Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΟΙ ΜΈΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Μόλις λίγο μετά το μεγαλειώδες ΌΧΙ η πραγματικότητα δίνει πάλι το παρών χωρίς να αφήσει την ευφορία να καταλαγιάσει το καθημερινό άγχος του Μικρομεσαίου πολίτη .

Τράπεζες κλειστές ,Αδυναμία μερική συναλλαγών,κλειστά ΑΤΜ ,Capital control .κ.α. με την κοινωνία να είναι σε αναμονή χωρίς το εργαλείο του καταναλωτικού κόσμου το ρευστό.

Παρά την εντυπωσιακή ψυχραιμία,αυτοπειθαρχία και την ωριμότητα που δείχνουν οι Έλληνες το πρόβλημα μεγαλώνει κάθε μέρα.

ΟΑΕΕ,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,Δάνεια,Κάρτες Visa Εφορία ΕΝΦΙΑ κ.α περιμένουν στην γωνία παρά την παύση δίωξης ή αναστολή κατασχέσεων μετά από εντολή της κυβέρνησης, λόγω της κατάστασης δίνοντας μια ανάσα εν μέσω της παύσης λειτουργίας των Τραπεζών.

Η αναγκαστική στάση εισροών στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις και η έλλειψη ροής μετρητών αναγκάζει τις επιχειρήσεις να κινηθούν ανορθόδοξα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου .Οικονομίας 800.000.000€ ήταν τα έσοδα του Δημοσίου την προηγούμενη εβδομάδα. Προφανώς μειωμένο λόγω μείωσης όγκου συναλλαγών.

Στην αντίπερα όχθη του καταναλωτισμού,την όχθη της παραγωγής  είναι εύκολα αντιληπτό ότι η αδυναμία παραγωγής προϊόντων έτσι ώστε να υπάρχει αυτάρκεια, και εν συνεχεία αύξηση του ΑΕΠ ,είναι μια συνθήκη βιωσιμότητας απαραίτητη και γνωστή σε όλους που ζουν σε αυτή την χώρα,την χώρα μας.

Σήμερα όμως αυτή η απότομη αυτή μεταβολή είναι κάτι από παραπάνω βέβαιο ότι θα φέρει ραγδάιες αλλαγές στον επαγγελματικό χάρτη με μείωση ραγδαία των υφισταμένων επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων.

Είναι προφανές ότι ζούμε εποχές όπου είναι θέσφατο η ανάγκη νέας χάραξης στρατηγικής των επιχειρήσεων αλλά και των επαγγελματιών με την υπσοτήριξη της πολιτείας.

Η ενδογενής παραγωγική ανασυγκρότηση επιτακτικά πλέον θα είναι το αντικείμενο συζήτησης αλλά και στόχευσης ΟΧΙ για λόγους νεωτερικότητας αλλά βιωσιμότητας. .

Η ψυχραιμία και η καθοδήγηση της νέας αυτης γενιάς των Μικρομεσάιων ανέργων επιτακτικά χρήζει ψυχολογικής αλλά και επαγγελματικής υποστήριξης από το Κράτος.
 Είναι η στιγμή που το Κράτος πρέπει να παρέμβει εκεί που απέτυχαν παταγωδώς τα Επιμελητήρια ,οι Εμπορικοί σύλλογοι και οι διάφορες Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες παράτις όποιες λιγοστές αξιόπιστες προσπάθειες. .

Οι επαγγελματίες τώρα καλούνται να εναρμονιστούν με ένα νέο περιβάλλον όπου οι συνεργατικές δομές και τα clusters θα έχουν τον πρώτο ρόλο .Ταυτόχρονα η επιχειρησιακή στρατηγική θα πρέπει να εναρμονίζεται με την Εθνική στρατηγική της Ελλάδας πλέον και ΟΧΙ των Βρυξελλών.

Θεωρούμε βασικό αξίωμα ότι "Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις ανάγκες του σπιτιού πέραν του διαμένοντος σε αυτό" .

Ας μην εφησυχάζουμε με την Ευρωπαική υποστήριξη δεδομένου ότι η ανθρωπιστική κρίση,και λογικό είναι ότι θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Ευρωπαίους στο όνομα της ψευδεπίγραφης αλληλεγγύης της Ευρώπης του Βορρά.

Όμως μέσα στην καταιγίδα την σφοδρή ,η αλλαγή του Πτωχευτικού Δικαίου πλέον είναι απαιτητή ενώ ταυτοχρόνου η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει την εκπαίδευση των επαγγελματιών με όρους υγιούς ανταγωνισμού αντί του στρεβλού μονοπωλιακού μοντέλου της ολιγαρχίας που επί χρόνια σιωπηρά επιβάλλεται .

H ανάγκη για κατάθεση στην πολιτέια επιχειρηματικών σχέδιων καταγεγραμένα είναι επιτακτική ,ΟΧΙ τόσο για την υποστήριξη  των τεχνοκρατών που κάνουν αναλύσεις χρηματοδότησης.
    Κυρίως γαι να γίνει αντιληπτή η βιωσιμότητα του οποιουδήποτε επιχειρησιακού εγχειρήματαος που απο ένστικτο επι χρόνια οι Μικρομεσαιοι κάνουν χωρις να το ονομάζουν business plan.   

Η νέα Επιμελητηριακή νομοθεσία και ο νέος σχεδιασμός σε συνδυασμό με την νέα φορολογική μακροπρόθεσμη πολιτική πολίτικη είναι βέβαιο οτι δείχνουν τον δρόμο της άειφόρου ανάπτυξης.

Με πίστη και όραμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση των Μικρομεσαιων είναι βέβαιο ότι οι φωνές και οι κραυγές αγωνίας των Μικρομεσάιων σαν κορμό της επιχειρησιακής στρατηγικής της Ελλάδας θα εισακουστούν. 

Κάθε τέλος είναι επώδυνο είναι όμως η απαρχή μιας καινούργιας Ελλάδας με πίστη στους ανθρώπους της και εμπιστοσύνη στις ικανότητες αυτών .

Ένας είναι ο δρόμος. Να πετύχουμε

Dont forget  "Nobody wants to be in the position where he cuts his nose to spite his face".



www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: