Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Χατζηαναγνωστου Γιωργος
Μπορεί να είναι κουραστικό να μιλάς για την διαφθορά όλου του Τραπεζικού συστήματος αρχής γενομένης από τα Bonus των Τραπεζοϋπαλλήλων στο παρελθόν που μόλις πέρναγε την πόρτα έμπαινε σε λειτουργία το scaning για να σου φορτώσουν κανένα δάνειο, μέχρι και την πιο σύγχρονη άπατη της Διαμεσολάβησης δανειοληπτών.
Όταν πρωτοεμφανιζόταν το σύστημα στην Ελλάδα ανιχνεύοντας όλοι οι καλοδικηγορισκοι εισηγούνταν 300€ ωριαία αμοιβή για την "διαπραγμάτευση" και με άπειρες παρεμβάσεις κατέληξαν να κάνουν την χάρη!!! να πέσουν στα 50€..
Το όλο σύστημα όμως της Τραπεζικής Διαμεσολάβησης δεν επιτρέπει την ουσιαστική παρέμβαση υπέρ των επιχειρήσεων κλειδώνοντας έτσι μονομερώς την όποια πιθανή επίλυση ενός (χ) προβλήματος..

Πάρα τις επανειλημμένες εξωθεσμικά παρεμβάσεις οι θεσμικοί παράγοντες για να εισπράξουν αναγνωρισιμότητα αλλά και χρηματοδότηση πολιτική  έκαναν τα στραβά μάτια επικροτώντας τις "προσπάθειες" πολιτικά και όχι αξιοκρατικά.
Αποτέλεσμα να μην δούλεψή ποτέ το σύστημα των αξιολογητών πάρα τα υπερκέρδη των Τραπεζικών επιχειρήσεων και του σιναφιού τους.

Αντίστοιχα δολιευσαν και κατέστρεψαν τον θεσμό της Β ευκαιρίας για τους επιχειρηματίες πιστεύοντας ότι θα σωθούν αυτοί και όχι οι άλλοι..

Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα είναι το γνωμικό που κυριαρχεί και σωστά διαμαρτύρεται ο μικρομεσαίος όταν ακούς από τους θεσμικούς να σχολιάζουν ότι εμείς οι κάλοι επιχειρηματίες δεν έχουμε αμοιφθη γιατί παραμένουμε ζωντανοί ενώ οι άλλοι φοροδιαφεύγουν...

Ουδέν ψευδέστατο και ανυπόστατο δεδομένου ότι οι εγκλωβισμένοι δεν συμμετέχουν σε κρατικά κόλπα Δημοοσια (40% της Ελληνικής οικονομίας) δεν μπορούν να συγκροτήσουν επιχειρηματική οντότητα σαν συνέργειες., δεν μπορούν να σχηματοποιήσουν υλικοτεχνική υποδομή ακόμα και εάν έχουν μικρά κεφάλαια, είναι ανασφάλιστοι και εκτιθέμενοι σε καλοθελητές αλλά και από πιθανά εργατικά ατυχήματα κ. α....

Η αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος του κοινωνικού όλου (ΑΕΠ) δεν έχει να κάνει κύριοι θεσμικοί μόνο με τους κρατούντες...

Εντέλει σε μια χώρα με τους μεγαλύτερους δείκτες Ευρωπαικούς φορολογητέας ύλης με μισθούς Κίνας κανένας δεν μπορεί να παρουσιάσει κέρδη fiat παρά μόνο τα νομικά κατοχυρωμένα ιδρύματα που σίγουρα δεν είναι οι μικρομεσαίοι που δεν αντέχουν να πληρώσουν ούτε καν την επίσκεψη σε δικηγόρο.

Αντιλαμβάνεστε ότι κάθε μικρομεσαιος (όχι συμφωνά με το Ευρωπαικο λογιστικό σχέδιο) δεδομένου ότι οι μικρομεσαίες οι Ευρωπαικες είναι οι εδω τεράστιες Ελληνικές επιχειρήσεις ενώ στην πραγματικότητα μικρομεσαίες είναι οι οικογενειακές -ατομικές επιχειρήσεις είναι αδύνατον να ζήση στην χώρα και πρέπει να μάθει να ζη η φοροαποφευγοντας ή με 350€ βασικό μισθό..

Εάν δεν απεγκλωβιστούν οι δεσμευμένοι πτωχοί από την φορολογική αδυναμία (εμφανής με τους δεσμευμένους Ελληνικούς Τραπεζικούς λογαριασμούς) όχι μόνο δεν μπορεί να παραχτη πλούτος αλλά η χωρά θα βουλιάζει συνεχεία σε χρέη με κέρδη των Τραπεζικών επιχειρήσεων χωρίς κεφάλαια που θα τα χρηματοδοτεί με ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας η πολιτική σκηνή σε βάρος των πολιτών της χωράς..

Στην Αμερική λύνουν αυτό το πρόβλημα με ελευθεριά ΑΦΜ από πολιτεία σε πολιτεία ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτούνται οι επιχειρηματίες παρά τα δυσμενή από πολιτεία σε πολιτεία ελεώ ικανότητας δημιουργίας χρήματος μεσώ fed.

Η αναγκαστική μεταφορά λοιπόν ΑΦΜ των μικρομεσαίων σε χωρά εκτός Ελλάδας δεν έχει να κάνει μόνο με την υπερφορολόγηση αλλά με την πρακτική αδυναμία επένδυσής-απασχολησης ενος παραγωγικού δυναμικού με επάρκεια σε αυτή την χώρα.


www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: