Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Το άρθρο του Πούτιν την παραμονή της επίσκεψης του Xi Jinping στη Ρωσία.

@leblorik Z🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺, [3/20/2023 12:35 AM]
Το άρθρο του Πούτιν την παραμονή της επίσκεψης του Xi Jinping στη Ρωσία. 
ς:

▪️ Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον κόσμο, και συχνά όχι προς το καλύτερο, αλλά αυτό που έχει παραμείνει σταθερό είναι η ισχυρή ρωσο-κινεζική φιλία.

Σχετικά με την Ουκρανία

▪️ Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε πολιτική και διπλωματική λύση της ουκρανικής κρίσης. το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας για την Ουκρανία εξαρτάται αποκλειστικά από την προθυμία για μια σοβαρή συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα γεωπολιτική πραγματικότητα.

▪️ Τα τελεσίγραφα προς τη Μόσχα μιλούν για αποσύνδεση από την τρέχουσα πραγματικότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος για εξεύρεση διεξόδου από την κατάσταση.

▪️ Η Μόσχα χαιρετίζει την προθυμία της Κίνας να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης. Η Ρωσία είναι ευγνώμων για την ισορροπημένη γραμμή της Κίνας και την κατανόηση του ιστορικού και των πραγματικών αιτιών της.

▪️ Η κρίση στην Ουκρανία, που υποκινήθηκε και τροφοδοτήθηκε από τη Δύση, είναι η πιο λαμπρή μέχρι τώρα, αλλά όχι η μόνη πρόθεση διατήρησης της κυριαρχίας.

Σχετικά με τη Δύση

▪️ Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να δώσει στις δραστηριότητές του παγκόσμια εμβέλεια, στοχεύοντας να διεισδύσει στην Ασία-Ειρηνικό, ορισμένες δυνάμεις επιδιώκουν να κατακερματίσουν τον πανευρασιατικό χώρο σε ένα δίκτυο συλλόγων και στρατιωτικών μπλοκ με στόχο τον περιορισμό της ανάπτυξης των χωρών Ασίας-Ειρηνικού, αλλά κανείς δεν θα καταφέρει να κατακερματίσει τον πανευρασιατικό χώρο.

▪️ Η Δύση θέλει να διαλύσει τη διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας, έχουν ανακηρύξει τη Ρωσία άμεση απειλή και την Κίνα στρατηγικό ανταγωνιστή.

Σχετικά με την Κίνα

▪️ Οι ρωσο-κινεζικές σχέσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της περιφερειακής και παγκόσμιας σταθερότητας, αποτελούν παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, η φιλία και η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθούν και θα ενισχυθούν, η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ θα συμβάλει σε αυτό και οι επερχόμενες συνομιλίες θα δώσουν μια νέα ισχυρή ώθηση στις σχέσεις.

▪️ Η πρόοδος που σημειώθηκε είναι εντυπωσιακή, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και συνεχίζουν να δυναμώνουν.

▪️ υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα θα ξεπεραστεί, το μερίδιο των διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα στο αμοιβαίο εμπόριο αυξάνεται και οι σχέσεις γίνονται ακόμη πιο κυρίαρχες.

▪️ Ο πολιτικός διάλογος έχει γίνει εξαιρετικά αξιόπιστος, η στρατηγική συνεργασία έχει γίνει ολοκληρωμένη και εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

▪️ Είναι σημαντικό για τη Ρωσία και την Κίνα να ενισχύσουν τις ανθρωπιστικές και τουριστικές ανταλλαγές το συντομότερο δυνατό μετά την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

▪️ Ο αγωγός φυσικού αερίου Power of Siberia έχει γίνει η «συμφωνία του αιώνα» από άποψη κλίμακας και οι ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και άνθρακα στην Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

▪️ Σε αντίθεση με ορισμένες χώρες που φέρνουν διχόνοια στην παγκόσμια αρμονία, η Ρωσία και η Κίνα χτίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά γέφυρες. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ανώτερης ποιότητας από τις στρατιωτικές-πολιτικές συμμαχίες του Ψυχρού Πολέμου, χωρίς περιοριστικά ή ταμπού θέματα.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: