Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αrt1846 Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Είναι οι άνθρωποι που μπαίνοντας σε μια γεμάτη αίθουσα ή δημόσιο χώρο για κάποιο άγνωστο λόγο πέφτεις πάνω τους και "παγώνεις".

Είναι εκείνοι που είτε χαμογελούν, είτε είναι στεναχωρημένοι σε ελκύουν, με ένα συναισθαντικό τρόπο ασχέτως εάν γελάνε ή δακρύζουν.

Είναι αυτοί που όταν σε κοιτάνε στα μάτια διαβάζουν την σκέψη σου και κυριολεκτικά γδύνουν την ψυχή σου και το καταλαβαίνεις.

Μπορούν και σε "διαβάζουν", ακόμα και χωρίς να σε βλέπουν κάτι σαν να έχουν ένα έκτο διαισθητικό μάτι.


Θα τους δης να εκφράζονται αυθόρμητα- πηγαία. ενώ ταυτόχρονα έχουν ισορροπημένη και εξαιρετικά γρήγορη σκέψη,και κριτική ανάλυση.

Θα τους βρής εύκολα να διαβάζουν χωμένοι μέσα σε περίεργα βιβλία που δεν έχουν life style ούτε κουτσομπολιά.

Θα τους ανακαλύψεις να διαβάζουν εφημερίδα ή περιοδικό χωρίς χρωματική προκατάληψη ενώ έυκολα θα καταλάβεις ότι ξεχωρίζουν τι "διαβάζουν"και γιατί το διαβάζουν.

Θα τους βρης να παρακολουθούν ή να συμμετέχουν τα απίστευτα επιστημονικά ή ιστορικά συνέδρια με πάθος και δοτικότητα.
  
Θα τους ακούσης να έχουν άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη χωρίς ποτέ να σε προσβάλουν πρωτίστως γιατί καταλαβαίνεις ότι σέβονται τον εαυτό τους .

Θα παρατηρήσεις ότι αγαπάνε τον εαυτό τους .ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τους άλλους γύρω τους.

Νοιώθεις έντονα ότι έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους ,ενώ θα εντυπωσιαστής το πόσο εύκολα αφομοιώνουν κάθε τι "καινούργιο" χωρίς να απεμπολούν το "παραδοσιακό".

Δεν φοβούνται ποτέ το άγνωστο ,και συνδυάζουν πάντα τις ενέργειες τους με βάση τα πιστεύω τους και την εμπειρία τους , που να είστε σίγουροι ότι με πολύ κόπο και πόνο απόκτησαν .

Ενώ θα τους βλέπεις να κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι ακούγοντας τον συνομιλητή τους ,χωρίς όμως να σου μιλάνε ή να σου γνέφουν, χωρίς καν να σου μιλήσουν σου προσδιορίζουν εαν συμφωνούν ή διαφωνούν . 
   
Είναι οι άνθρωποι που σε κάθε άγγιγμα τους το σώμα σου παραδίνεται άνευ όρων χωρίς γιατί και πως  σοκάροντας ακόμα και εσένα.

Είναι οι άνθρωποι που θα σταματήσουν στην μέση του δρόμου έτσι ξαφνικά για να κόψουν ένα λουλούδι και να στο καρφιτσώσουν στο πέτο.

Είναι αυτοί που θα σε σφίξουν στην μέση του δρόμου με ένα παθιάρικο φιλί γιατί έτσι,αδιαφορώντας για τα πρέπει και τα γιατί.

Είναι αυτοί που δεν θα διστάσουν να σε προσδιορίσουν σαν την κορωνίδα της ζωής τους ,αλλά γνωρίζουν ότι πρέπει και αυτοί να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου έτσι για την ισορροπία.

Θα παρατηρήσεις ότι δεν παθιάζονται με την τηλεόραση ,το γήπεδο, την ομάδα .αλλά "τσιτάρονται" με κάθε τι που θα τους προσδώσει γνώση,επάρκεια,καλλιέργεια.

Θα δεις ότι αποφεύγουν να παρευρίσκονται  σε χώρους συναθροιστούν για να περάσουν την ώρα τους οι αργόσχολοι αλλά ακόμα και όταν για λόγους κοινωνικούς συμμετέχουν θα είναι ολιγόλεπτος ο χρόνος συμμετοχής.  

  Είναι αυτοί που όταν βρέχει απολαμβάνουν την βροχή σαν δώρο εξ ουρανού ,και όταν δύει ο ήλιος θα τους βρής να γίνονται ένα με τα χρώματα από το ηλιοβασίλεμα και εισπνέουν όλα τα αρώματα της στιγμής.

Είναι οι διαφορετικοί εκείνοι άνθρωποι όπου μπορείς να συζητήσεις αυτά που δεν λες ούτε στον εαυτό σου πολλές φορές, και νιώθεις ότι μπορείς να τους εμπιστευτής.

Είναι οι διαφορετικοί εκείνοι άνθρωποι που γράφουν ,ζωγραφίζουν,απεικονίζουν εκφραστικά την κάθε στιγμή της ζωής τους και μπορούν να δουν πολύπλευρα τα πάντα.

  Είναι απλά αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι...και είναι πολύ λίγοι ,όχι τόσο στο σύνολο της κοινωνίας ,αλλά πραγματικά μετρημένοι στα δάκτυλα του κύκλου της ζωής μας οι διαφορετικοί άνθρωποι που θα "πέσουν" πάνω μας.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων
  
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: