Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΝΟΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΑΕΝΑΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Αθήνα 20/5/2013
Δεν έχει στεγνώσει η μελάνη ακόμα καλά καλά από την διθυραμβική(sic)  κατά τα ΜΜΕ επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα και οι λάγνοι της νομοθέτησης ,έχουν ένα ακόμα νομοσχέδιο έτοιμο προς υπερψήφιση όπως φαντάζονται εκείνοι που διοικούν  το προτεκτοράτο που παλαιά λεγόταν Ελλάδα (γιατί σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε την νέα ονομασία της αποικίας των Τραπεζικών εντολοδόχων)..

   Δεν θα ασχοληθούμε με το ποιό είναι το προς ψήφιση νομοσχέδιο διότι η σοβαρότητα του πρώην Ελληνικού κράτους (και αναφερόμαστε σε αυτό με θλίψη δυστυχώς) γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα,έχει πάψει να υφίσταται εδώ και καιρό και για του λόγου το αληθές αναζητήστε πόσα νέα νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί οπό την εποχή της Κυβέρνησης της τρικοματικής .
Και πάλι το ζητούμενο δεν είναι το πόσα νομοσχέδια έχουν υπερψηφιστεί (46 μόνο το 2013 δηλαδή κάθε 2η !! εργάσιμη ένα νομοσχέδιο) ,αλλά το πόσα έχουν εφαρμοστεί ή πραγματικά μπορούν να εφαρμοστούν .
   Εκεί θα εκπλαγεί κανείς από την αναντιστοιχία μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία επικοινωνίας της τρικοματικής με τους πολίτες της χώρας.

Έχουμε κατά καιρούς καυτηριάσει την αδυναμία του κράτους να εκτελέσει τους νόμους και δη όταν αυτοί είναι κατάφωρα άδικοι προς το κοινωνικό σύνολο και για αυτό παρατηρούμε τον αυταρχικό τρόπο επιβολής της εξουσίας με τραμπούκικο τρόπο (ΜΑΤ) και προληπτικά εκφοβιστικά μέτρα επίταξης .


ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
 Το σκηνικό θυμίζει ευρέως την εποχή όπου δεν υπήρχε Κτηματολόγιο και οι εκάστοτε "αετοί" ανεύρεσης ελεύθερης  γης έκοβαν σε κομμάτια την γη ,την μοίραζαν αναμεταξύ τους ,έβρισκαν κάποιον που υπέγραφε δολίως και δήλωνε την κυριότητα του οικοπέδου ,με αποτέλεσμα "εύκολα" θα βρισκόταν ο συμβολαιογράφος που νόμιμα θα έκανε πράξη μεταβίβασης (πωλητήριο) ,ο επόμενος με την σειρά του νέο πωλητήριο και έτσι στο τέλος είχαμε ένα νομικά ισχυρό και αποδεδειγμένο τίτλο κυριότητας από το πουθενά.
Αυτά τα χρυσόβουλα τελικά δεν έχουν τελειωμό .


Κάπως έτσι και η μικρή και ταλαιπωρημένη αλλά περήφανη πατρίδα μας έχει πέσει σε χέρια νομιμοφρόνων (sic) που δεν έχουν συναίσθηση ευθύνης και μεταπωλούν την πραμάτεια της Ελληνικής γης σε όλα τα πέρατα του κόσμου ισχυροποιώντας νομικά τίτλους από σε οικονομικά επιφανείς 'οικογένειες' που επιζητούν να υφαρπάζουν να οικειοποιηθούν και να νομιμοποιήσουν τα κομμάτια γης που εκποιούνται .

 Η νομολαγνεία σε ένα κράτος απολίτιστων , αγράμματων και βαρβάρων θα ήταν λογική δεδομένης της μηδενικής παιδείας , η νομολαγνεία όμως σε ένα ευνομούμενο κράτος το μόνο που δημιουργεί είναι νέες θέσεις εργασίας εποπτικών μηχανισμών ελέγχου   και εκ νέου τοποτηρητές τω νόμων .Στην πράξη λοιπόν παράγουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Στο Κράτος Δικαίου σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Στην οργανωμένη πολιτεία κυβερνούν οι νόμοι όχι οι άνθρωποι .Αριστοτέλης (350π.Χ.). .Ο Αριστοτέλης έλεγε στα Πολιτικά (Βιβλίο Γ, 9,10-13) ότι «ίσον το δίκαιον είναι, και έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ίσοις· και το άνισον δοκεί δίκαιον είναι, και γαρ έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ανίσοις». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισοτιμία, ούτε ισότιμη σύμβαση, ανάμεσα σε άνισα μέρη.
Ισότιμη σύμβαση υπάρχει μόνο απέναντι σε πραγματικά ίσους.

Σύμφωνα με τον Thomas Hobbes,Leviathan(1651)καταγράφεται σαν ένα σφάλμα της πολιτικής με δεδομένη την απλή ερώτηση. Ποίος είναι αυτός είτε εγγράμματος είτε αγράμματος που μπορεί να εμπιστευτεί αυτόν που μπορεί να τον ευνουχίσει ;

Αντίστοιχα ο Γερμανός νομοδιδάσκαλος και οικονομολόγος του 19ου αιώνα Άντον Μένγκερ, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων.»

H ίδια ερώτηση ισχύει και για την σημερινή κυβέρνηση της εντολοδόχου τρικοματικής .
Ποίος είναι εκείνος που σταματά την ανηθικότητα των υπογραφόντων και τον διαχωρισμό των πολιτών σε good citizens και bad citizens ακριβώς όπως και το good Bank και bad bank

Ποίος είναι αυτός που μπορεί να εμπιστευτεί έναν καραβοκύρη που οδηγεί το καράβι στα βράχια και όμως λέει ότι "βλέπω διέξοδο".

Σήμερα έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παραγωγής νομοσχεδίων  ή εφαρμοστικών νόμων που ελέγχεται με την σειρά του από την Ε.Ε.κατ επέκταση δεν είναι αυτόνομο και δεν  "επικοινωνεί" με την Ελληνική πραγαματικότητα .

Στην Ελλάδα τον ρόλο του νομικού ελέγχου τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας σαν υπέρτατος ελεγκτής του κράτους Δικαίου .Η εφαρμογή των αποφάσεων του εναπόκειται στην εκτελεστική εξουσία που με την σειρά της ορίζεται από την νομοθετική εξουσία ...Ένας φαύλος κύκλος λοιπόν και αέναος όπως έυκολα μπορέι να αντιληφθεί κανείς. .

Ταυτόχρονα όμως δημιουργούνται ένα σύνολο απο ερωτηματικά.
 Τι γίνεται όμως με τις διεθνείς Συμβάσεις ;;
 Πως αντιμετωπίζεται η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας;
 Ποιο όργανο είναι υπεύθυνο για την  προστασία έναντι των ορέξεων των  τρίτων που εποφθαλμιούν την αύξηση επιρροής και την προσάρτηση της Ελληνικής γης και των πόρων της στο "portofolio" του.

Απαντήσεις που και πάλι καλείται ο πολίτης να ακούσει απο "έγκριτους" νομικούς .
Ο φάυλος κύκλος συνεχίζεται 

Εκέινο που μένει σήμερα και είναι  προφανές ότι είναι τα 16δις σημερινά κόκινα δάνεια που δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν  πόσο μάλλον τα μνημόνια τα οποία η αέναη νομολογία οδηγεί εξαναγκάζει του πολίτες της χώρας να αντισταθούν οργανωμένα απέναντι στην αδηφάγο τρικοματική και τους "φίλους" της. . 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Η εγγύηση του πολιτεύματος εκ μέρους της 'οικογενείας' της  τρικοματικής εκφράζεται  μόνο μέσω της  λαϊκής θέλησης ( η οποία που καταγράφεται σύμφωνα με την τήρηση του αρχών του Αριστοτέλη με την διατήρηση των νόμων ) ,άρα εκφράζεται μέσω εκλογών όποτε είναι η στιγμή που ορίζει ο νόμος..

Για την αντιπολίτευση η εγγύηση του πολιτέυματος περνά μέσα απο την ολική ανατροπή του συστήματος εξουσίας μέσω του άρθρου 120του Συντάγματος και το οποίο οι νομοθετούντες ΄φροντίζουν να "αφοπλίζουν" με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προληπτικές !!!επιστρατεύσεις κλπ.

 Ο εγκλωβισμός των πολιτών όμως απέναντι στην νομολαγνεία που επιβάλουν γκεμπελικά μέσω των ΜΜΕ τηρώντας απαρέγκλιτα το δόγμα του Σοκ οι της τρικοματικής είναι   προφανής

.Η ετυμηγορία τους και η δεινή θέση όπου έχουν οδηγηθεί οριοθέτει το προτασώμενο διλήμμα λιγότερο χάος είναι καλύτερο  από ολικό χάος  βρίσκει μόνο τος έχοντες την νομή της εξουσίας  και τους παλαμκιστές να επικροτούν αυτήν την θέση.

Λαός που δεν προστατέυει τα δικαιωματά του είναι άξιος της μοίρας που του ετοιμάζουν οι υπόλογοι και δοσίλογοι λάγνοι των νόμων και της διαπλοκής.

Αυτή η αέναη νομολαγνεία πρέπει να σταματήσει και θα πρέπει οι νόμοι να γίνονται με εγκράτεια και σεβασμό απέναντι στον πολίτη άνθρωπο .

lasfida
http://fotavgeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: