Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Όσο πιο εύκολα ανεβαίνεις τόσο πιο εύκολα πέφτεις..
Οι άνθρωποι στο σύνολο έχουν την ανάγκη να ενθουσιαστούν αλλά και να Χαρούν με όσα συμβαίνουν στην Ζωή τους.
Η ανάγκη για εξέλιξη και άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου δημιουργεί αυτόματα προσδοκίες που εμπράγματα επιβεβαιώνονται η διαψεύδονται από την καθημερινή πρακτική.

Παρατηρείται συχνά πυκνά απογοήτευση,δυσαρέσκεια,θυμός για όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν με βάση τις προσδοκίες μας.

Η ανάλυση δεδομένων εκ του μακρόθεν βοηθάει στο να δούμε ουδέτερα ορθολογιστικά τι συμβαίνει είτε στην προσωπική μας Ζωή είτε στην επαγγελματική μας ανέλιξη.

Ο ενθουσιασμός είναι άρρηκτα δεμένος με τις παραστάσεις που βιωματικά έχουμε περάσει και αυτομάτως συνειρμικά δημιουργείται σύγκριση.

Τα ισχυρά θέλω του καθενός μας και η έντιμη αξιολόγηση δεδομένων δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που διευκολύνει στο να αναλυθεί δίκαια εάν ένας ενθουσιασμός είναι λογικός ή υπερφίαλος.

Είναι σημαντικό να ενθουσιάζεται κανείς με μέτρο για να μην έχει σκαμπανεβάσματα ψυχολογικής διάθεσης αλλά και ενδεχόμενης απογοήτευσης.

 Το μέτρο ενθουσιασμού εξυπηρετεί στο να  δημιουργήσεις με σταθερά πατήματα αλλά και να μην υπερβάλλεις.

Η απόσταση από τα δρώμενα την ώρα που συμμετέχεις είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα και έχει να κάνει με εμπειρίες Ζωής ,ενσυναισθηση ,ένστικτο αλλά και εσωτερική ηρεμία .

Είθισται οι άνθρωποι που ενθουσιάζονται έντονα να έχουν ένα έντονο ψυχισμό και μεταβλητότητα στην ψυχοσύνθεση τους έντονη .

Η ψυχραιμία και ο χρόνος βοηθάνε να μην υπάρχει απογοήτευση αλλά και να μπορεί να μην διακυβευτη η εμπιστοσύνη που είναι θεμελιώδες για όλες τις  ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις.

Το αίτιο ενθουσιασμού και το αιτιατό του έχουν μια ακολουθία ΄΄οπου οφείλει κανείς να γνωρίζει πρωτίστως τον ευατό του να αυτοβελτιώνεται για να μπορέσει να παρακολουθήση αυτά τα σκαμπανεβάσματα των γύρω του αλλά και του ίδιου του του εαυτού. 

Σε γενικές γραμμές 

Δέν είναι όλα τέλεια.
Η πράξη επιβεβαιώνει την σκέψη 
Οι στόχοι στην ζωή μας διευκολύνουν την ανάλυση μας.
Το περιβάλλον γύρω μας ('ανθρωποι) έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση εκτίμηση των γεγονότων και των καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας. 
 Ικανοί άνθρωποι παράγουν ικανά αποτελέσματα.
Αποφύγετε τις ατέρμονες συζητήσεις με το περιβάλλον σας του τίποτα και επικεντρωθήτε βήμα βήμα στην κατάκτηση των στόχων σας.  
Η απογοήτευση είναι κομμάτι της ζωής μας και η παρακαταθήκη για την επόμενη επιτυχία.
Η ευγένεια της ψυχής και η καλοσύνη του πνέυματος διευκολύνουν στο να μην στεγανώνεται τους γύρω σας σε περίπτωση αποτυχίας .
Η ζωή γυρνάει και μεταβάλει δεδομένα συνεχώς.   

Ναί στον ενθουσιασμό 'Όχι στην υπερβολή του. 


www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: