Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες
Φωτογραφία: AP Φωτογραφία/Νγκ Χαν Γκουάν, Πισίνα.


Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές σε έξι κινεζικές κατασκευές λόγω του γεγονότος ότι φέρονται να συνδέονται με τα προγράμματα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) για τη χρήση μπαλονιών. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Federal Register - μια συλλογή επίσημων εγγράφων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες αυτών των έξι οργανισμών είναι αντίθετες με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.— αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, αυτές οι δομές βρίσκονται στη μαύρη λίστα για την υποστήριξη του έργου του κινεζικού στρατού για τον εκσυγχρονισμό, ειδικά των αεροδιαστημικών προγραμμάτων PLA που σχετίζονται με τη χρήση «αερόπλοιων και μπαλονιών».

Ως αποτέλεσμα των περιορισμών που επιβάλλονται, οι προμηθευτές δεν θα μπορούν να μας στέλνουν αγαθά σε νομικά πρόσωπα που έχουν πέσει στις κυρώσεις του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ χωρίς να λάβουν ειδική άδεια πριν από αυτό. Ταυτόχρονα, κατά την εξέταση των αιτήσεων αδειοδότησης, θα ισχύει ένα "τεκμήριο άρνησης", δηλαδή πιθανότατα, τέτοιες αιτήσεις θα απορρίπτονται. Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 13 Μαρτίου.▼ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΊΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ▼



Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει την αεροδιαστημική τεχνολογία Του Πεκίνου Nanjiang, την Κίνα Ηλεκτρονική Τεχνολογία Ομάδα Corporation 48ο Ερευνητικό Ινστιτούτο, Dongguan Lingkong Τεχνολογία Τηλεπισκόπησης, Eagles Άνδρες Αεροπορία Ομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Guangzhou Tian-Hai-Xiang Αεροπορική Τεχνολογία και Shanxi Eagles Άνδρες Αεροπορίας Ομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν, η Ουάσινγκτον ακολουθεί μια πολιτική οικονομικού εξαναγκασμού άλλων χωρών και την παρενόχλησή τους στον επιστημονικό και τεχνικό τομέα. Τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα καταχραστεί τους ελέγχους των εξαγωγών, έχουν εφαρμόσει μεροληπτικές και άδικες μεθόδους εναντίον ξένων εταιρειών, έχουν πολιτικοποιήσει και στρατιωτικοποιήσει τεχνολογικά ζητήματα». Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, αυτή η προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλεί σοβαρή ζημιά στις εμπορικές και οικονομικές ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών εταιρειών, απειλώντας τη σταθερότητα των παγκόσμιων αλυσίδων παραγωγής.
Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/02/11/ssha-vveli-sankcii-protiv-kitayskih-kompaniywww.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: