Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Μεταναστευτικες ροες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Χατζηαναγνωστου Γιωργος

Τα μεταναστευτικα καραβανια οπως αυτο στο Μεξικο προερχομενο απο Βενζουελα δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησουν οσο υπαρχουν ασυμμετροι πολεμοι οικονομικής επικυριαρχιας
. Η Bενεζουέλα σαν κυριαρχος παιχτης στην παραγωγη πετρελαιου εχει δεχθη απειρες πιεσεις διαλυσης σαν κρατος . Το φαινομενο ειναι μοντελο προσομειωσης ακριβως οπως και στην Ελλαδα αλλα με διαφορετικο τροπο.

Η κατασταση τα επομενα χρονια ειναι στοχευμενη και επικεντρωνεται σε ολες τις χωρες οπου εχουν ενεργειακα αποθεματα.

Οι προσπαθειες παραγωγης ενεργειας απο υδρογονο ηλιακους συλλεκτες ανεμογενητριες αιολικα παρκα κλπ εχουν υψηλοτατο κοστος και παρα την χρηματοδοτηση των χωρων που παραγουν αυτα δεν αντικαθιστα τους κινητηρες εσωτερικης καυσης .

Το σταυροδρομι οπου εχει παγκοσμιως βρεθη ο κοσμος το βλεπουμε σε διαφορες εκφανσεις να εξαπλωνεται απο χρηματηστηρια ,χρηματοδοτικα προγραμματα αφανη και εμφανη που στοχευουν στην μειωση του μεσου εισοδηματος των ανεπτυγμενων η υπο αναπτυξη χωρων με προσχημα την καλυτερη κατανομη πλουτου προς οφελος των φτωχων χωρων .

Απο την εποχη που δημιουργηθηκε το FIAT νομισμα σαν ανταλλακτικο μεσο οι εποπτικες αρχες με τα περιφερειακα τους συστηματα εξυπηρετουν την ηγεμονια των εχοντων και αυτο δεν προκειται να αλλαξη εαν δεν σπασει η επικυριαρχια του ανυπαρκτου ουσιαστικα με Brend and woods ισοτιμιας δολλαριου.

Ο Τραμπ το γνωριζει και για αυτο εχει εξαπολήσει πολεμο εμπορικο αλλα και στρατιωτικο για να καθυστερησει την πορεια "διαλυσης" της οικονομιας των ΗΠΑ .

Οι Γερμανοι σαν εποπτες της Ε.Ε. ανήμποροι να παρακολουθησ
ουν ελεω οικων αξιολογησης παρακολουθουν τις εξελιξεις καταδυναστευωντας και υφαρπαζοντας την περιουσια των "συνεργατων" τους.
Οση υπεραξια και να παραγεις όταν οι ανισοι οροι μεταξυ ισων ειναι "χαλκευμενοι" οδηγουν σε κατακερματισμο οικονομιων με δημιουργια νεων κρατιδιων ελεγχομενων .
Οσο και εαν αυτο δεν ειναι ακομα αντιληπτο η Αφρική ειναι το επομενο γεωπολιτικο παιχνιδι λογω κοιτασματων .
Η Τουρκια εχει στρατηγικα επενδυσει σε αυτο περαν των αλλων και για αυτο βαλλεται απο παντου.
Το Γαιτανακι τρομου εχει πολλαπλες εφαρμογές και δυστυχως στην χωρα μας εχει ενεχυριαστει το εδαφος (κοιτασματα) για πολλες γενιες ακομα.
Διεξοδος χωρις συνεργειες δεν υπαρχει δεδομενης της κρισης του αυλου χρηματοπιστωτικου συστηματος .
Η προστασια των Εθνων Κρατων με αναγκη υποστηριξης της φερουσας ικανοτητας της χωρας εγγειται στον πατριωτισμο των χωρων τον οποιων προπαγανδιστικα τα πολιτικα μορφωματα οριζουν ως φασισμο παραποιωντας και παραχαραζοντας ιστορια κ.α. κατα το δογμα Κίσινγκερ.

Η μεταναστευση που παρατηρειται σε χωρες υψηλοτερης δυναμικης δεν ειναι λυση δεδομενου οτι μεταφερει ενεργητικο σε ξενες χωρες.

Η εξωστρεφεια η υπεραξια στην αλυσιδα αξιας η καινοτομια και η ερευνα ειναι το κλειδι .Αλλα αυτα απαιτουν Εθνικη γραμμη στηριξης και αναγκη κατανοησης των ενοιων πατεντας ,βιομηχανικης ιδιοκτησιας ,του συστηματος λειτουργιας αυτων παγκοσμιως.

Δεν ειναι τυχαια η μαχη που γινεται και οι αλληλοκατηγοριες μεταξυ Ινδιας Ηπα Κινας για τις πατεντες.

Ολα αυτα στην Ελλάδα φανταζουν "διαστημικα " δεδομενου οτι μολις προσφατα οριστηκαν οι Ελληνες IP experts και οι οποιοι ακομα δεν εχουν καταλληλο γνωσιακο υποβαθρο να αναλυσουν και να εκτιμησουν την διαδικασια στηριξης μιας δεξαμενης πατεντων .

Λογικο οταν κομματικα αεργα στελεχη απαρτιζουν οργανισμους αλλα και χιλιαδες managers ειτε απο οικογενειοκρατια ειτε απο κεκτημενη ταχυτητα χτιζουν τον κορμο της οικονομιας χωρις να εχουν καμμια απολυτως σχεση με την παραγωγη.
Χιλιαδες κοουτς απο σεμιναρια ιδρυματα πανεπιστημια φορανε ενα καουστουμι ταγιερ και μια δερματινη τσαντα και αλωνιζουν τους δρομους χωρις καμμια γνωστικη επαρκεια .
Το Ισραηλ γνωριζοντας αυτο εχει κανει χιλιαδες start up με καινοτομες ιδεες και εδω οι "γατες" κανουν το ιδιο χωρις να υπαρχει ουτε κατα προσεγγιση γνωσιακο αλλα και πολιτικο υποβαθρο υποστηριξης "κοροιδευοντας" ουσιαστικα του νεους επιχειρηματιες εγκλωβιζοντας τους σε φοροτεχνικα τερτιπια εγκλωβισμου του ΑΦΜ.
Η συνεχεια ειναι γνωστη Καρανικες ,Σβιγγου,Δουρου και καθε λογης αέργος πρακτικά προσπαθει να διαφεντεψει μια ολοκληρη χωρα .
Ειμαστε αξιοι της τυχης μας...
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: