Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν παρουσιάζει ανάπτυξη, παράγοντας περισσότερα από 1,13 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν έχει επιδείξει σημαντική ανάπτυξη, με την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων να ξεπερνά τα 1,13 εκατομμύρια το τρέχον ημερολογιακό έτος, αύξηση 6% από το προηγούμενο έτος.


Τα τελευταία στοιχεία από το Γραφείο Αυτοκινητοβιομηχανίας του Ιράν έδειξαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν έχει επιδείξει σημαντικά σημάδια ανάπτυξης, με την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων να ξεπερνά τα 1,13 εκατομμύρια το τρέχον ημερολογιακό έτος που λήγει στις 19 Μαρτίου, αναφέρει το IRNA .

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Mehrdad Khosravi, Διευθυντής του Γραφείου Αυτοκινήτων Βιομηχανιών στο Υπουργείο Βιομηχανίας, Ορυχείου και Εμπορίου, δήλωσε στο IRNA ότι η παραγωγή φορτηγών έχει επίσης σημειώσει σημαντική άνοδο, σημειώνοντας αύξηση 32% σε 166 χιλιάδες οχήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, η κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών, mini λεωφορείων, λεωφορείων, φορτηγών και ρυμουλκούμενων, έχει αυξηθεί κατά περίπου 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τις 40 χιλιάδες μονάδες.


Η Toyota και η Lexus ανακαλούν 1 εκατομμύριο οχήματα λόγω βλάβης αερόσακου

Το σχέδιο του Βερολίνου να τερματίσει την επιδότηση ηλεκτρονικών αυτοκινήτων προκαλεί οργή, φταίει η Κίνα;
Ο Χοσράβι τόνισε την ουσιαστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αυτοκινητοβιομηχανία, που αντιπροσωπεύει το 23% της συνολικής παραγωγής, με περίπου 307 χιλιάδες οχήματα.

Εκτός από τα επιβατικά και τα επαγγελματικά οχήματα, αξιοσημείωτη ανάπτυξη παρουσίασε η παραγωγή μοτοσυκλετών, ξεπερνώντας φέτος τις 600 χιλιάδες μονάδες. Αυτό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αύξηση περίπου 28% σε σύγκριση με την παραγωγή του προηγούμενου έτους.

Προκλητικές κυρώσεις
Παρά τις βάναυσες κυρώσεις, το Ιράν έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα σε διάφορους κλάδους.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι Ιρανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεισέφεραν 1,3 τοις εκατό στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων το 2023.

Το Ιράν συνήψε εμπορικές συμφωνίες με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας , για την εξαγωγή αυτοκινήτων.

Αποδοχή χρήσης cookies Περισσότερες πληροφορίεςwww.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: