Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Χατζηαναγνώστου Γιωργος

Γιατί όλα συνηγορούν σε αύξηση τιμής χρυσού.
Όλη αυτή η πολεμοχαρής κατάσταση παγκοσμίως είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ένα κόσμος για να επενδύσει σε χρυσό...
Ας σκιαγραφήσουμε έναν τέτοιο κόσμο.

Εάν ξεκινήσει κανείς απο την Αμερική μια χούφτα ολιγοπώλιων με έλεγχο τραπεζών, μέσων μαζικής ενημέρωσης,και έλεγχο της υγειονομικής περίθαλψης και αρκετές άλλες σημαντικές βιομηχανίες συνθέτουν ένα δυσμενές για τον μέσο πολίτη σκηνικό.
Ταυτόχρονα μια μικρή ομάδα υπέρ-πλούσιων (νεοαριστοκράτες) ελέγχει τόσο πλούτο όσο 200 εκατομμύρια λιγότερο πλούσιοι πολίτες.

Εάν προσπαθήσει κανείς να καταλάβει τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ ο οποίος εκτρέπεται από το δρόμο του τον επαγγελματικό για να επιλέξει αγώνες για τους οποίους στη συνέχεια αναγκαστικά συμβιβάζεται, με μειούμενους αριθμούς δημοσκοπήσεων και για τον ευρύ κόσμο ασύνδετες τακτικές θα μπερδευτή, ενω είναι εμφανές ότι ο κυρίαρχος "πόνος" του είναι να κρατήσει όσο μπορεί την κυριαρχία την εμπορική από την Κίνα.

Αυτά στις ΗΠΑ συνθέτουν ένα σκηνικό αλλά αυτό από μόνο του δε είναι αρκετό για να πάρει ο χρυσός την "σωστή" τιμή των 2.000 δολαρίων η ουγγιά με σημερινή Τρέχουσα τιμή $1,303.44 .

Ας προσθέσουμε, λοιπόν,ότι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης των ΗΠΑ - το οποίο, δεδομένης της φθίνουσας δημοτικότητας του προέδρου, έχει τουλάχιστον 50-50 πιθανότητες για ανάληψη εξουσίας στις επόμενες εκλογές κάτι το οποίο οδηγεί προς τα "αριστερά".

Η Αμερικανίδα ακαδημαϊκό Elizabeth Warren και πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος και Γερουσιαστής για τη Μασαχουσέτη.
Ας σημειωθή ότι πριν την ενασχόλησή της με την πολιτική, ήταν καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με ειδίκευση στη νομοθεσία πτώχευσης, προτείνει «φόρο περιουσίας» στους Αμερικανούς με περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ταυτόχρονα η Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y. αναφέρεται στο Νταβός 2019 με ομιλία για σχέδιο φορολογίας 70%!!!

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας Bernie Sanders εκπρόσωπος του Βέρμοντ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόθεση για την προεδρική θητεία του 2020.

Ο χρυσός είναι σε ζήτηση παγκοσμίως με εμφανή και αφανή μετακίνηση του ενώ ο έλεγχος του κλάδου του Κογκρέσου όπου μπορεί να διερευνήσει τον Πρόεδρο, οδηγεί σε μια κλιμάκωση της μάχης μεταξύ νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων και προσθέτει ένα στοιχείο νομικού χάους σε ΗΠΑ ,σε αυτό το χάος που ήταν ήδη εμφανές στην προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ ενόσω οι "χάρτες" ανάπτυξης δείχνουν δυσκολία ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Εάν και μόνο αυτά δεν συνηγορούν σε αύξηση τιμής χρυσού ας δούμε και λίγο παρακάτω.

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στο διεθνές και παγκοσμιοποιημένο εμπόριο όπου μπορεί να γίνει εμπόριο χρυσού και αργύρου.

Γιατί η καταφυγή στα πολύτιμα μέταλλα είναι επιτακτική όταν όλα τα κράτη και όχι μόνο οι με απώλεια εμπορικής επικυριαρχίας Αμερικανοί, επιζητούν απεγνωσμένα τα FIAT νομίσματα.

Η κατάσταση στην Ευρώπη

Δήτε την κρίση στην Γαλλία με βίαιους διαδηλωτές δρόμου "κίτρινα γιλέκα" που με πολυάριθμους, αλλά νεφελώδεις στόχους, αναγκάζουν μια κραυγαλέα κακή κυβέρνηση να αυξήσει τις ήδη ελλειμματικές δαπάνες σε σχεδόν όλα όσα φαίνεται να θέλει κάποιος άνθρωπος που απλά θέλει να ζήση..

Ας δούμε την σταθερά εσωστρεφή οικονομικά Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να απομακρύνεται από το αξίωμα της χωρίς να ξέρει κανείς το μέλλον.,

Συνεχίζουμε με Ιταλία, βέβαια. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το τραπεζικό της σύστημα έχει ένα τρελό ποσό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ίσως το 18% των συνολικών δανείων τρεις φορές πάνω αυτό που κανονικά θα θεωρούσε κανείς εξαιρετικά επικίνδυνο.

Δεν μπορούμε καν να δηλώσουμε ότι αυτό το υπάρχων τραπεζικό είναι ένα σύστημα ένα ζόμπι.
Είναι ένα μη αναστρέψιμο σε κώμα νομισματικό σύστημα.

Εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε την διαμάχη την λεκτική μετατροπής νομισματικών ισορροπιών με όρους πολιτικής εφαρμογής, με όρους οικονομικής εφαρμογής, με όρους νομισματικής εφαρμογής μέσω Τραπεζών...

Χάος!!! Διχογνωμίες όπου οικονομολόγοι και Τραπεζικοί και Πολιτικοί ερίζουν για ο αλάθητο του πάπα ενώ η οικονομίες καταρρέουν εξυπηρετώντας ο καθένας τα λεκτικά σχήματα του και μόνο.

Για να προχωρήσουμε στην υποθετική μας διερεύνηση αύξησης τιμής χρυσού σε όλη την Ευρώπη, όλα τα τρέχοντα προβλήματά απαιτούν εξαιρετικά εύκολο χρήμα τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από την κεντρική τράπεζα ΕΚΤ.

Τα αρνητικά επιτόκια και ο στόχος πληθωρισμού 5% πολύ σύντομα θα προταθούν αναγκαστικά από πρώην ορθολογικούς τεχνοκράτες υπουργούς και πρωθυπουργούς και θα συμφωνηθούν μεθοδευμένα ακόμα και δια της βίας αντιδημοκρατικά από τους ψηφοφόρους.

Το απαιτούμενο επίπεδο παγκόσμιου χάους πλησιάζει.

Και η Κίνα ααχχ η Κίνα βάζει και αυτή την πινελιά στο παζλ.

Ας υποθέσουμε ότι έχει πενταπλασιάσει το χρέος της από το 2008, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακεφαλαιώθηκαν τρεις γενιές δυτικών ομολόγων με χρηματοοικονομικές φούσκες σε έναν αέναο μέχρι σήμερα κύκλο, προφανώς χωρίς την αίσθηση του πώς τελείωσαν αυτές οι φούσκες.

Και τώρα εξαντλούνται και αυτές οι νέες φούσκες με κάλυψη Ομολόγων έτσι ώστε να διογκώνονται επικίνδυνα όταν η ανάπτυξή της Κινας επιβραδύνεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Το χρέος της Κίνας σαν σύνολο δημιουργεί προϋποθέσεις ενός τέλειου κόσμου για το χρυσό οπού κανένας δεν "επιστρέφει" τον χρυσό.
Για παράδειγμα η Αγγλία στην Βενεζουέλα πρόσφατα όπως επίσης δέστε το πόσο χρυσό μαζεύουν όλες οι κυβερνήσεις εξαιρέσει της Ελλάδας που κανείς δεν ξέρει που είναι ο χρυσός που φυγαδευτηκε..

Η επιστροφή του Bretton Woods κανόνα είναι πλέον εδώ και έχει ξεκινήσει.

Σημειωτέον ότι η αμερικανική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα δισεκατομμύριο δολάρια ελλειμματικά δάνεια με έναν συνεχώς επιμηκυνόμενο κατάλογο εχθρών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που πρέπει να ακολουθηθούν το 2020 είτε από περισσότερα μέτρα από αυτά που ήδη υπάρχουν ασφυκτικά και πιεστικά για τους ήδη φτωχοποιημένους πολίτες της.

Οι «πλούσιοι» περιμένουν να καλύψουν όλους τους λογαριασμούς και "λατρεύουν" την ιδέα της σύγχρονης νομισματικής θεωρίας των ολίγων .
Θα πρέπει κατ αυτούς να απαλλάσσονται από το σύνολο της φορολόγησης και δανεισμού ενώ δημιουργούν ακριβώς τα χρήματα που χρειάζονται μέσω πολυεθνικών.

Έτσι στην Ευρώπη αποκαλύπτεται και ξετυλίγεται η αδυναμία λειτουργίας ενός ενιαίου νομισματικού συστήματος που προστατεύει μονοπωλιακά θα έλεγε κανείς τόσο τη Γερμανία -Γαλλία όσο και την Ιταλία τελικά ενόσω όλα αυτα τα δημοσιονομικά μέτρα ελέγχου λειτουργούν σε βάρος του φτωχού Νότου..

Η Κίνα δε με πολλαπλές φούσκες που ξεφυτρώνουν ταυτόχρονα χωρίς κανένα ιστορικό ή θεωρητικό πλαίσιο για την κατανόηση τους τι, του γιατί ή του πώς γίνεται αυτό είναι στην "δυσάρεστη " θέση να επενδύση και αυτή στην Αφρική ερχόμενη σε διαμάχη ελέγχου πόρων σε παγκόσμια κλίμακα ..

Όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα και εάν αυτά δεν δείχνουν σοβαρότατη ανωμαλία τότε κάτι δεν αντιλαμβάνεται ο πολίτης απλά γιατί είναι σύνθετα και ακαταλαβίστικα για αυτόν ενόσω ο ίδιος απέχει από τους Δημοκρατικούς θεσμούς με μη συμμετοχή παρακολουθώντας από τον καναπέ τα επι πληρωμή δίκτυα "ενημέρωσης"..

Όλη αυτή η δυσλειτουργία με πολέμους τικ του τακ κ. α οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών και ανανατάταξη οικονομική παγκοσμίως κάτι που είναι επικίνδυνο για σύρραξη γιατί κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Στα παλιά είδη χρημάτων, τα οποία η Fed, η ΕΚΤ και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν μπορούν να φτιάξουν πλέον αληλλοελεγχόμενες από τον αέρα που προσπαθούν να πουλήσουν μεσώ ομόλογων "εγγυημένων" (sic) όταν τα χρέη τους τελικά οφείλονται σε όποιον μπορεί να τα διεκδικήσει ....

Τελικά η ζήτηση για αληθινά χρήματα θα αυξηθεί σε επίπεδα που είναι δύσκολο να φανταστούμε (αφού ο ανθρώπινος νους δεν φαίνεται να απεικονίζει την έννοια των" τρισεκατομμυρίων ").

Δεν είναι διασκεδαστικό σενάριο αυτό που φαντάζει να γίνεται σε ένα κόσμος όπου ο θάνατός σου η ζωή μου ενδυναμώνοντας την ανασφάλεια των πολιτών σε ένα μη ασφαλή κόσμο.

Πήρατε έτσι μια ιδέα πως ετοιμάζουν την αύξηση τιμής χρυσού για τους" ολίγους ".

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: