Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Μετατωπιση πραγματικου προβληματος..

Χατζηαναγνωστου Γιωργος 
Ακούγοντας τον Υπ.οικονομικων Σταϊκούρα στο blue sky μένω στα εξής.
Προσπάθησε ευγενικά να εξηγήσει ότι ένα παγκοσμιο πρόβλημα δεν είναι μετρησιμο με δείκτες που αναπροσαρμόζονται επί το χειρον κάθε 5 ημέρες.
Πρακτικά κ παρά το ότι θα ήθελε σαν Ευρωπαικοι μηχανισμοί να έχουν τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης.
Απέφυγε να μιλήσει για τιμή πετρελαίου ,πτώχευση ΗΠΑ,επισιτιστική κριση,διάρθρωση παραγωγικών δομών μετά την κρίση...
Εν πολλοίς πέραν των πρακτικών που αναλώθηκε να εξηγη πχ 40%στα ενοίκια,επιδόματα κλπ απέφυγε να πη ότι η Ελληνική οικονομία είναι ο τελευταίος τροχός της αμαξάς.

Οι εταιρίες αξιολογήσεων έχουν τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το σύνθετο περιβάλλον σε μια υγειονομική κ οικονομική κρίση που αγγίζει και τις Τραπεζικές επιχειρήσεις και δη τις μικρές Ελληνικές.
Δηλαδή ανεξάρτητα την οποία καλοπιστη προσπάθεια που μπορεί να κάνει η Ελλ.κυβερνηση η Ε.Ε. περιμένει τις κινήσεις ΗΠΑ Μ.Βρεττανιας,Κινας κλπ.για να μπορεί να επιβίωση
Πόσο δε μάλλον η με μνημόνια κ με πλήρη τουριστική εξάρτηση Ελλάδα χωρίς ίχνος παραγωγής (αναλογικά).
Ωστόσο η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση οικονομικα παγκοσμιως είναι εντελώς αντίθετη με το κραχ του 29.
Ριχνοντας πληθωριστικό χρήμα οι κυβερνήσεις για να κερδίσουν χρόνο μεταφέρουν ευγενικά ψευδώς το γεγονός ότι η εύρεση φαρμάκου για τον κορωνοιο θα λύση το πρόβλημα για λόγους και μονο εφησυχασμού για να μην έχουν μπανκ ραν
Με τον Κορωνοιο να μπαίνει σαν μπροσταρης γεωπολιτικές επιδιώξεις μέσω οικονομικής πίεσης ξεδιπλώνονται παγκοσμιως με τακτικές αναμονής αλλά και κλειδώματος με πλήρη εσωστρέφεια των εκάστοτε δυνατών οικονομιών.
Τα πικ του κορωνοιου αλλά κ της κρίσης που αναφέρονται επίσης ψευδώς εστιάζονται στον κορωνοιο που κανείς δεν τον ξέρει ενώ το παιχνίδι είναι άκρως γεωπολιτικό.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: