Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Το «ρήγμα» στην εικόνα της Δούρου

Οι ρηγματώσεις στο ΧΥΤΑ και το «ρήγμα» στην εικόνα της Δούρου. Επανεμφάνιση για τα σκουπίδια με «κάρφωμα» στους δημάρχους

Πάει πάρα πολύς καιρός από τότε που η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου αναφέρθηκε για τελευταία φορά, σε επίπεδο δηλώσεων ή συνεδριάσεων, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και του ΧΥΤΑ Φυλής. Οι άσπονδοι φίλοι της λένε πως είναι μια επιλογή συνειδητή: η Περιφερειάρχης θέλει να αποσυνδέσει την πολιτική της Περιφέρειας από την πολιτική του ΕΔΣΝΑ και κατ΄ επέκταση την εικόνα της από την, προ ορατού αδιεξόδου, εικόνα της διαχείρισης απορριμμάτων.


Χαρακτηριστικό, άλλωστε, αυτής της επιλογής είναι ότι η κυρία Δούρου σπανίως συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ε.Ε του Συνδέσμου, δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης για ότι αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων κάνει η αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά, δεν προεδρεύει σε καμία σχετική συνεδρίαση ενώ ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, αν και παρούσα, δε θέλησε ούτε στιγμή να πάρει το λόγο.

Τη (συνεπή) προς την επιλογή της τακτική ήρθαν, προφανώς, να διαταράξουν τα ρήγματα που ενέσκηψαν στο ΧΥΤΑ Φυλής, τα οποία σε συνδυασμό με το θυμό των δημάρχων που μέρα με τη μέρα τους έδιναν ελπίδες ότι θα ανοίξει η χωματερή, την ταλαιπωρία των πολιτών και την οργή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, δημιούργησαν μια εκρηκτική εικόνα

Έτσι, σε μια εμφανή προσπάθεια να άρει τους αρνητικούς χειρισμούς που προκάλεσαν τα προβλήματα στην εναπόθεση των σκουπιδιών τις τελευταίες 15 ημέρες και το «κρυφτούλι» με τους δήμους, η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου, επιχείρησε να εμφανιστεί αποφασισμένη να εφαρμόσει τον περιφερειακό σχεδιασμό και να τα βάλει με Θεούς και δαίμονες «ώστε να σταματήσει το «έγκλημα δεκαετιών» που έχει συντελεστεί στη Φυλή». Στο πλαίσιο αυτό «καρφώνει» τους δημάρχους τους οποίους χαρακτηρίζει «Ευρωπαίους α λα καρτ», ξεχνά ωστόσο ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει καμία άλλη χωροθέτηση πέρα από το «έγκλημα δεκαετιών» της Φυλής.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά την έκτακτη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, για τις ρηγματώσεις στο ΧΥΤΑ εξαιτίας του βάρους των σκουπιδιών και της καθυστέρησης στα έργα για τη διαμόρφωση του νέου χώρου διάθεσης, η κυρία Δούρου έδειξε ως υπεύθυνους τους δημάρχους για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, αποδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό «Ευρωπαίοι α λα καρτ» καθώς, όπως είπε, «θέλουμε επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά χρήματα για την ανακύκλωση ή για τις καμπάνιες ενημέρωσης, χωρίς να τις υλοποιούμε».

Για τις ρηγματώσεις σημείωσε ότι παρουσιάζουν μια περιοδικότητα, ακριβώς γιατί εκεί έχει συντελεστεί «όπως σωστά το χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα έγκλημα δεκαετιών». Έγκλημα , το οποίο όπως ανέφερε, «η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αποφασίσει να τα βάλει με Θεούς και δαίμονες για να το σταματήσει».

Διαφήμιση 

Επιπλέον, η κ. Δούρου ισχυρίστηκε ότι με την ανάληψη της θητείας της, η νέα διοίκηση το 2014, παρέλαβε και έναν «αντιευρωπαϊκό και αντιπεριβαλλοντικό» ενώ σήμερα υλοποιείται ένας νέος περιφερειακός σχεδιασμός και τέλος, υπογράμμισε ότι με το τελευταίο αυτό γεγονός, «έπεσαν οι μάσκες κάποιων που θέλουν να ξαναπάμε πίσω στη λογική των «τεράστιων εργοστασίων φυτεμένων στην Κερατέα, σε αρχαιολογικούς χώρους και αλλού, όπως και σε αυτούς που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως σωστά είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος, δείχνοντας προς τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης».

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: