Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει ότι το μοντέλο ανάπτυξης παγκοσμίως μεσώ πλασματικών χρημάτων αέρα (funds) έχει ανεπιστρεπτί τελειώσει.
Έχουμε περάσει στην εποχή ενοικίασης ζωής, ενοικιασης αέρα, ενοικίασης σπιτιού. εφαρμόζοντας το μοντέλο της γεωφορολογησης.
Οι ασθενείς ασθενέστεροι και οι υγιεις υγιέστεροι..
Το τικ το τακ ΗΠΑ -Κίνας αλλοιώνει παγκοσμίως τις συνθήκες διεθνούς ανταγωνισμού απομονώνοντας τους μικρούς ενώ ταυτόχρονα διαλύει νομισματικές ισοροπιες.
Η ΜΟΝΉ ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι η καινοτομία και στην χωρά μας χωρίς patend pool και χωρίς ipexperts δεν μπορούμε να πάμε πουθενά ελεώ νομικού φορμαλισμού και έτσι επιβιώνουν όλα τα "αρπακτικά" που νοούν ως καινοτομία τις συνέργειες μεταξύ εμπόρων.
Για να λυθη λίγο το παζλ οι ΕΟΖ με την είσοδο της Κίνας στο fiat Νόμισμα αλλάζουν τα καθεστώτα και απομονώνουν τον μικροέμπορο.
Σημειωτέον ότι η Ελλάδα είναι χωρά εμπορίου κατά βάση χωρίς παραγωγή ανταγωνιστική...
Τα 59 επιμελητήρια και τα επιμέρους Οικονομικά Επιμελητήρια καλούνται να ξεπεράσουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις συντεχνιακές νοοτροπίες οδηγώντας την κοινωνία στην παράγωγη και την υπεράξια.
Δεν είναι όλη η οικονομία λευκά κόλλαρα και τσαντάκια η φάκελοι στην πλάτη με ταγιερ ούτε ασφαλιστικά συστήματα που κακώς προωθούν την νεολαία.
Υπάρχει η βιομηχανική παράγωγη και η βιοτεχνική παραγωγή... πού δίνει ζωή στην αγορά.
Αυτό που λέμε ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: