Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο ΦΟΒΟΣ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Αθήνα 7/4/2013

 Η τακτική των "εχόντων" κατά των "μη εχόντων"

Όσο και αν η καθημερινή διαμαρτυρία με άπειρες ακτιβιστικές δράσεις "Αγανακτισμένων" πολιτών κατά της σημερινής  αποικιοκρατικής συμπεριφοράς της κυβερνητικής μαριονέτας εντείνονται , τόσο πιο έντονα αντιλαμβανόμαστε το όριο του "φόβου" που καλλιεργείται εντέχνως στον περίγυρό μας.

Θα πας φυλακή , θα σου κόψουν το ρεύμα , θα σε δείρουν , θα σου ρίξουν χημικά ,θα σου ρίξουν δακρυγόνα , θα σου στείλουν τον δικαστικό επιμελητή , θα σου κατάσχουν ,θα σου επιβάλουν νέους φόρους ,θα σου στερήσουν το δικαίωμα της ασφάλισης κ.α. είναι εκφράσεις που καθημερινά εδώ και χρόνια  εισπράττουμε από τον περίγυρο μας .


Περίγυρο που μεταφράζεται σε πηχαίους τίτλους κρεμασμένων εφημερίδων στο περίπτερο ,στην ανοικτή μονίμως τηλεόραση που υποσυνείδητα "φωνάζει" ολημερίς , από το ράδιο που "εκπέμπει" συλλήψεις και μέτρα , και νέα μέτρα και πάλι νέα μέτρα, και πάσης λογής έντυπα, και ραβασάκια της εφορίας που "τρομοκρατικά" στέλνει μέσω ταχυδρομείο κάτω από την πόρτα μας. .

Περίγυρο που διαδικτυακά και μη ακόμα στην καφετέρια  έχει πάντα "ανοικτή" την πηγή της
πληροφορίας και εγκλωβίζει σταδιακά τον ελεύθερο ανθρώπινο νου καθοδηγούμενο από την σκαλέτα ροής πληροφοριών των ανθρώπων που κατευθύνουν.


 Αν μπορούσαμε πραγματικά με μια λέξη να περιγράψουμε την τακτική της μεθοδευμένης υποτέλειας των ανθρώπων θα την περιγράφαμε ακριβώς με την ορολογία φόβος .

Το ζητούμενο είναι τι είναι αυτός ο "φόβος" που αρχέγονα επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία  , που ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς ,που προκαλεί εφίδρωση ,και κάνει το σώμα να τρέμει από το ΣΟΚ του φόβου

.
Η  πρωταρχική ανίχνευση μετά το πάγωμα της σκέψης , και της κινηματικής αντίδρασης σταματά μόλις ανευρεθεί η αιτία που προκαλεί αυτή την συμπεριφορά μας .Το άγνωστο δίνει την θέση του στην πρώτη επεξεργασμένη ανάλυση αναγνωρίζοντας και επιβεβαιώνοντας την αδυναμία αποφυγής ενός τετελεσμένου γεγονότος .

Το "ραβασάκι" της εφορίας π.χ είναι στα χέρια μου, ....το "βλέπω"....,  το 'αγγίζω".... ,άρα υπάρχει  και μάλιστα "μηχανογραφημένο" σαν προϊόν απασχόλησης νομοτελειακά άσπιλων ,και αδέκαστων ανθρώπων που αξιόπιστα
επεξεργάστηκαν και δημιούργησαν το "ραβασάκι "  το ραβασάκι μου" .

Η επιστήμη των υπόλογων  για αυτό υπολογιστών και των "άκριτων" δημιουργημένα βιομηχανικά πιστοποιημένων προτύπων ,ακόμα και σήμερα εν έτι 2013,  εύκολα θα διαπιστώσει κανείς το ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ένας άψυχος  υπολογιστής να γευτεί , δεν μπορεί να μυρίσει ,δεν μπορεί να αισθανθεί , παρά την όποια τεχνολογική εξέλιξη των σιλικονούχων τσιπ που με διαύλους ανοικτούς ή κλειστούς εξάγουν ένα αποτέλεσμα .

Η επιστήμη της μηχανογράφησης παραμένει προϊόν που μπορεί να παράγει λάθος από μη ασφαλή πληκτρολόγηση  ή ακόμα και ηθελημένο λάθος από τον πληκτρολογήσαντα ή ακόμα ακόμα και την μεθοδολογία του λογισμικού.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα αρκετά κόμματα  περιμένουν "αντίγραφα" του λογισμικού του Υπουργείου Εσωτερικών προς ανάλυση πιθανών "λαθών " παραμετροποίησης του εκλογικού αποτελέσματος .

Στο τέλος μιας οποιασδήποτε "μηχανογραφημένης" απόδειξης υπάρχει η ανθρώπινη κριτική ανάλυση του εξαγόμενου και παραγόμενου αποτελέσματος .

Το οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι σαφέστατα παράγωγο μιας ή και πολλών ανθρωπίνων επεξεργασιών..

Το δόγμα του Σοκ και δέος   όμως , επηρεάζει και κατευθύνει μέσω του φόβου,την ίδια την ζωή μας . 

Η σχολή του Σικάγου όσο και να δημιουργεί μοντέλα επιρροής ενός εξαγόμενου αποτελέσματος ποτέ δεν θα μπορέσει να παραμετροποιήσει τον παράγοντα ανθρώπινη "αξιοπρέπεια", τον παράγοντα ανθρώπινο "σθένος" .

Αυτή που παράγεται αυτούσια χωρίς μεθοδεύσεις γιατί το ένστικτο επιβίωσης είναι το υπέρτατο κατά την διαδικασία του εγκεφάλου στην διαχείριση του κινδύνου .

Ακούσαμε μικροί την ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ ,του λαγού με την χελώνα  εξάγοντας συμπεράσματα ,αλλά και  Πρόσφατα  εμείς οι Έλληνες  ζήσαμε (πριν  73 χρόνια) την πρώτη, αναπάντεχη τότε, για τον Άξονα, ήττα των ανίκητων  στα βουνά της Πίνδου.
Τότε που  Ένας φτωχός, ασήμαντος, για πολλούς, Ελληνικός λαός, ξεκίνησε με ένα περήφανο «Όχι» να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο εχθρό.

 Σε αυτόν τον αγώνα η ανθρώπινη ψυχή νίκησε τον ανίκητο Άξονα, προσωρινά μεν, αλλά τον νίκησε. Στη συνέχεια ηττήθηκε, κατακτήθηκε, συνέχισε όμως να αντιστέκεται, γράφοντας ξανά ηρωικές σελίδες Αντίστασης στην παγκόσμια ιστορία.

Έτσι και Σήμερα που  ζούμε τον πόλεμο του χρήματος , τον πόλεμο των αγορών  , το πόλεμο των συναλλαγματικών αποθεμάτων , των χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων ,των ενεργειακών αποθεμάτων , των κλασματικών αποθεματικών τραπεζικών επιχειρήσεων καλούμαστε να επιβιώσουμε .

Καλούμαστε να είμαστε οι νικητές της ζωής παρά τον όποιο φόβο .

Ο φόβος που μεταφράζεται σαν αντάλλαγμα της συ μετοχής μας, σε αυτή την κοινωνία με νομισματικά έγγραφα  εκφραζόμενα ,σε δολάριο ή δραχμή ή ευρώ ή όποιο νόμισμα ( ανταλλακτικό μέσο ) το οποίο διακινεί ο "μέσος" πολίτης ,
 "Διαπραγματευόμαστε "  έτσι μέσω του νομισματικού μέσου ή εγγράφου  την κοινωνική ,και  την βιοποριστική  συμετοχή της ζωής μας. .

Και λέμε ο μέσος πολίτης γιατί ο "έχων" χρησιμοποιεί ,όντας εκπαιδευμένος από τα πρώτα "πανεπιστημιακά" του χρόνια στο κολέγια εκτός Ελλάδος την μεθοδολογία των offshore ή  Ελληνικά Υπεράκτιων  όπου η έννοια του χρήματος χάνεται μέσα σε δαιδαλώδεις διαδρομές ξεπλύματος αφήνοντας ανέγγιχτα τα παραγόμενα νομισματικά προϊόντα  .
  
 Κατ αυτήν την έννοια εν μέσω νομισματικού πολέμου  Η έννοια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης , η έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει κενή νοήματος, με την τακτική του «Blitzkrieg» να έχει μετεξελιχθεί στο δόγμα του Σοκ και δέος  !

 Απελπισμένοι αυτόχειρες, κατεστραμμένοι οικονομικά, διαλυμένοι ψυχολογικά, εκατομμύρια άνεργοι, ζωές στο περιθώριο της ζωής ή και ακόμη στον πάτο της "ζουν " με τον φόβο μέσα τους .

Τον φόβο που δημιουργεί εσκεμμένα η ατομική ιδιοτέλεια των "ανθρώπων" που ελέγχουν τους κλειδάριθμους των Τραπεζικών επιχειρήσεων μεταφέροντας χωρίς συναίσθημα και λογική με χρηματοοικονομικά παράγωγα όπου εξυπηρετείται ο αυτοσκοπός τους .
 .
Ο φόβος ως μέσο τελικά εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα ,ενώ παράλληλα  καταστρέφει Λαούς , Έθνη , Κοινωνίες επιτρέποντας στους "έχοντας" , τον ολοκληρωμένο έλεγχο της ανθρώπινης βούλησης μέσω της ελεγχόμενης διακίνησης του εκάστοτε νομίσματος .

 Η επικυριαρχία των "εχόντων" μέσω του νομίσματος καταβαραθρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , την υπόσταση  της κοινωνίας και γκρεμίζει όποια συνοχή του κοινωνικού ιστού επιτρέποντας την κοινωνική διαστρωμάτωση να έχει τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των εχόντων και των μη προνομιούχων .

Τα οικονομικά μοντέλα χρησιμοποιούν τον φόβο σαν μέσο καταστολής της λαϊκής εξέγερσης φοβούμενο τα ίδια την θεωρία της  γραμμής Λάφφερ ή τους κίνδυνους της αντιφορολογικής εξέγερσης.

Ο  ίδιος ο φόβος που προκαλείται στους φορολογουμένους πολίτες δημιουργείται αντίστροφα μέσω της πίεσης του Λαού (πχ. Χατζηδάκης, ελικόπτερο Αργεντινή) στους ίδιους τους "αέναους" νομοθέτες !!! που διαρκώς νομοθετούν μπερδεύοντας αντί να επιλύουν ουσιαστικά τα παραγόμενα διαρκώς προβλήματα , και τα οποία σαν απότοκα πλέον ,της εσκεμμένα δημιουργούμενης πολιτικής οδηγούν σε ανέχεια και πτωχοποίηση τους πολίτες..
       
Η χρησιμοποίηση του ευρωβαρόμετρου σαν μέσο "ελέγχου"  ή αποτίμησης μιας κατάστασης ,είναι προφανές ότι χρησιμοποιείται κατά κόρον όπως επίσης και οι καθημερινές δημοσκοπήσεις .
Μην έχουμε λοιπόν την αυταπάτη ότι δεν γνωρίζουν ή δεν βλέπουν οι έχοντες την νομή της εξουσίας .  
Αυτόματα αυτό συνεπάγεται λόγω της εγγενούς αδυναμίας επίλυσης του γεωπολιτικού , οικονομικού , και Τραπεζικού προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα  την περαιτέρω ενδυνάμωση των Σωμάτων Ασφαλείας (ΜΑΤ - Ασφάλεια -Διας) κλπ  προς καθημερινή επίδειξη επικυριαρχίας των Σωμάτων Ασφαλείας δημιουργώντας φόβο , αστυνοτρομοκρατία και πάλι φόβο .
Η αυτονόμηση των χωρών , των λαών , και των Εθνών διαφαίνεται ως η μόνη λύση μέσω αξιοποίησης των δικών τους πόρων ανάπτυξης με πολίτες που καλούνται  να αντιμετωπίσουν  τον φόβο τον καλλιεργούμενο από τους επικυρίαρχους  προς όφελος της κοινωνίας των ανθρώπων που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο της κοινωνίας των αριθμών .

Δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί "τηλεοπτικά" το ερώτημα και μετά τι ;ερώτημα το οποίο καθημερινά ζούμε μέσα από τα ΜΜΕ δεδομένης της πολυπλοκότητας της "σοβαροφανούς" επιδιωκόμενης οικονομικής ή πολιτικής απαντήσεως σε 10", από τους δολίως ερωτώντες εντός της τηλεοπτικής ζώνης.

Η απάντηση βρίσκεται στα όρια του που σταματάει η ζωή και ξεκινά ο Θάνατος , τι σημαίνει Θάνατος και πως αντιμετωπίζεται . Όποιος το βρή ας μας το πει.!!.

Η αισιοδοξία οφείλει να είναι κυρίαρχη στο λεξιλόγιο μας εν αντιθέσει με την συνεχιζόμενη επιτηδευμένα καταστροφολογία των ΜΜΕ που καταρρακώνει τον Λαό και διογκώνει την αίσθηση του φόβου ..


 Εκείνο που σίγουρα οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε τον φόβο του αύριο με πίστη και αισιοδοξία στον παράγοντα άνθρωπο που έχει επιζήσει μέσα από τεράστιες φυσικές καταστροφές , μέσα από παγκόσμιους πολέμους.δημιουργώντας και στοχεύοντας στο μέλλον μιας κοινωνίας των ανθρώπων και όχι των αριθμών .

Ο άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του γεννιέται μόνος του και πεθαίνει μόνος του. Στο μεσοδιάστημα εκείνο που κάνει έντονα είναι να ερωτεύεται.. Να ερωτεύεται την φύση , τους ανθρώπους , τα συναισθήματά του όλα άκρως ανθρώπινα και όχι αριθμητικά.

Ας ερωτευθούμε λοιπόν εκείνα που χωρίς φόβο, δημιουργικά μπορούμε να παράγουμε προς όφελος της ζωής μας .
Με χαμόγελο και αισιοδοξία, χωρίς φόβο ........  
Τρόμαξτε τους διώχνοντας τον φόβο ...

lasfida

ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ
.
Το ακόλουθο αποτελεί ένα μαθηματικό πρόβλημα -με τη λύση του- που περιεχόταν σε σχολικό βιβλίο παιδιών δημοτικού:
Μια γάτα έπεσε σε ένα πηγάδι 20 μέτρων. Κάθε μέρα ανεβαίνει 5 μέτρα και γλιστράει 3 μέτρα. Σε πόσες μέρες θα βγει από το πηγάδι;
Λύση: 5-3 = 2 μέτρα ανεβαίνει κάθε μέρα.
20:2 = 10 μέρες θα χρειαστεί.
Μακάρι να μουν μπροστά και να έβλεπα τη γάτα, όταν την 8η μέρα (οπότε και θα είχε ανεβεί ήδη 8χ2 = 16 μέτρα) θα ανέβαινε 5 μέτρα ώστε να φτάσει τα 21 (ενώ το πηγάδι είναι 20 μέτρα). Εδώ, είμαστε μπροστά σε μια συγκλονιστική επιστημονική ανακάλυψη: Μια γάτα, χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε εξαρτήματος και όντας στην ατμόσφαιρα της γης, νίκησε αφ εαυτού της το νόμο της βαρύτητας.
 Μακάριοι οι «παιδαγωγοί» που σπέρνουν στα παιδιά μας την πνευματική τύφλα.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος ειναι enterpreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων 

http://fotavgeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: