Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ"

Αφορμή για το σχόλιο έδωσε μια κακοήθης  και άκριτη  ανάρτηση στο διαδίκτυο μέσω facebook και του πρώην  ενημερωτικού blogspot της ΕΝΑ -Ένωση Αποφασιμένων Αγανακτισμένων Ελληνων.

    Η ατομιική ειδοποίηση  έγινε μέσω διαδικτιακών σχολιασμών που αναπαρήχθησαν απο διαδικτιακούς "φίλους" ,και το οποίο ο ίδιος  ο υποκινητής  μερίμνησε με περισό θράσος να ενημερώση σαν σχόλιο επείγουσας !! ενημέρωσης !!


Για την ενημέρωση των "φίλων" των διαδικτιακών παρά το ότι το άρθρο έχει "κατέβει" απο το blogspot του υποκινητή αλλα και την διαδικιακή του ιστοσελίδα ( Facebook)  , προετοιμάζεται ήδη εισαγγελική παρέμβαση για συκοφαντική δυσφήμιση στον εν λόγω υποκινητή καθώς επίσης  υπάρχει και η διαδικασία  της πρόθεσης αγωγής κατά του υποκινητή της .

  *Παρατίθεται η  ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ του υποκινητή ώς επίσης και η εισαγγελική παραγγελία*



Τα όσα περιγράφει σαν αποκοιήματα φαντασίας ακριβώς!! όπως και τα παραμύθια του Χανς Κριστιαν Αντερσεν  αλλά χωρίς νεράιδες και βασιλιάδες αλλά ούτε δράκους και κακιές μάγισες , είναι ασχολίαστα και απλά ποταπά.
Οι φωτογραφίες και οι διαδικτιακές αναρτήσεις αρχειοθετήθηκαν και φυλάσονται προς πάσα νόμιμη χρήση προστασίας .

Το γεγονός του "χακαρίσματος" (ευρηματικό δεν λέω ) του λογαριασμού του , για όσους έχει απλή γνώση υπολογιστών ,απλή , όχι σύνθετη ,θα γνωρίζει ότι ο πρωτογενής αριθμός πιστοποίησης εν προκειμένω e-mail δεν παραβιάζεται παρά μόνο με την συγκατάθεση-αποδοχή του  εκδότη βασιζόμενο σε πρωτόκολα ασφάλειας διαδικτίου .. http://googleonlinesecurity.blogspot.gr/  . 
Κατ επέκταση η προσπάθεια "χακαρίσματος" απο άνθρωπο που έχει γνώση υπολογιστών δεν γίνεται εκτός εάν κάποιος είναι εξειδικευμένος τόσο πολύ ,ώστε να παραβιάζει τα δεδομένα μιας τεράστιας επιχέιρησης όπως του blogspot.

H εμπάθεια του Έλληνα "αγωνιστή" που με λιβελογραγραφήματα "καταγράφει" όπως κρίνει είναι εμφανής στην προσπάθεια του να προσάψει κλοπές χρημάτων , ίντριγκες, δολοπλοκίες , κ.α φαιδρά και αστήρικτα επιβεβαιώνοντας την αστάθεια σκέψης του.

Πλέον αυτού εμπλέκει με την κοινοποίηση φωτογραφιών ανθρώπους υποτιμώντας τους ενώ οι σχολιασμοί και αναγραφή ονομάτων επωνύμων επιβεβαιώνει τούτο .

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Ο εν λόγω 'Ελλην "αγωνιστής" πριν 5-μήνες όντας μέλος και διαχειριστής όπως και άλλα 6ισότιμα μέλη προέβη αυθάιρετα και μονομερώς σε αποκλεισμό των διαχειριστών  της ενημερωτικής ιστοσελίδας σαν Blogspot , που η  υπό σύσταση συλλογικότητα με την επωνυμία ΕΝΑ Ένωση Αγανακτισμένων Αποφασιμένων Ελλήνων χρησιμοποιούσε σαν ειδησεογραφικό μέσο επικοινωνίας .


Τις συνθήκες της απόφασης και  αν αυτό έγινε υπό την επήρεια οινοπνευματωδών (μπύρας) ή κάτι άλλο είναι κάτι που ο ίδιος γνωρίζει ..
Ως εκ τούτου και παρά τις όποιες επίπονες προσπάθειες εκλογίκευσης και συμμόρφωσης μέσω συνελέυσεων αλλα και κατ ιδίαν συζητήσεων  του υφαρπάξαντα τα κλειδιά του Blogspot δεν κατέστη δυνατή η συνενόηση και επαναφορά της προτεραίας κατάστασης .

Κατόπιν της ακράιας και μονομερούς στάσης  του ανωτέρου μέλους η συλλογικότητα προέβη στην αλλαγή όλων των κλειδιών των διαδικτιακών μέσων οπως facebook,twitter,Linkedin , skype,e-mail .ιστοσελίδων κλπ προσπαθώντας να διαφυλάξει την αξιοπιστία της .

Παράλληλα παρατηρήθηκε και εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια των μελών στα μονομερώς πλέον αναρτώμενα σχόλια , και αναπαραγώμενα κείμενα τα οποία διατύπωναν μια ακραία και έμπρακτα εμφυλιοφιλοπολεμική διάθεση του γράφοντος ,εκθέτοντας σε κίνδυνο τα μέλη της συλλογικότητας.

Η μονομερής αλλάγή διακριτικών , τίτλων, λογότυπων ,e-mail κ.α.στο blogspot  έγινε αυθαίρετα  και αποδείκνυε του λόγου το αληθές .

Ταυτόχρονα η συνεχής και απροκάλυπτη καταγραφή εισηγήσεων τα οποία δεν ήταν σύνομα με τους σκοπούς της υπο σύσταση συλλογικότητας δημιούργησαν μια τεράστια ρωγμή στην συνοχή της συλλογικότητας με ανοικτό πλεόν τον κίνδυνο ( λόγω των ακραίων θέσεων) νομικής παραπομπής των μελών και έκθεση κινδύνου σε  ακράιες καταστάσεις με τις οποίες τα μέλη δεν συναινούσαν.

  Σαν προσπάθεια αποφυγής υπαρκτού κινδύνου αλλα και διαφύλαξης των υποστηρικτών της συλλογικότητας ενημερώθηκαν όλοι οι στηρίζοντες επωνύμως αυτήν για την αυθαίρετη μονομερή αλλαγή διαχειριστού  και την ταυτόχρονη υφαρπαγή της πνευματικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων της.συλλογικότητας.  

Σε συνέχεια και απόροια της έκρυθμης αυτής καταστάσεως αποφασίστηκε απο κοινού η παύση λειτουργίας της συλογικότητας μέχρι νεοτέρας, με κλέισιμο της ιστοσελίδας ,you tube, google+ των e-mail , της τηλεφωνικής γραμής ,των δελτίων τύπου κλπ διατηρώντας μόνο την ομάδα επικοινωνίας στο διαδίκτυο μέσω facebook .

Το παράδοξο και παρά την αήθη και κακόβουλη επίθεση επί προσωπικού ,είναι ότι ουδέποτε έγινε κανένας σχολιασμός των εν λόγω γεγονότων και μάλιστα αρνητικός στο πρόσωπο του υποκινητή στο ευρύ κοινό ,σεβόμενοι τα πολυαάριθμα προβλήματα   , που όλοι οι συναγωνιστές πρακτικά αντιμετωπίζουν ,και αναγνωρίζοντας την αστάθεια των συνθηκών που πιθανόν να επηρεάζει την αντιληπτικότητα αλλά και την βασική κριτική ικανότητα μιας στιγμιάιας απόφασης .

 Στο σύνολο της κατάστασης δεν  υπαρχει λόγος να μπη κανείς σε προσωπική  ανάλυση των καταγραφομένων γιατί είναι τόσο πολύ ακράια και εμφανώς ασύνδετα μεταξύ τους  ,θα αναφερθώ  όμως σε ένα θέμα που έχει να κάνει με τον μικρόκοσμο των κατακερματισμένων κοινωνικών όμαδων και δη του facebook.

Ταυτόχρονα είναι μια αφορμή να αναλυθή η αξιοπιστία των γραφόντων και η έυκολη και άκριτη αναπαραγωγή αναξιόπιστων κειμένων   απο fake λογαριασμούς και απο ιδιοτελή συμφέροντα στερουμένων παντελώς δομής σκέψης .

Για όσους κατά καιρούς έχουν συμετάσχει σε ομάδες, συλλογικότητες ή φορείς είναι εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλη είναι η δυσκολία ανάπτυξης της συλλογικότητας , του φορέα , ή της ομάδας.

Η ιδιοτέλεια , ή λανθασμένη ικανότητα κριτικής ανάλυσης δεδομένων, η ανέχεια , τα μικροκοματικά συμφέροντα , οι συντεχνιακές σκέψεις  εγκλωβίζουν στον κοινωνικό αυτοματισμό που κατακερματίζει την όποια προσπάθεια συλλογική ακόμα και όταν  γίνεται καλόβουλα .

Κατά καιρού έχω επι προσωπικού με σειρά άρθρων αναφερθεί στον ρόλλο των απογοητευτών και των Σωτήρων της πατρίδας  τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να τα αναπαράγω λόγω διαγραφής απο τον υποκινητή .

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να καταδικαστή η όποια φωνή "διαμαρτυρίας' ακόμα και όταν αυτή είναι ιδιοτελής ή άκριτη με δεδομένο ότι πρέπει να σεβόμαστε την πολυφωνία, ακόμα και όταν εκτοξέυονται κατηγορίες αστήριχτες και με δόλο ή απλά αβάσιμες. Η πολυφωνία είναι η ίδια η έκφραση της κοινωνίας είτε με την μορφή της απόγνωσης΄, έιτε με την μορφή της επιδοκιμασίας .

Το κακό που πάντα γίνεται και συχνά υπαρχει αναφορά και σχολιασμός σε άρθρα εκ  μέρους μου  έιναι η εσωστρέφεια των ομάδων -φορέων κλπ, που στην προσπάθεια τους να στηρίξουν τα ήδη κεκτημένα αρνούνται να "ακούσουν" ή να συμετάσχουν σε ομάδες ή φορέις αντιθέτου απόψεως  λεγόντας  ότι η συμετοχή επικυρώνει τον "αντίπαλο'.
Αναλώνονται επιβεβαιωνόμενοι μέσα απο ανθρώπους που τυγχάνει να έχουν την ίδια άποψη περιστρεφόμενοι μέσα σε ασφαλή περίγυρο !!! .

  Τραγικό λάθος που επιφέρει διχασμό και πόλωση ενώ ταυτόχρονα ευνοεί  την φαυλοκρατία .

Ο διάλογος  και η επικοινωνία μεταξύ των "αντιμαχομένων" είναι η πραγματική έκφραση της Δημοκρατίας και ουσιαστικό σημείο αναφοράς για την εκίνηση ενός καλύτερου αύριο με σεβασμό στον άνθρωπο με σεβασμό στην άποψη του άλλου .

Για αυτό και αρκετές φορές θα έχει ακουστή απο τα χείλη μου ότι η εκπροσώπηση του καθενός απο εμάς σε ομάδες φορείς κλπ θα πρέπει να είναι ισοροπημένη με ευρεία γνώση των απόψεων αλλά παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι όσοι έχουν την τύχη ή το δικαίωμα να εκφράζουν λόγο , οφείλουν πριν εκφραστούν να αφουγκράζονται τον άρρωστο , τον ασθενή , τον αδύναμο και γενικά όλους όσους δεν έχουν πρόσβαση και δικάιωμα λόγου στα κοινά .

Το σημερινό διακύβευμα της κοινωνίας που ζούμε είναι το πως θα αντιστρέψουμε μαζικά μια άθλια συνθήκη που έχουν επιβάλει αλλοι για εμάς χωρίς εμάς και όχι η "κοκορομαχία" τα like ,τα report, τα spam ή η ποσότητα "φίλων" μέσα από χιλιάδες ομάδες .

Η ευρύτερη κοινωνική συναίνεση χωρίς πόλωση γίνεται μέσα απο ηρεμία και διάλογο και όχι λεονταρισμούς "επαναστατών " της μπύρας , του καναπέ.και των videoclub..

 Η λογική του καταγγέλω χωρίς να προτέινω έχει περάσει ανεπιστρεπτί ,και το βλέπουμε έντονα στην όποια δημοσκόπηση ανεξαρτήτως "αγορασμένων" δημοσκοπήσεων ή μή.

Η σημερινή κοινωνία αναζητά ευρύτερους πολιτικούς σχηματισμούς που δεν είναι εγκλωβισμένα στον μικρόκοσμο τους ,και που μπορούν να προτείνουν αντί απλά να καταγγέλουν .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την εμπιστοσύνη σας .
lasfida

/http://fotavgeia.blogspot.gr/


      




Δεν υπάρχουν σχόλια: