Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Το μέλλον της χώρας

Το μέλλον της χώρας
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Αρθρα επί αρθων εισηγήσεις επί εισηγήσεων νομοσχέδια και τροποποιήσεις καθημερινές να λέμε για να λέμε παραπληροφορώντας από "έγκριτους" αναλυτές επί πληρωμή για την ανόρθωση της οικονομίας..
Εκείνο που είναι προφανές και στοχευμενο είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του παραγωγικού μοντέλου κάτι που και το ΔΝΤ έχει περιγράψει ως αστοχία εκτιμήσεων των μνημονίων. 

Το οποίο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε ένα κλειστό νομισματικό σύστημα οδηγεί την χωρά σε μοντέλα αποβιομηχανοποιησης διάλυσης των ΜμΕ και εκποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση σε ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο παγκοσμιοποιημένης οικονομίας οπού η Κίνα αλώνει τα πάντα με επενδύσεις κάθετων παράγωγων χρηματοδοτούμενων ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με στοχευμενες χρηματοδοτήσεις.
Ο αφανισμός της χωράς θυμίζει το Ιράν και την προσπάθεια του το 1951 οπού προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο των πετρελαίων από τους Άγγλους.
Τα αποτελέσματα γνωστά.

Η διαφορά είναι ότι η χωρά βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο ευρώ σαν άκρη της Ε. Ε. και κανείς δεν θέλει να δη σκηνές Βενεζουέλας εντός της Ευρωπαικης Ένωσης γιατί αυτό θα σημαίνει και την διάλυση της.
Πρακτικά και χωρίς κυβέρνηση που αναζητά την εθνική κυριαρχία θα υποκύπτουμε συνεχώς σε νέα δάνεια απλήρωτα σε νέες δεσμεύσεις χωρίς τελειωμό.
Τα αδιέξοδα εμφανέστατα στο πορτοφόλι των Ελλήνων. οι οποίοι οδηγούνται και σε αφανισμό των υγιών επιχειρήσεων λόγω υπερφορολόγησης, πολυδιασποράς δυνάμεων μικρής παραγωγικής ικανότητας και χωρίς καμμια συμετοχή στην 4η βιομηχανική επανάσταση.
Οι πολίτικοι αναλώνονται σε εφυολογηματα ποιος φταίει σε αριστερής και δεξιάς προέλευσης ιδεολογήματα και το ποιος θα έχει το μαχαίρι στην οποία πίτα έχει απομείνει.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ολική καταστροφή της χωράς με το ο σώζων εαυτό σωθητω.
Η ευθύνη ξεκινά από τους πολίτικους που στην πράξη δεν έχουν εργασιακή εμπειρία και σκοπίμως διαλύουν την παιδεία της χώρας επιτρέποντας και εμφυτεύοντας σκόπιμα μοντέλα ευημερίας made in usa συζητώντας για δισεκκατομυρια ευρώ ενώ στην πράξη ο κόσμος δεν έχει κυριολεκτικά να φάει
Η αλληλλεγγυη Ο, ρατσισμός, Ο φασιμός είναι η καραμέλα τρομοκρατίας απέναντι στην επικείμενη καταστροφή.
Αναπνέουμε γιατί οι εταίροι μας ¨δανείζουν "άυλο παραγόμενο χρήμα μεσώ ΕΚΤ προς όφελος τους.
Και όσο οι πολιτικοί θα ερίζουν για τα χρυσά κουτάλια και την αποκλειστική χρήση τους από πολιτικούς στου Μάξιμου η χωρά θα αφανίζεται.
Μέχρι στιγμής κανενας πολιτικός φορέας δεν μπορεί να πείσει για κάποιο Εθνικό όραμα αρνούμενοι όλοι να αντιμετωπίσουν το νομισματικό εγκλωβισμό της χωράς.
Έρχονται στιγμές που ντρέπεσαι για την κατάντια της χωράς και τους ανθρώπους που έχουν μέσα από κομματικούς μηχανισμούς να νέμονται την εξουσία προς ίδιο όφελος.
Τα επιμελητηριακά συστήματα της χωράς εάν ξεφύγουν από την χορηγία των κυβερνήσεων έχοντας γνώση της επιχειρηματικής- επιχειρησιακής πραγματικότητας είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν κατευθύνσεις νομοθετικές για επανάκαμψη της χωράς και απεγκλωβισμό.
Αλλά όσο" ζουν "από τον κρατικό κορβανά χωρίς εξουσία και έσοδα θα ακολουθούν τις εντολές των πολιτκών ηγεσιών που δεν έχουν επιχειρησιακή επάρκεια και αναλώνονται σε ανάπτυξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δεν μπορούν να περάσουν την πενταετή κοιλάδα θανάτου και αργό θάνατο των υφιστάμενων που δεν μπορούν αν παράγουν υπεράξια.
Εάν κανείς κάνει μια βόλτα σε Ελληνικές εκθέσεις θα παρατηρήσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να προσπαθούν αν χτίσουν ένα brand ενώ δεν μπορούν λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης να παράγουν όγκο παράγωγης προιόντων για πώληση ούτε καν σε χώρες με μικρο πορτοφόλι ανά πολίτη όπως η Αλβανία.
Το Ισραήλ επένδυσε σε νεοφυείις επιχειρήσεις τεχνολογίας έχοντας ένα τραπεζικό σύστημα που τις στήριζε.
Εκείνο που δεν είναι αντιληπτό σαν κουλτούρα χώρας είναι ότι ο εκάστοτε Τραπεζικός υπάλληλος δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει ένα καινοτόμο προιον λόγω πλήρους αγνωσίας της πραγματικής παραγωγικής διαδικασίας και του ανταγωνισμού ενώ αναλώνεται σε αξιολόγηση επιχειρηματικών πλάνων χωρίς καμμία γνωστική επάρκεια.
Κανένα σοβαρό επιχειρηματικό πλάνο δεν ανακοινώνεται σε άσχετους Τραπεζουπαλλήλους και ο Πιτσιόρλας το ξέρει,
Για αυτο προσπαθούν να εγκλωβίσουν μεσώ νομοσχεδίων προσφάτων την οποία επιχειρηματική πρακτική σιωπής για διαφύλαξη απορρήτου επαγγελματικού.
Οι μπάλλες του μπιλιάρδου για να γίνει αντιληπτό είναι ένα βιομηχανικό απόρορητο με την Αυστριακη εταιρεία που τις παράγει να έχει το 95% της παγκόσμιας παράγωγης.
Κανείς δεν μπαίνει στον χώρο παράγωγης της χωρίς εξουσιοδότηση.
Δοκιμάστε να μάθετε μυστικά παράγωγης σε εταιρίες μεγάλες... Ενα είναι βεβαιο. Οι πόρτες θα είναι κλειστές και η παραπληροφόρηση τεράστια.
Το μέλλον της χωράς περνά μέσα από κλειστά γραφεία οπού η χάραξη στρατηγικής ανακοινώνεται τόσο όσο να παραπληροφορήσουμε η να ενημερώσουμε αυτά που θέλουμε..
Ας μην εκπλαγούμε όταν δούμε έτοιμο το σχέδιο διαμελισμού καταστροφής της χώρας σε Αιγαίο Α. Μεσόγειο.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: