Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Άμα σκοντάφτεις συνεχώς πας τελικά όπου σε τοποθετούν ...

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Το τι θέλουν τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν σαν είδηση και το τι είναι πραγματικότητα είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Η 45λεπτη ομιλία Σισι κ Ερντογάν για αρκετούς απο τους δημοσιογραφους των ΜΜΕ θέλουν να το παρομοιασουν σαν την σχέση Ιορδανίας Ισραήλ.
Δυο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις που τα ΜΜΕ ματαίως προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα.

Η τόσο πολύπλοκη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και η μεγαλομανία του Αιώνα της Τουρκιάς από μεριάς Ερντογαν που αποζητά την Ανατολική Μεσόγειο να γίνει Τουρκική λίμνη σκοντάφτει παντού.

Σκοντάφτει στον επίσης χρυσό Αιώνα της Κίνας, σκοντάφτει στην διαχείριση των υδάτινων πόρων του Ευφράτη, σκοντάφτει στην δεσπόζουσα στρατιωτική υπεροπλία των Ισραηλινών, σκοντάφτει στον γεωπολιτικό σχεδιασμό ενός καταρρέοντος κράτους όπως οι ΗΠΑ, σκοντάφτει στον κόλπο της Σύρτης με την Ρωσία να παρακολουθεί, σκοντάφτει στην Μουσουλμανική μειονότητα που επιδιώκει να ξεπεταχτεί. σκοντάφτει στην ΒP που εποφθαλμιά τα κοιτάσματα πέριξ της Κύπρου με Βρετανικό φλέγμα,, σκοντάφτει στην διαδρομή χάραξης εμπορικών δρόμων στο Σαχέλ, σκοντάφτει, σκοντάφτει σκοντάφτει.

Η Ελληνική εμπλοκή μέσω του συμπλέγματος του Καστελόριζου με καθολική και όχι μερική επήρεια όπως και να είναι δυσκολεύει τον σχεδιασμό του Σουλτάνου όχι τόσο γιατί η Ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο αλλά γιατί η λαϊκή κατακραυγή και η πολιτική αστάθεια στην Ελληνική επικράτεια ευνοεί μόνο την Τουρκιά και οι παίχτες το ξέρουν.

Η δε Κύπρος σαν συνέχεια του Ελληνισμού έχει σκοπίμως αποδυναμωθεί σαν πολιτική οντότητα κ άγεται και φέρεται όπως και η Ελληνική κυβέρνηση όπου τις υποδεικνύουν οι παίχτες.

Εν τέλει ο κόσμος έχει ήδη διαμορφωθεί σε δυο σύνθετα σχήματα BRICS k ΝΆΤΟ και οι κομπάρσοι που αυτοπαρουσιάζονται σαν ηγεμόνες στην πραγματικότητα ο καθένας για τους δικούς τους λογούς προσπαθούν με πολυσύνθετους τρόπυς να σπρώξουν όσο μπορούν για να πάρουν θέση στην νέα Γιάλτα.

Οι εξοπλισμοί παγκοσμίως πυρετώδεις και οι διπλωματικοί αγώνες πάνω και κάτω από το τραπέζι μπροστά και πίσω από την κουρτίνα δεν αφήνει περιθώρια για χώρες χωρίς στρατιωτική ισχύ.

Ο Κλαουζεβιτς λέει στο βιβλίο του περί πόλεμου ότι Τα μετρήσιμα ή μαθηματικά στοιχεία του πολέμου δεν βρίσκουν «καμιά σταθερή βάση, πάνω στην οποία είναι δυνατόν να στηριχτούν» ακριβείς υπολογισμοί σχετικοί με την τέχνη του πολέμου.
Ο ανθρώπινος νους, ατελής πάντοτε κι επιρρεπής, είναι στο τέλος αναγκασμένος να στηριχθεί ψύχραιμα στον νόμο του υπολογισμού των πιθανοτήτων και να συνυπολογίσει οπωσδήποτε τον παράγοντα της τύχης – κι αυτό, φυσικά, είναι προτιμότερο από την πλήρη άγνοια και την απουσία θεωρητικών υπολογισμών και προβλέψεων. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αιφνιδιαστικά, οι μεταβολές της τύχης, οι κακοτυχίες και οι καλοτυχίες, καθώς και η δράση ζωντανών δυνάμεων, μπορούν να κάνουν τον πόλεμο «μιαν ανθρώπινη δραστηριότητα που μοιάζει περισσότερο απ’ όλες τις άλλες με χαρτοπαίγνιο.»

Και σήμερα τα χαρτιά όλων είναι γνωστά, εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι η μυστική διπλωματία που κανείς δεν την ξέρει, παρά μόνο εικάζει...
Ζούμε μια εποχή αλλαγών και αυτά που βλέπουμε στην εποχή της εικόνας και της πληροφορίας είναι αυτά που θέλουν οι έχοντες την νομή της εξουσίας και του πλούτου να δούμε.

Πολλοί οι μνηστήρες των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.... τα κλειδιά τα έχουν οι όμιλοι οι πετρελαϊκοί είτε ανατολικοί είτε δυτικοί και οι μικροί παίχτες αγωνίζονται να πλασαριστούν.... γιατί όλοι οι δυνατοί θέλουν να σε έχουν υποταγμένο δηλαδή να σκοντάφτεις συνεχώς για να σε τοποθετήσου όπου θέλουν.....

www. fotavgeia. blogspot. com

Δεν υπάρχουν σχόλια: