Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ equity-based crowdfunding Η ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Πολλές φορές έχει αναφερθεί ο ηγεμονισμός της Γερμανίας και οι σχέσεις της με την Τουρκία.
Ο παλαιός άξονας σιδηροδρομικής σύνδεσης Βαγδάτης Κωνσταντινούπολης και στην συνέχεια Αμβούργο εξυπηρετεί πολλές σκοπιμότητες κάτι που από το 1899 σχεδιάζεται αλλά δεν υλοποιείται δίνει μια πιο καθαρή εικόνα γεωπολιτικών στρατηγικών.
Ο διεθνής ανταγωνισμός one belt one road με Προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2049 δίνει στην Κίνα και την Αγγλία "προβάδισμα" στην διακίνηση εμπορευμάτων .
Στην Ελλάδα ορθώς έχει επιλεγεί η ανάπτυξη των logisticks με έμφαση την σύνδεση Πειραιά Θριάσιο και Αλεξανδρούπολη .

Οι υλικοτεχνικές υποδομές σε συνδυασμό με τον Ε65 θα δώσουν ώθηση στην εμπορευματική μεταφορά κυρίως container με κάποια μικρά ανταλλάγματα στην χώρα.
Παρα το ορθό της επιλογής η μεταφορά είναι παροχή υπηρεσιών και δίνει λάθος κατεύθυνση σε μια χώρα που πάσχει από πρωτογενή παράγωγη.
Η παροχή υπηρεσιών δίνει θεωρητικά πιο γρήγορα αποτελέσματα αλλά δεν μπορεί να παράξει υπεράξια προϊόντος αντίστοιχη της πρωτογενούς παραγωγής.
Η "μαχη¨" εκποίησης των πάντων συμπεριλαμβανόμενων λιμανιών ,λιμένων ,αεροδρομίων καταδικάζει εσαεί την χώρα στην αδυναμία προγραμματισμού επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα.
Λογικό όταν ο διεθνής ανταγωνισμός και τα διαπλεκόμενα δεν έχουν κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής πρωτογενούς εξυπηρετώντας τις ήδη ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες (Γερμανία ,Ιταλία ,Γαλλία)
Η τακτικη του κλεφτοπολεμου σαν Ελληνικη στρατηγικη κυβερνητικη απεμπολει συνεχως κυριαρχα δικαιωματα της χωρας επιταχυνοντας την επικυριαρχια των μεγαλων βιομηχανικα χωρων.
Και βεβαια χωρις Τραπεζικο συστημα με κλιμα εμπιστοσυνης στα ταρταρα της οικονομιας δεν μπορει να περιμενει κανεις πολλα .
Ενα απο τα πολλάκις συζητηθέντα θέματα ειναι η διαδικασια crownfunding επιχειρηματικου που σκοντάφτει σκοπίμως σε γραφειοκρατικους τακτικισμούς των Χρηματιστηριακών κύκλων αλλά και των Τραπεζικών επιχειρήσεων .
Παρα τα οποια σκανδαλα εχουν δημιουργηθει στην Αμερικη κυριως η επιτακτικη αναγκη χρηματοδοτησης επιχειρησεων απο ιδιωτες χωρις την κρατικη παρεμβαση παρα μονο την εποπτεια ορθης διαδικασιας ειναι αμμεση λογω ελλειψης ρευστοτητος.
Οι οποιοι σχεδιασμοι κυβερνητικοι θα σκονταφτουν μονιμως στην Βρυξελιωτικη προπαγανδα που επιζητα τον αυστηρο έλεγχο των παντων .
Υπαρχει επιτακτικη αναγκη χρηματοδοτησης επιχειρησεων μεσω πχ Kickstarter κάτι που είναι απαγορευτικό μέσω του (investment-based crowdfunding, Ν. 4416/2015).
Το equity-based crowdfunding ποτε δεν θα λειτουργησει στην Ελλάδα εγκλωβιζοντας ολους τους μικροεπενδυτές σε απαξίωση των ιδεών αλλά και εγκατάλειψη των σχεδίων τους.
Και ενω βλέπουμε μακροπρόθεσμη στρατηγική απο τις Μεγάλες χώρες στην χώρα μας η μικροψυχία και η διαφθορά καταδικάζει όλους τους με όνειρα και ελπίδες νέους αλλά και ηλικιωμένους σε μισθούς των 440μικτά.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: