Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Το γιατί η ΕΕ είναι σε αποσύνθεση είναι εμφανέστατο πλέον στα ισοζυγία της Γερμανίας. 
Με εμπορικές συναλαγες να φθίνουν ραγδαία λόγω του τικ του τακ Κίνας Ηπα παρά την αφαίμαξη χώρων της ΕΕ στο όνομα του ευρώ το συναλαγμα γίνεται πιο δυσεύρετο και αναγκαστικά η απαραίτητη εκδοσή ομόλογων θα αύξηση περαιτέρω το κόστος ζωής των Γερμανών.
Η πίεση των αυτοκινητοβιομηχανιών δίνει το στίγμα ανακατατάξεων σε στρατηγικές σε όλους στην ΕΕ που επιδη είναι εγκλωβισμένοι στο ευρώ θα επιδιώξουν ανατροπή της δημοσιονομικής προσαρμογής των χώρων τους κάτι που θα φέρει μείωση των εσόδων των άεργων της commision.
H στροφή της Γερμανίας σε πολεμικό εξοπλισμό αναγκαστική και η διέξοδος στην δημιουργία ζωνών πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στα εγγύς Βαλκάνια μεγαλώνει

Είναι προφανές ότι θα δημιουργηθούν μέτωπα ομμορων χώρων άτυπων συνασπισμών εντός ΕΕ όσο το μόρφωμα εξακολουθεί να υφίσταται κάτι που αποτυπώνεται στον εκλογικό χάρτη των αποτελεσμάτων της ΕΕ.
Θεωρείται βέβαιο ότι η ΕΚΤ θα πίεση περαιτέρω με πρόσχημα την εκτροπή από τα δημοσιονομικά και την άνοδο των εθνικιστικών τάσεων.
Ωστόσο η ανάγκη επιβίωσης της Μικρομεσαίας τάξης θα δημιουργήσει προβλήματα και στα εσωτερικά των ηγεμόνων προσπαθώντας να τα ισοσκελίσουν με προγράμματα ελεγχόμενα σαν δήθεν παροχή τύπου ΕΣΠΑ.
Για την Ελλάδα και παρά τα ευχολόγια εν όψει εκλογών όσο η παράγωγη είναι στα τάρταρα η κατάσταση θα επιδεινώνεται ενώ οι πολίτικοι θα προσπαθούν να κάνουν ενέσεις με δανεικά σε ένα σε σήψη σώμα διαφθοράς της Βουλής γεμάτης από ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε παραγωγικές διαδικασίες
Εμφανείς στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας γίνονται οι επιπτώσεις του σκηνικού εμπορικού πολέμου που έχει στήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, με το πλεόνασμα να υποχωρεί τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας υποχώρησε στα 17,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2019, έναντι 20,4 δισ. τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Αυτό ήταν το μικρότερο εμπορικό πλεόνασμα από τον Ιανουάριο, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% από το προηγούμενο έτος σε 109,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,1% σε 91,7 δισ. ευρώ.
Στο πρώτο τετράμηνο του 2019, το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε σε 73 δισ. ευρώ από 80,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: