Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έως το τέλος της 17ης Αυγούστου 2022

🇬🇧🇺🇦 Επίθεση στο Ντονμπάς: η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία
έως το τέλος της 17ης Αυγούστου 2022

▪️Στα βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο, οι μάχες διεξάγονται κατά μήκος της γραμμής επαφής,
➖Το απόγευμα ελήφθησαν αναφορές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν θέσει έλεγχο στα συνοριακά χωριά Stognii και Baranovka, δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.
➖Τα ρωσικά πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό εξαπέλυσαν μια σειρά από χτυπήματα σε στόχους σε διάφορα σημεία του Χάρκοβο.

▪️Γίνονται μάχες για το χωριό Μαζανόβκα στη σλαβική κατεύθυνση, βρίσκεται σε εξέλιξη εντατική προετοιμασία πυροβολικού στα γύρω δάση.

▪️Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην πρώτη γραμμή στην κατεύθυνση Soledar:
➖Το βράδυ εμφανίστηκαν μη επαληθευμένες αναφορές για την προώθηση μονάδων του 6ου Συντάγματος Κοζάκων του LPR βαθιά στο Soledar και την κατάληψη αρκετών θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
➖ Τη νύχτα, η ουκρανική MLRS HIMARS επιτέθηκε σε κτίριο κατοικιών στην οδό Λένιν στο Pervomaisk κοντά στο Luhansk από την περιοχή Bakhmut. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

▪️Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σε προπύργια ουκρανικών σχηματισμών:
➖Μονάδες της 100ης ταξιαρχίας NM του DPR προέλασαν προς την κατεύθυνση του Nevelskoye και ανέτρεψαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από ένα οχυρό σε μια δασική φυτεία νοτιοανατολικά του χωριού.
➖Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το NM της DPR μάχονται στην περιοχή του χωριού Nikolskoye, Pavlovka και Vladimirovka στα περίχωρα του Ugledar.
➖Το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ, καθώς και των Μακέεβκα, Γκορλόβκα και Χαρτσιζσκ.

▪️Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε ξανά στόχους στη Νικόπολη, από όπου ουκρανικοί σχηματισμοί βομβαρδίζουν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye. Στο Energodar συνελήφθησαν δύο πυροβολητές, οι οποίοι διόρθωναν τα πυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό.

▪️Στην κατεύθυνση Krivoy Rog, το πυροβολικό των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων επιτέθηκε στο Ποτέμκινο και στη Βυσοκόπολη. Σκοτώθηκαν δύο διοικητές λόχων της 60ης ταξιαρχίας του Εφεδρικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: