλήσει γαι πολιτική και πρόγραμμα.....Άλλος για ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη και ο Βαγγέλης στα στενά δεν χωράει να περάσει .... Η λύτρωση διαφαίνεται ως η απαο΄ροφηση από την Νέα Δημοκρατία ως συνεργαζόμενο κόμμα , με δεδομένο ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν αλλά και η "πορεία σκέψεων" είναι κοινή . .


ΤΟ ΚΚΕ
Ο νέος Σύντροφος από ότι φαίνεται 'ανιχνέυει' αλλα΄δεν δείχνει και τόσο πρόθυμος να αλλάξει την μέχρι τώρα αποδοτική (sic) ταξική τακτική της Παπαρήγα.
Το μανιφέστο παραμένει το ίδιο, οι ποδαροπορέιες οι ίδιες ( οι καλύτεροι πελάτες των τσαγκάρηδων). Αν καμία φορά ξεφύγει και μια φωνή διαφορετική (Μπογιόπουλος) υπάρχει και ο Καιάδας...όπως στην Σπάρτη.
Η τακτική έχει μια εύκολη ταξική προσέγγιση χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παραμετροποιέι την κοινωνία που αλλάζει που εξελίσσεται και αναζητά λύσεις για σύγχρονα προβλήματα .Δεν είναι εύκολο να δει κανείς τι κρύβεται πίσω από το κτίριο στην      δεδομένου ότι με δηλώσεις της συντρόφου Παπαρήγα όυτε το ΣΔΟΕ δεν επιτρέπεται να μπή .....μόνο οι υπάλληλοι όσοι έχουν απομείνει πλέον μετα τις απολύσεις.
  



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο λαγός της Νέας Δημοκρατίας ,περνάει τις Συμπληγάδες του Συνωστισμού στην Σμύρνη και αυτός με την ίδια τακτική της Νέας Δημοκρατίας ( σαν όμορο κόμμα). Την τακτική της σιωπής , άντε και να το διανθίσουμε λίγο και με την έκφραση κλισέ " για το καλό του ΄τόπου" . Άλλωστε τι έχει να πει ,αφού όλα έρχονται έτοιμα από διεθνείς έγκριτους (sic) νομικούς οίκους και μάλιστα μεταφρασμένα...Άντε το πολύ πολύ να βάλεις κάποιο κόμμα σε μια υποπαράγραφο για  "το καλό του ΄τοπου" όπως έχουμε μάθει .  Την στρατηγική της εισόδου και εξόδου από τα κανάλια των ΜΜΕ την έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνοι τους ,ναι μόνοι τους οι  πολιτευόμενοι της Δημοκρατικής Αριστεράς (sic)  ..θα μπορούσε δε να πει κανείς με επιτυχία γιατί ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν πριν τις εκλογές ότι θα μπαινόβγαιναν αέρινα στου Μαξίμου..... Τώρα  για το πόσες ψήφους θα πάρουν στις επερχόμενες εκλογές ..τι να πω αμφιβάλω αν θα τις βρουν στα κουτάκια ....

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Η αβεβαιότητα των πολιτικών για το αύριο με δεδομένη την Σύρραξη στην Συρία ,την γενικευμένη οικονομική αναταραχή και σε επίπεδο Χρηματιστηριακών αγορών ,αλλά και γεωπολιτικών ανακατατάξεων πχ. Ινδία - Πακιστάν , Ιαπωνία -Κίνα. Ιράν -ΗΠΑ δεν επιτρέπουν σχεδιασμό και στρατηγική που έχει βάθος χρόνου .
 Όλα τα κόμματα ατενίζουν ένα αόρατο αύριο που οι μόνοι πυλώνες που προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι είναι οι πυλώνες της παγκοσμιοποίησης ,κάτι που έρχεται αντίθετο με Εθνικές Συνειδήσεις και κουλτούρα λαών.
Η επερχόμενη παγκοσμιοποίηση στηρίζεται στην Τραπεζική συναλλαγή - Μηχανογράφηση με νομική Διεθνή κάλυψη .
Δεν είναι τυχαίο που όλοι συνυπογράφουν νομικά κείμενα υποστήριξης ανταλλαγής Πληροφοριών και δεδομένων που αφορούν την διακίνηση Του χρήματος παγκοσμίωςΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τα Ελληνικά κόμματα με βάση τα ήδη υπογραφέντα ανεξαρτήτως Διεθνών Εξελίξεων έχουν να αντιμετωπίσουν την βαθιά στοχευμένη ύφεση και την αφυδάτωση τους μέχρι του ολοκληρωτικού ελέγχου από τις Οικονομικά εύρωστες φαμίλιες.

Η εξόφθαλμη διασπάθιση χρήματος από τους πολιτικά υπεύθυνους μέχρι σήμερα των χρημάτων του Ελληνικού λαού δείχνει την ασυνέπεια των λόγων των πολιτικών ανθρώπων της μεταπολίτευσης .

Κανείς Έλληνας δεν εμπιστεύεται κανένα Έλληνα πολιτικό και η επιτήρηση (ευγενικά) μέσω ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ είναι ήδη εδώ ....
Αυτοί είναι που θα επιλέξουν την στρατηγική των κομμάτων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ άλλα και ΠΟΛΊΤΙΚΑ,

ΖΟΎΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ    

 lasfida
http://fotavgeia.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: