Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

OI "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ



Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Καλοκαίρι 2014 με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στο σώμα χιλιάδων πολιτών λόγω ΚΕΑΟ και τα «ενημερωτικά» ,μηνύματα παραδοτέα και μη ,για κατασχέσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία λόγω οφειλών στο Δημόσιο ή τις Τράπεζες.
          Ένα εκρηκτικό τοπίο γεμάτο Δικαστικούς Επιμελητές ανά την Ελλάδα να «παραδίδουν» απειλητικά ραβασάκια με διακριτικότητα για να μην έχουν κάποιο εργατικό ατύχημα !!την ώρα της παράδοσης άλλα και να μην χάσουν τα 15€ που εισπράττουν από τα Δικηγορικά γραφεία.    
Η «υπαρκτή» ανάγκη του Κράτους των ολίγων (Κυβέρνηση + αμειβόμενοι παρατρεχάμενοι = Ψήφοι εκλογών + ανυποψίαστους ελπίζοντες την άνοιξη)  για επιβίωση έρχεται αναγκαστικά σε αντίθεση με τους καταβεβλημένους και καταταλαιπωρημένους από ανεργία, φτώχεια , στέρηση πολίτες της χώρας .
Αναγκαστικά διότι καταστρέφοντας επί δεκαετίες τον παραγωγικό ιστό της χώρας , χτίζοντας υπηρεσίες προς τρίτους ,το αδηφάγο πιστά Γερμανικά ακολουθουμένο νεοφελιλέυθερο σύστημα  «ανάπτυξης» δολίως ,ενεχυριάζει και εκποιεί τα πάντα σε αυτή την χώρα μετατρέποντας την χώρα σε ένα φτηνό πορνείο έτοιμο να δεχτή τον κάθε πελάτη ,χωρίς καμία προφύλαξη να μπει στην σάρκα της και να αφήσει την χαρά του .
Σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες κινηματικές ομάδες που προσπαθούν να βρουν μια άκρη στην αναγκαστική εκτέλεση τίτλων υπέρ του δημόσιου (κατασχέσεις) λόγω ΟΑΕΕ ,ΚΕΑΟ ενώ παράλληλα εκφυλίζονται οι αξίες των ακινήτων πώλησης στο ΤΑΙΠΕΔ, όχι όμως ισότιμα και στα ακίνητα των πολιτών σε συμβολαιογραφικές αξίες διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης των ισοζυγίων των Τραπεζών .         Για αυτόν τον λόγο έχουν προχωρήσει στο εξάμβλωματικά προστιθέμενο καρκίνωμα στο σώμα του πολίτη που το ονόμασαν χάχαχα  “Κώδικα Δεοντολογίας» Τραπεζών (2)…ξέρετε σαν αυτή την μείωση των τιμών εισιτηρίων που είναι στην πράξη αύξηση κατά 30% των τιμών .

Η ιστορία των κινηματικών διεργασιών και συγκεντρώσεων ομάδικων προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ θυμίζει κατά πολύ τις συγκέντρωσεις των Αγανακτισμένων του 2011,όπου πρωτόγνωρα χιλιάδες κόσμος συνέρεε στο Σύνταγμα στην αρχή για να διαμαρτυρηθεί( έτσι όπως το καταλάβαινε) τότε για την παρατεταμένη μη απονομή δικαιοσύνης , προστασία των εχόντων από τις ανομίες τους , ανισοκατανομή του πλούτου, που έβλεπαν ότι υφαρπάζεται  η περιουσία τους κ.α.
            Στην πράξη μετά από 4χρόνια η κυβερνητική σύμπραξη συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο κατά των πολιτών αυτής της χώρας και μεριμνώντας για την κατάλυση κάθε έννοιας Κράτους – έθνους έχει έρθει στο τελικό στάδιο αρπαγής όλων όσων ο κόσμος το 2011 έβλεπε ότι έρχονται.

Οι 196.000 επιχειρήσεις στο σύνολο της επικρατείας ,στην ουσία  είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι. Τρελά πανηγύρια δηλαδή… αφού σε μία χώρα 11εκατομμυρίων και 1,5εκατομμυρίων μεταναστών,εργάζονται περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και επιχειρηματίες (μαζί με το Δημόσιο,(8)  ...!!! πολίτες που πρέπει να συντηρήσουν τους υπόλοιπους 3.000.000 συνταξιούχους αλλά και τις οικογένειες τους .

Τα δε "χρέη" των 2,6 εκατομυριων φορολογουμένων που οφείλουν 62δις (7)  αν δε προσθέσουμε και επιταγές μεταχρονολογημένες περίπου 70δις κατά ΕΣΕΕ ,αλλά και τα ελέυθερα τιμολόγια καταλαβαίνετε το απύθμενο της ιστορίας.
   
         Ξαναγυρνώντας πίσω στο 2011 και περπατώντας ανάμεσα στους Αγανακτισμένους θα έβλεπες όλη την διαστρωμάτωση της κοινωνίας στο επίπεδο της Μεσαίας τάξης να διαμαρτύρεται για όλα όσα συνέβαιναν τότε στην χώρα. Μια μεσαία τάξη που στοχευόμενα διαλύθηκε και ενόσω ήταν οι Μικρομεσαίοι που στήριζαν με την οποία παραγωγή τους την οικονομική συνεχεία του Κράτους.

    Σε καμία περίπτωση δεν θα έβλεπες ανάμεσα στους Αγανακτισμένους τον χ Βαρδινογιάννη , τον χ Περιστέρη  τον χ Κοπελούζο ,αλλά και όλη την αστική τάξη του τότε Κολωνακίου .
           Εδώ είναι  εξαιρετική η περίπτωση ενός άρθρου με αναφορά Σάββατο μεσημέρι στο Κολωνάκι  που αναφερόταν στο νέο τότε επάγγελμα …βαστηχτής πούρου (1)  .
         Αυτή η ενοχοποιημένη Μεσαία τάξη καίτοι από το 1998 είχε αντιληφτεί τον καπνό τοου 1998 lehman brothers (6) δεν μπορούσε στο σύνολο της να δη το πρόβλημα και μάλιστα εν όψει ολυμπιακών 2004 (η μεγάλη αρπαχτή)
           Η χώρα κινιόταν σε επίπεδο χαλαρό εξαιρέσει την εφορία και το υποψιασμένο Κράτος που άρχισε να δείχνει το μέλλον με κλεισίματα βιβλίων , πρόστιμα κ.α. σε όσους τότε τυχερούς ή άτυχους έπεφταν στο πέρασμα των ελεγκτών του Δημοσίου ενώ πλέον ήταν εμφανή τα σημάδια επερχόμενης καταστροφής .
            Η πίεση αυτή και με αφορμή την έλευση του διαδικτύου από το πουθενά και χωρίς κανένα προγραμματισμό φανερό (πάρα τις όποιες εικασίες) έφερε την αντίδραση των πολιτών που αναζητούσε πηγές έκφρασης αντιλαμβανόμενο την συμπαιγνία ΜΜΕ σε εφημερίδες ,περιοδικά , τηλεόραση με κατευθυνόμενα αρθα πληρωμένους μεγαλοδημοσιογράφους.
                Όμως το κοινό ήταν το ίδιο …ήταν όλοι αυτοί οι ΜμΕ στην βάση του που μαζί με τους άνεργους αλλά και τους “αδικημένους” του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού χώρου εργαζομένους  που ξαφνικά έβλεπαν την κάθετη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου να πέφτει,  χωρίς κανένα διέξοδο και την συνδικαλιστική τους ηγεσία να βολέυεται !!!στους παχυλούς μισθούς τους. .
          Ακριβώς λοιπόν τους ίδιους πολίτες σήμερα θα τους βρεις σε αυτές τις ομάδες τις κινηματικές ,που πανελλαδικά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια με αφορμή τις κατασχέσεις ή την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ προσωποκράτηση του ΟΑΕΕ προσπαθούν να βρουν διέξοδο στο αδιέξοδο .
            Είναι προφανές ότι ο κινηματικός αυτός του κινήματος των παλτειών σαν χαρακτήρας έχει άλλο προφίλ λόγω της «αναγκαστικής» συμμετοχής δικηγόρων ή νομικών προσώπων που υποστηρίζουν έναντι κρυφής ή φανερής αμοιβής του ίδιους τους  πολίτες ..τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΥΣ κατά τους συστήματος .
Με αφορμή το σημερινό κίνημα πλέον κατά του ΟΑΕΕ που εμφανίζεται πανελλαδικά μέσω νομικών πλέον, υποστηρίξεων και δράσεων γίνεαι φανερό όλο το πλέγμα δίωξης των ΜμΕ άρα κατά κοινή ομολογία του κορμού της Ελληνικής οικονομίας.
       Το οικονομικό αδιέξοδο εν όψει της Τραπεζικής ενοποίησης (3) όπου θεωρητικά οι Τράπεζες καλούνται να εκκαθαρίσουν τις ανείσπρακτες οφειλές μέχρι τις αρχές του 2015 εγείρει πλήθος ερωτηματικών για το τι θα γίνουν τα επιβεβαιωμένα ανείσπρακτα χρέη είτε σε Τράπεζες σε πρώτη φάση είτε στο Κράτος σε δεύτερη …
Σεισάχθεια  (4) , Θεσμός εθελοντικής εργασίας (5) , Φυλάκιση των ενόχων πολιτικών για την σημερινή κατάσταση , είναι μερικά από τα θέματα που έχουν ανοίξει ….
        Όπως επίσης έχει ανοίξει έντονο και το θέμα των πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας με την απελευθέρωση την 1/1/2015 …
Κάτι μου λέει ότι το κίνημα του ΟΑΕΕ συσπειρώνει όλους τους Μικρομεσαίους αλλά και τους κατατρεγμένους μεταξελίσοντας το το σε κίνημα Μικρομεσαίων που με την σειρά του θα δώσει την σκυτάλη στην επόμενη κυβέρνηση που θα  αντικαταστίση την απερχόμενη νομικά εκλεγμένη σήμερα  εξουσία. …
Οι "Αγανακτισμένοι" επανέρχονται …μαζί με τους Νομικούς εκπροσώπους τους αυτή την φορά ….και ας προσπαθεί κάθε ημέρα  με μικρές εξευτελιστικές τροποποιήσεις για να κατευνάσει την κοινωνία ο εκάστοτε Υπουργός Ανεργίας ,Αγραμματοσύνης ,και Ιδιωτικής Ασθένειας.


Παραπομπές
(1) βαστηχτής πούρου
(2) Κώδικας Δεοντολογίας
(3) Τραπεζικη ενοποιηση
(4) Σεισάχθεια
(5) Κοινωφελής εργασία 
(6) LEHMAN BROTHERS
(7) ανεισπρακτα χρεη
(8) Απογραφή εργαζομένων
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: