Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ» ΤΩΡΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ» ΤΩΡΑ
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

-Μα είναι δυνατόν; «Και που θα τα πάμε ρε φίλε; » Θα ρωτήσει εύλογα ο ανυποψίαστος πολίτης.
-«Στο σπίτι σου» απαντά ο υποψιασμένος !!
-«Αφού βρωμάνε ρε φίλε ,άσε που δεν έχω και χώρο» συνεχίζει ο ανυποψίαστος!».   
-«Ρε φιλαράκι απαντά ο υποψιασμένος άμα σου πω να μου δώσεις 50€ τώρα τι θα μου πής; Δεν θα μου πης ότι δεν τα έχεις;».
Ti λες  ρε φίλε για σκουπίδια που βρωμάνε μιλάμε τώρα και που τα μαζεύει ο Δήμος , δεν μίλησε κανένας να πληρώσω».
-«Εντάξει απαντά ο υποψιασμένος αλλά για πες μου ο Δήμος τα μαζεύει αφιλοκερδώς ή υπάρχει ανταποδοτική επιβάρυνση εμφανής αλλά και αφανής ;; Πόσο πληρώνεις Δημοτικά Τέλη στον λογαριασμό σου στην ΔΕΗ;; Eίμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις .. Πόσα πληρώνεις λόγω κοστολογίων ανακύκλωσης που επιβαρύνει σαν κόστος το κάθε ανακυκλούμενο προϊόν;; Eίμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις …»  
           Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να είναι μια καθημερινή κουβέντα σε κάθε αστικό ιστό της ανέχειας , της φτώχειας ,της διαπλοκής και της δυσωδίας που εκπέμπει από παντού η ατομιστική κοινωνία του σήμερα.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΠΙΟ
Ένας μικρός περίπατος στους δρόμους με υψηλή κινητικότητα πεζών πχ Πανεπιστημίου ή Τσιμισκή θα σας δώσει τροφή για σκέψη απλά και μόνο  παρατηρώντας πόσα μικρά καλαθάκια «απορριμάτων» είναι σφιχτά αγκαλιασμένα σε κάθε κολώνα ,ναι σχεδόν σε κάθε κολώνα ΔΕΗ ,ΟΤΕ, κ.α.

 Κάντε μια μικρή συνειρμική αποτύπωση αυτού του γεγονότος.
Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα ότι σε κάθε κολώνα , ωω μα ναι σε κάθε κολώνα υπάρχει ένα καλαθάκι απορριμμάτων !!

 Μόλις τώρα συνειδητοποιήσατε την σιωπηρή εκπαίδευση που καθημερινά δέχεται ο ανυποψίαστος πολίτης  στο να ορίζει σκουπίδια για πέταμα όλα αυτά που είναι προιόντα και μπορούν να αξιοποιηθούν είτε ανακυκλώνοντας είτε ανακτώμενα σαν πρώτες ύλες .   

Αυτό  που συμβαίνει σε κάθε πόλη λέγεται σιωπηρή εκπαίδευση και σιωπηρή προωθητική ενέργεια με στόχο οι πολίτες  να απορρίπτουν και να μεταθέτουν σε άλλους την ευθύνη για την διαχέιρηση εκείνων των προιόντων  που έχουν πληρώσει και αγοράσει !!! Εντυπωσιάζεστε εεε;;

Βέβαια θα μου πη κανείς τώρα πλέον τα κρύβουμε σε βυθιζόμενους κάδους των 60,000€ έκαστος και δεν τα βλέπουμε!! Αυτό είναι άλλη ιστορία και θα επανέλθουμε ….

Με απλά Ελληνικά το κάθε προϊόν πχ σακούλα + χαρτοπετσέτα της τυρόπιτας το έχετε πληρώσει για να το αγοράσετε και στην συνέχεια το ξαναπληρώνετε για να συλλεχθεί από τα σημεία  που εκπαιδεύεστε να πετάτε αλλά και να διαχειριστή το Κράτος στις εκάστοτε χωματερές.

Ήδη 2 Δεκέμβρη 2014 οριστικοποιούνται τα νέα πρόστιμα από την Ε.Ε. ύψους  57,000€  για κάθε ανεξέλεγκτη χωματερή !!!

Μην ρωτάτε ποιος θα τα πληρώσει …Απλά θα τα πληρώσει εκέινος που τα πέταξε σε εκείνο το καλαθάκι που τυχαία και άδολα βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας να μας υπενθυμίσει ότι εεεε εδώ είμαι γέμισε με …και μην σε νοιάζει ….

Χάχα ..Κορόιδο ..
«Σκουπίδι είναι μόνο ότι πραγματικά δεν μπορεί να ανακυκλωθεί και να αξιοποιηθεί μετά τον διαχωρισμό στην πηγή πχ σπίτι ή βιοτεχνία».
Δεν πετώ , αλλά μαθαίνω να διαχωρίζω για να μην επιβαρύνομαι την κακή διαχείριση των άλλων .

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur μικρομεσαιων Επιχειρησεων

www.fotavgeia blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: