Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ "ΠΕΤΑΩ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!



Έκδοση
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ
Μόλυνε τον Αλφειό για την υγεία των δημοτών!
Ο δασάρχης Πύργου Ηλείας Παναγιώτης Λάττας μιλώντας στην «Ε» αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, που είχε θεατή και τσιλιαδόρο το δήμαρχο της Ολυμπίας
Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πύργου, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία προχθές τα ξημερώματα, ως «τσιλιαδόρος» απορριμματοφόρων του δήμου του που επιχειρούσαν να ρίξουν σκουπίδια εντός δασικής έκτασης και δίπλα από την κοίτη του ποταμού Αλφειού.
Εις βάρος του η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, που με τις πράξεις του ντρόπιασε τη χώρα μας διεθνώς, μετά την
έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ως «λαϊκός ήρωας»(!) που παρανόμησε για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών που εκπροσωπεί... Μάλιστα επικαλέστηκε τους νόμους του κράτους που ο ίδιος καταπάτησε, κάνοντας λόγο για στάση ευθύνης... απέναντι στο δήμο!
«Η πράξη για την οποία κατηγορούμαι, είναι πράξη ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου», είπε ο Ευθύμιος Κοτζιάς «Στη ζωή μου έμαθα να κάνω πάντα το σωστό. Στην πρόσφατη δήλωση που έκανα στην ανακοίνωση καθόδου μου στις εκλογές, είχα πει ότι στα δύσκολα δεν λιποτακτώ. Ως δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας γνώμονα είχα το συμφέρον του δήμου μου και των συμπολιτών μου. Τη συνείδησή μου και το σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους.
«Η πράξη για την οποία κατηγορούμαι, είναι πράξη ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου», είπε ο Ευθύμιος Κοτζιάς»Η πράξη για την οποία κατηγορούμαι, είναι για μένα μια πράξη ευθύνης, απέναντι στους συμπολίτες μου αλλά και σε αυτούς που μας στηρίζουν. Ηταν μια πράξη που είχε σχέση με την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας αφ' ενός και αφ' ετέρου με την εικόνα της Ολυμπίας που, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μια εικόνα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά είναι μια εικόνα που πηγαίνει στο εξωτερικό. Νομίζω ότι είναι μια στάση ευθύνης, είναι μια στάση που το καθήκον με καλεί και ανέλαβα όλη την ευθύνη και όλο το βάρος. Ευχαριστώ όλους εσάς μου μας συμπαρασταθήκατε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς, αφήνοντας άναυδους τους πάντες.
Την πρωτοφανή ενέργεια του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας, να εποπτεύει και να καλύπτει με την παρουσία του ως τσιλιαδόρου την καταστροφή του ποταμού Αλφειού και του δάσους, χαρακτήρισε ως «πολιτική γενναιότητα» μερίδα του τοπικού Τύπου της Ηλείας, που επεσήμανε ότι ο κ. Κοτζιάς «έβαλε την προσωπική του ελευθερία σε κίνδυνο για το καλό των δημοτών του!».
Ο δασάρχης Πύργου Ηλείας Παναγιώτης Λάττας μιλώντας στην «Ε» αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, που είχε θεατή και τσιλιαδόρο τον δήμαρχο της Ολυμπίας.
«Κάναμε αυτοψία στην περιοχή Λούβρου και διαπιστώσαμε ότι αυτή είναι δασική και εφάπτεται του ποταμού Αλφειού. Εντοπίσαμε δύο λάκκους, ο ένας γεμάτος με πρόσφατα απορρίμματα και ο άλλος δίπλα άδειος. Επίσης εντοπίσαμε ένα παλιό όρυγμα που θα χρησιμοποιούνταν για την απόρριψη των απορριμμάτων. Ολα αυτά είναι δίπλα στο ποτάμι. Εφάπτονται της κοίτης. Το νερό κυλάει δίπλα. Είναι ένα πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα», ανέφερε ο κ. Λάττας.
«Στην Ηλεία οι τοπικοί παράγοντες ζουν επί χρόνια μέσα στο ψέμα τους. Η υποκρισία περισσεύει. Αυτό που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία δεν έχει προηγούμενο και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Συγχρόνως επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για πολιτικά παιχνίδια και μαύρο χρήμα που κινείται κάτω από τα σκουπίδια», ανέφερε στην «Ε» ο Διονύσης Κράγκαρης, μέλος της Ενωσης Πολιτών Για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας.
«Η είδηση της σύλληψης του δημάρχου είναι λυπηρό φαινόμενο, πράξη που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή της Ολυμπίας, αφού για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπάρχει ΚΥΑ που προβλέπει τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Κανείς δεν νομιμοποιείται να παρανομεί και να επικαλείται το καλό της κοινωνίας και να καταστρέφει το περιβάλλον», δήλωσε στην «Ε» ο Νίκος Παπαβασιλείου, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.
Με αφορμή τη σύλληψη του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας, οι κάτοικοι των Λιμνών Αλφειού νιώθουν -όπως είπαν χθες στην «Ε»- απόλυτα δικαιωμένοι, καθώς αποκαλύφθηκε ο ρόλος ενός εκ των ηθικών αυτουργών που επιχειρούσαν να μετατρέψουν τις Λίμνες Αλφειού σε χαβούζα, στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: