Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ !!

Μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία της ΕΣΕΕ για τα λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας.
 Σκεπτικισμός υπάρχει έντονος στην κυβέρνηση γιατί καταφέρνουν και επιβιώνουν ακόμα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους . Δυστυχώς σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΣΕΕ αντί να είναι μόνο γεμάτο στίγματα κόκκινα ο χάρτης με τα κλειστά καταστήματα όπως εμφανίζεται στην απεικόνιση είναι μόνο το 31% των καταστημάτων στο Κέντρο .
Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης μετά από αυτή την τραγική αποτύπωσης είναι να βεβαιωθούν και άλλοι φόροι έτσι ώστε να περάσουν στο ΚΕΑΟ για να μπορέσει επιτέλους η κυβέρνηση με μεθοδολογία αναπτυξιακή να τα παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ και με την σειρά του αναπτυξιακά να τα δώσει σε funds...
Όλα αυτά αναπτυξιακά αφού πρωτίστως έχει εκχωρήσει μερικά δις € στους κοινωνικούς εταίρους Τραπεζίτες για αναπτυξιακά προγράμματα εκποίησης δημόσιας γης.
lasfida

Χιλιάδες καταστήματα παραμένουν κλειστά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ελαφρά βελτίωση στα ποσοστά. Σύμφωνα με την έρευνα, τον Μάρτιο του 2014, το 31,2% των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας  είναι κλειστές. Από τη συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.377 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.986 είναι κλειστές. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο εξάμηνο, η κατάσταση μπορεί να φαίνεται οριακά βελτιωμένη αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ποσοστά πάνω από το 30% για το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.  Η μεγάλη αύξηση των κλειστών επιχειρήσεων καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν το ποσοστό του λουκέτων εκτινάχθηκε στο 32,4% από το 28,8%.



Μεγάλη συγκέντρωση κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων παρατηρείται στο παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι, ενώ πολλά κλειστά καταστήματα παρατηρούνται και επί της Σταδίου / Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.  Αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο είναι ότι ενώ μπορεί να διακρίνονται κάποιες «πιάτσες» κλειστών επιχειρήσεων, η γενική εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για μία ομοιόμορφη κατανομή των λουκέτων σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Κι όμως, τα 2.000 περίπου λουκέτα που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο είναι υπερβολικά πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι αφενός ο «αέρας» έχει σβήσει από παντού και τα ενοίκια έχουν μειωθεί ακόμη και πάνω από 50%. Μάλιστα, στην οδό Ερμού υπάρχουν κενά καταστήματα, έστω κι αν πρόσφατα έγινε μια σημαντική συμφωνία. Πρόκειται για την ενοικίαση από την Folli Follie του κτιρίου που μίσθωνε ο όμιλος Φωκάς για λογαριασμό της αλυσίδας ESPRIT. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα 800 τ.μ. το ενοίκιο θα είναι 35.000 ευρώ. Το κτίριο ανήκει πλέον στην Εθνική Πανγαία που το απέκτησε μετά τον διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε γενικές γραμμές οι επαγγελματικές μισθώσεις έχουν υποχωρήσει πλέον σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Savills, στην Ερμού το 2008 τα μισθώματα ήταν στα επίπεδα των 270 ευρώ/τ.μ. και πλέον έχουν υποχωρήσει πέριξ των 113 ευρώ.
Στο Κολωνάκι αντίστοιχα τα ενοίκια ήταν 270 και 95 ευρώ/τ.μ. το μήνα. Στην Κηφισιά που έχει «αδειάσει» το 2007 είχαν ξεπεράσει τα 300 ευρώ και σήμερα βρίσκονται στα επίπεδα των 100 ευρώ. Στην Γλυφάδα από ανώτατο επίπεδο 200 ευρώ σήμερα είναι μόλις 80 ευρώ και τέλος στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη είναι στα 200 ευρώ και σήμερα μόλις στα 90 ευρώ/τ.μ. το μήνα.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: