Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έως το τέλος της 10ης Αυγούστου 2022

η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία
έως το τέλος της 10ης Αυγούστου 2022

▪️Ουκρανικοί σχηματισμοί επιτέθηκαν ξανά στα συνοριακά εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας:
➖ Σε απάντηση στον βομβαρδισμό του σημείου ελέγχου Tetkino στην περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτέθηκαν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Senkovka στην περιοχή Chernihiv, καθώς και στις Gavrilova Sloboda, Starye Virki, Seredina-Budakh στο Sumy. περιοχή.
➖ Ουκρανικά DRG ανατίναξαν έναν πυλώνα ηλεκτρικού δικτύου στην περιοχή Lyubitsky στην περιοχή Kursk και προκάλεσαν ελαφρές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Lgov και Sudzha.

▪️Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε Stary Saltov, Russian Tishki, Velyka Kamyshevakh και άλλους οικισμούς.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εργάστηκαν επίσης σε στόχους στην περιοχή Gusarovka.

▪️Πυροβολικά της 3ης MSD κατέστρεψαν ένα ουκρανικό οβιδοβόλο M777 κοντά στο χωριό Nikolskoye στη σλαβική κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν χτυπήματα στις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Kramatorsk και στην Konstantinovka.

▪️ Στο Bakhmutsky (Artemovsky) οι συμμαχικές δυνάμεις προχωρούν σε διάφορους τομείς του μετώπου.
➖ Ανατολικά του Seversk, οι μάχες διεξάγονται στο Verkhnekamenskoye: τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να προχωρήσουν προς το κέντρο του οικισμού.
➖ Στο Soledar, μονάδες του 6ου Συντάγματος Κοζάκων του NM LPR αναπτύσσουν επίθεση προς την κατεύθυνση του λατομείου γύψου και του πυρίμαχου εργοστασίου Belokamensky.
➖ Στην περιοχή του Soledar, οι συμμαχικές δυνάμεις μάχονται στο Bakhmutskoye και στο χωριό Yakovlevka.
➖ Στα ανατολικά προάστια του Bakhmut (Artemovsk), οι συγκρούσεις μεταξύ των μονάδων επίθεσης Wagner PMC και του εχθρού συνεχίζονται.
➖ Όχι πολύ μακριά από το TPP Uglegorsk, η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Kodema συνεχίζεται.
➖Οι μονάδες του NM του DPR έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο τμήμα του Zaitsevo, που κατέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, βόρεια της Gorlovka.


▪️Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, η κατάσταση στο μέτωπο δεν έχει αλλάξει σημαντικά.
➖ Συνεχίζονται οι μάχες θέσης στο βορειοδυτικό τμήμα του χωριού Πέσκι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενισχύουν τις θέσεις τους σε Vodiane και Pervomaisky σε περίπτωση υποχώρησης από τον οικισμό.
➖Ουκρανικοί σχηματισμοί βομβάρδισαν ξανά το Ντόνετσκ και τις γύρω πόλεις της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ: αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν.

▪️Δεν υπάρχουν ορατές αλλαγές στην πρώτη γραμμή στην κατεύθυνση Zaporozhye.
➖Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη θέση του τάγματος Khortytsya στο χωριό Kushugum, νότια του Zaporozhye.
➖ Στη Μελιτόπολη, οι ουκρανικές DRG επιχείρησαν να υπονομεύσουν την έδρα της οργάνωσης «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», η οποία προετοιμάζει δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν υπήρξε τραυματισμός, το κτίριο γραφείων υπέστη ζημιές.

▪️Στην περιοχή του Ντνεπροπετρόβσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτέθηκαν στη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού στην περιοχή του Ντνεπροπετρόβσκ, στο Μαργκάνετς και στο χωριό Βισετάρασοφκα.

▪️Στην κατεύθυνση Krivoy Rog, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εργάστηκαν σε στόχους κοντά στο Olgino. Το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με τη σειρά του, έπληξε τις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην Knyazevka και την Trudolyubovka.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: