Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Σκοπίμως λανθασμένη ενεργειακή και οικονομική πολιτική .

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Η στοχευμένη αποανάπτυξη καθημερινά εμβαθύνει στα λαικά νοικοκυριά προς όφελος των εχόντων.
Οι διαλαλούντες την ενδεχόμενη πολεμική γαλήνη εκτελούν επ αμοιβή "Δημοσιογραφική" εργασία εφησυχασμού της κοινής γνώμης αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες του αποπροσανατολισμού.

Σήμερα Η οποία ελεγχόμενη πολεμική σύρραξη διευκολύνει την παράγωγη άυλων τίτλων (παράγωγων) προς μεταπώληση η ακόμα κ δημιουργία νέων αγορών διευρυνώντας τερατωδώς τα 300τρις σε $ παγκοσμίου χρέους!!!

Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε στα 305 τρισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, συνέχισαν να δανείζονται εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης

Είναι εύκολα αντιληπτό να κατανοηθή ότι όλες οι "ανεπτυγμένες" χώρες όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ιταλία Κίνα κλπ είναι αυτές που πρωτοστατούν στην παραγωγή χρέους που εξυπακούεται ότι δεν θα πληρωθή ποτέ λειτουργώντας σε βάρος των φτωχών χωρίς εισόδημα αξιοπρέπειας λαών αλλά κα των πολιτών τους..

Και βέβαια δεν περιμένει κανείς να αντιστραφή το κλίμα την ώρα που ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε τα 8 δις ενώ οι τρέχουσες προβολές δείχνουν συνεχιζόμενη αύξηση πληθυσμού (αλλά με σταθερή πτώση του ποσοστού στην ετήσια αύξηση) με τον πληθυσμό να φθάνει μεταξύ 9, 4 και 10, 1 δισεκατομμυρίων το έτος 2050.

Παρά το αισιόδοξο νούμερο, ο ρυθμός εξάλειψης της φτώχειας σταδιακά μειωνόταν, μέχρι που το 2019, το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσαν υπό αυτές τις συνθήκες έφτασε να αποτελεί το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εντέλει αυτό που εξαγγέλεται καθημερινά είναι η διαρκής εμπόλεμη κατάσταση στον ήδη διαχωρισμένο κόσμο μεταξύ BRICS και ΝATO.

Η επιβληθείσα επικυριαρχία μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ των κρατών που διέπεται από νομούς παράγωγης άυλου χρήματος δείχνει ότι διακόπτεται από πρωτίστως Ρωσία και Κίνα.

Η  δε υπερπαραγωγή άυλου πλούτου από χώρες οπού νέμονται μεσώ Τραπεζικών επιχειρήσεων τον κόπο και των μόχθο του απλού λαού μέσώ της FED η της ΕΚΤ έχει σαν εργαλείο και διάφορες "κρίσεις" όπως μεταναστευτικό, πράσινη ανάπτυξη, επισιτιστική κρίση, ενεργειακή κ. α.

Κανένας από τους σημερινους έχοντες δεν παραχωρεί τα δικαιώματα της δεσπόζουσας θέσης του επιβάλλοντας συσκέψεις, συνεδριάσεις κ. α μαζί με ταξίδια, καλό φαγοπότι ονοματίζοντας το ότι γίνεται για το κοινό καλό.

Τα νούμερα της παγκόσμιας φτώχειας είναι αμείλικτα και διαψεύδουν του οποίους θιασότες των Τραπεζικών και πολιτικών επιχειρήσεων.

Πρακτικά καθημερινά θα επιδεινώνεται το πρόβλημα της ένδοιας και της φτώχειας των λαών μέχρι να επέλθη μiα ισορροπία μεταξύ BRICS και ΝATO.

Oι αερολογίες και τα ωραιοποιημένα λογία των πολιτικών σκοντάφτουν στην σκληρή πραγματικότητα όπου είναι εμφανές ότι οποίος δεν μπορεί να παράγει υπεράξια απορρίπτεται στον Καιάδα της ανέχειας και της παγερής σιωπής.

Αυτό που μπορεί να αλλάξει την σημερινή κοινωνία όπου δεσπόζουν οι ολίγοι είναι μόνο η αυτογνωσία των ανθρώπων όπου ανεξαρτήτως της υπερφιλοδοξίας τους στον κύκλο της ζωής όλοι ταξιδεύουν για τον άλλο κόσμο χωρίς τσέπες και χρήματα.

Και μέχρι οι πολιτιστικές και πολιτισμικές αξίες επανέλθουν σε Δημοκρατίες όπως της Αρχαίας Ελλάδας η σκοπίμως λανθασμένη ενεργειακή κ οικονομική πολιτική θα καταδυναστέυει τον άνθρωπο.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: