Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Και βέβαια η Ιταλία των Σαλβίνι – Ντε Μάιο μετά την κατάθεση προϋπολογισμού με έλλειμμα -2,4% θα πεση σε περιπέτειες με τις αξιολογήσεις από Πιστωτικούς οίκους..
Αυτό διευκολύνει τις ΗΠΑ αλλά και τους ανταγωνιστές της για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση της αλλά και να εξαγοράσουν οικονομικά πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Ας μην ξεχνάμε τα τεράστια δίκτυα παραγωγής προϊόντων στην Ανατολή όπου εξάγουν τεχνολογία σε "δικές" τους επιχειρήσεις με χαμηλά εργατικά κοστολόγια και εισάγουν με διάφορα ονόματα στην Ευρώπη στα δικά της δίκτυα διανομής.

Πρακτικά επειδή τα νούμερα χρέους της Ιταλίας είναι τεράστια 130% του ΑΕΠ. η πίεση θα είναι τόσο όσο οι άλλοι εταίροι και δη η Γερμανία να "κάνει"πίσω στην στρατηγική της γεγονός εμφανές με την Τουρκία όπου η "παγωμαρα"στην επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογαν ήταν εμφανής .

Η κατάσταση για το σύνολο της Ε.Ε. δεν είναι καλή μακροοικονομικά και επειδή όλοι το γνωρίζουν μετακυλήουν την σοβαρή ανάγνωση σαν Ε.Ε. προκείμενου ο καθένας να διαφυλάξει τα εθνικά του συμφέροντα.

Το μοντέλο επιβολής δασμών του Τραμπ λειτουργεί σε βάρος των άλλων οικονομιών όπου δεν μπορούν να παράξουν fiat νομίσματα όπως διαφαίνεται.

Η Γερμανία το γνωρίζει και αντιδρά μέσω bitcoin δημιουργωντας τεχνητο χρημα αλλα και πιεση δημοσιονομικων ελεγχων στους εταιρους της στη E.E.

. Eντελει ολη αυτη η κατασταση ειναι προφανεστατο οτι κρυβει πολεμικες εμπλοκες για αυτο και ολοι προετοιμαζουν το εδαφος ετσι ωστε οταν και αμα να επιβαλουν δυναμη ισχυος.

Μεχρι τοτε τιτιβισματα περιοδικης αναφλεξης και απειλες θα χορτασουμε

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: