Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΔΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Στον σημερινό ζόφο που βιώνει το 1.700.000 ανέργων και οι 720.000 ασθμαίνοντες και υπό φτωχοποίηση Μικρομεσαίοι τα χαμόγελα αισιοδοξίας μπροστά στην κάμερα φαντάζουν μόνο ειρωνικά .
Και μπορεί η ανακεφαλαιοποίηση να προχωρά και η κυβέρνηση να είναι αισιόδοξη,μια ματιά όμως στον σημερινό συνωστισμό για τους 1000 τόνους πατάτας Νάξου μεταφράζεται σε δυσθυμία και δυσανεξία των πολιτών απέναντι σε κάθε είδους τηλεοπτικό χαμόγελο από τους κυβερνώντες αναδεικνύοντας την παρατεταμένη στοχευμένη ένδοια που υφίστανται.

Η κατάσταση δεν διαφέρει και πολύ από την δίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη λίγο πριν τα τέλη το Α παγκοσμίου Πολέμου όπου αποτυπώνονται ευγενικά με την Μάυρη Βίβλο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως το 1919

Στο 196 σελίδων βιβλίο περιγράφονται αυτά τα γεγονότα που δείχνουν το πως διώκονται από τις πατρογονικές τους εστίες ιστορικά  

Ως δομική βία ορίζεται η βία η οποία ασκείται μέσω κοινωνικών και κρατικών δομών και που οδηγεί στον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ασθένεια, το εισόδημα, η κοινωνική τάξη, η εθνικότητα, μεταξύ άλλων.

Σήμερα που έχουν ξεχαστεί οι προ εκλογών δεσμεύσεις έχει σημειολογικά να δει κανείς τις μεθοδολογίες διάλυσης του Κοινωνικού ιστού ακριβώς όπως έγιναν και στην Κωνσταντινούπολη και καταγράφηκαν από το Πατριαρχείο ανεξαρτήτως Θρησκευτικής ταυτότητας η μη .
Δυστυχώς η σχεδιαζόμενη και στοχευμένη γενοκτονία κατά των Ελλήνων με πόλεμο σε όλα τα επίπεδα και από έξωθεν και από έσωθεν χρειάζεται πρωτίστως ιστορική γνώση για να κατανοηθεί τι τι ζητάει από την κοινωνία το λεγόμενο άυλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο  και οι εκφραστές του.

Η παραγωγή αέναου χρέους των φυσικών προσώπων εν είδη νεοφεουδαλισμού με την εφαρμοζόμενη Δομική βία είναι εν εξελίξει .  Και βέβαια η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων του Κράτους  από μια παρεούλα,αποτυπώνεται εύγλωτα με την κλοπή των κατ εξοχήν εργαλείων μόχλευσης της ανάπτυξης του Κράτους  δηλαδή των Τραπεζών.

Ο ιστορικός κύκλος επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά με τραγικό επίλογο καθότι 
Όποτε διαλέγεις το λιγότερο κακό από δυο κακά, να θυμάσαι ότι παραμένει κακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: