Η Γερμανία είναι η ναυαρχίδα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και είναι η Γερμανία που καθορίζει τις πανευρωπαϊκές τάσεις
Εάν η βιομηχανική παραγωγή καταρρεύσει στη Γερμανία, οι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα κινηθούν σε παρόμοια κατεύθυνση ταυτόχρονα ή με μικρή καθυστέρηση.
Παρά την ενεργειακή κρίση, η βιομηχανική παραγωγή δεν βρίσκεται σε συνεχή καθοδική πορεία, όπως θα ήταν αναμενόμενο με βάση τη λογική των διαδικασιών κρίσης και την εμπειρία του 2009 και του 2020, όταν ο κλάδος κατέρρευσε.
Αυτό οφείλεται στο τεράστιο απραγματοποίητο υστέρημα που έχει συσσωρευτεί στο κύμα της δημοσιονομικής και νομισματικής τρέλας, το οποίο είναι ο ισχυρότερος μοχλός της καταναλωτικής, λιανικής και βιομηχανικής ζήτησης το 2020-2021.
🇬🇧 Η Γερμανία ως ηγέτης του κλάδου ήταν ο κύριος δικαιούχος, αν και με περιορισμούς. Γιατί;
Πρώτον, υλικοτεχνικά προβλήματα που δεν επιλύθηκαν παρά μόνο δύο χρόνια αργότερα (καλοκαίρι 2022) και δεύτερον, μια κρίσιμη έλλειψη εργαζομένων και μηχανικών. Τρίτον, η γερμανική οικονομία δεν πίστευε στη βιωσιμότητα της ζήτησης και δεν ξεκίνησε τον επενδυτικό κύκλο.
Ως εκ τούτου, οι παραγγελίες έχουν συσσωρευτεί εδώ και δύο χρόνια και υλοποιούνται σταδιακά - γι' αυτό ο κλάδος θα συνεχίσει να εργάζεται για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεων για αρκετό καιρό.
Το διάγραμμα δείχνει μια σαφή απόκλιση των βιομηχανικών παραγγελιών από τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία έχει φτάσει στην υψηλότερη τιμή από την έναρξη των εγγραφών.
Η ζήτηση έχει τελειώσει, σημειώθηκε απότομη πτώση στις παραγγελίες τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας έτσι μελλοντικά προβλήματα στην παραγωγή.
💬 Η αποβιομηχάνιση της Ευρώπης θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε ένα κύμα πτώσης της παγκόσμιας ζήτησης και αύξησης του κόστους, οι Αμερικανοί ήδη τρίβουν τα χέρια τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου