Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Χάρτης των εχθροπραξιών και της κατάστασης στα μέτωπα το βράδυ της 20ης Αυγούστου

Χάρτης των εχθροπραξιών και της κατάστασης στα μέτωπα το βράδυ της 20ης Αυγούστου

Σήμερα, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας λειτουργεί αδιάκοπα στον ουρανό πάνω από την Κριμαία. Κάτοικοι από την Evpatoria, το Bakhchisarai, τη Σεβαστούπολη και το χωριό Olenevka αναφέρουν (https://t.me/readovkanews/40488) τη λειτουργία των συστημάτων αεράμυνας και τα κενά. Το κύριο χτύπημα δόθηκε (https://t.me/readovkanews/40484) στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη - δεν υπήρξαν θύματα. Προσπάθησαν να καταρρίψουν το drone (https://t.me/readovkanews/40485) με φορητά όπλα, αλλά στο τέλος έπεσε στην οροφή του αρχηγείου και πήρε φωτιά (https://t.me/readovkanews/ 40486). Επίσης το βράδυ, υπήρξαν αναφορές για νέες απόπειρες χτυπήματος (https://t.me/readovkanews/40517) με drones στη Γιάλτα και τη Σεβαστούπολη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως σημείωσε ο Sergei Aksyonov, ένα σύστημα αεράμυνας που δούλευε στη Δυτική Κριμαία κατά τη διάρκεια της ημέρας (https://t.me/readovkanews/40489) κατέρριψε τον στόχο. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Στο Bakhchisarai, το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε στον αέρα - δεν υπήρξαν εκρήξεις στο έδαφος.


⚔️ Η κατάσταση στα μέτωπα την τελευταία ημέρα:

▫️Περισσότεροι από 100 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων έως και 20 Αμερικανών μισθοφόρων, καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Kharkov κοντά στην Andreevka (https://t.me/readovkanews/40487).

▫️Συνεχίζονται οι συγκρούσεις προς τη σλαβική κατεύθυνση στις ανατολικές παρυφές του Soledar, αναφέρεται η προέλαση των μαχητών του 6ου συντάγματος Κοζάκων του NM LPR, αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες είναι άγνωστες.

▫️Συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή Yakovlevka και Kodema στην κατεύθυνση Artemovsky (Bakhmut).

▫️Στην κατεύθυνση Pervomaisky στο Pesky, τα παιδιά μας από το 1ο Σλαβικό Omsbran (https://t.me/voenkorKotenok/39472) ισοπέδωσαν τη γραμμή για μερικές εκατοντάδες μέτρα, ευθυγραμμίζοντάς την με τον περιφερειακό δρόμο.

▫️Στην κατεύθυνση Maryinsky, αναφέρονται μάχες με τανκς στην περιοχή Ugledar. Ήταν δυνατό να απωθηθεί η APU μακριά από τα περίχωρα των χωριών Yegorovka - Novomayorskoye-Novodonetskoye.

▫️Στη νότια κατεύθυνση στην περιοχή Apostolovo της περιοχής Dnipropetrovsk, οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε (https://t.me/readovkanews/40487) περισσότερα από 200 άτομα.

Αφίξεις. Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει ξανά τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya - οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν (https://t.me/readovkanews/40514) δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν το έδαφος της πυρηνικής εγκατάστασης. Ο οικισμός του Ντόνετσκ βομβαρδίστηκε ξανά. Οι αφίξεις καταγράφηκαν επίσης στο Χερσώνα Τσερνομπάεφκα.

Απόπειρα δολοφονίας. Στη Μαριούπολη (https://t.me/boris_rozhin/60953) έγινε προσπάθεια για τη ζωή του δημάρχου της πόλης Konstantin Ivashchenko. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο του ζωολογικού κήπου της Μαριούπολης και εξερράγη τη στιγμή που έφτασε ο αξιωματούχος. Ο Konstantin Ivashchenko δεν τραυματίστηκε.

Ρουκέτες προκλήθηκαν από τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις μας σε στρατιωτικές-στρατηγικές εγκαταστάσεις και θέσεις διοίκησης στις περιοχές Μικολάιβ, Ζαπορόζγιε, Ντόνετσκ και Χάρκοβο. Το πρωί, ένα χτύπημα πυραύλων ξεκίνησε (https://t.me/RVvoenkor/23526) στην περιοχή του χωριού Voznesensk, στην περιοχή Mykolaiv. Ο στόχος δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Στον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι της αμερικανικής έκδοσης ρώτησαν Ουκρανούς αξιωματικούς για το ενδεχόμενο της επίθεσης Χερσών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά ο στρατός επιβεβαίωσε (https://t.me/readovkanews/40504) ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κανένα πλεονέκτημα τόσο σε εξοπλισμό και σε προσωπικό σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Ακόμη και οι επιθέσεις στα κανάλια επιμελητείας του ρωσικού στρατού δεν οδηγούν στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χάνουν τις θέσεις τους.

Από ενδιαφέρον. Μιλώντας στην ολομέλεια του πρώτου Διεθνούς Αντιφασιστικού Συνεδρίου, ο Σεργκέι Σόιγκου στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο φαινόμενο του νεοναζισμού στην Ουκρανία και πραγματοποίησε μια αναδρομική έκθεση των γεγονότων (https://t.me/readovkanews/40491 ) που προκάλεσε τη στρατιωτική σύγκρουση τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Σπουδαίος. Η τραγωδία αλλάζει την ίδια τη στάση απέναντι στην ουσία της αντιπαράθεσης με την Ουκρανία. Η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας δείχνει σε τι μπορεί να οδηγήσει η αδράνεια και η ατιμωρησία. Σήμερα (https://t.me/readovkanews/40522) πέθανε η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του διάσημου Ρώσου δημόσιου προσώπου Αλεξάντερ Ντούγκιν. Το κορίτσι επέστρεφε (https://t.me/readovkanews/40523) από το φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο γινόταν στο κτήμα Ζαχάροβο κοντά στη Μόσχα. Εκεί ήταν και ο πατέρας της. Ο Αλέξανδρος και η Ντάρια αντάλλαξαν (https://t.me/readovkanews/40524) αυτοκίνητα - η κοπέλα πήγε στο Land Cruiser Prado του πατέρα της και ο άντρας στο Hyundai της κόρης του. Το τζιπ στο οποίο βρισκόταν η Ντάρια έσκασε. Το κορίτσι πέθανε (https://t.me/readovkanews/40525) επί τόπου. Πιθανώς ο ίδιος ο Alexander Dugin να ήταν ο στόχος της έκρηξης.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: