Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΉ;



Αθήνα 27/4/2013
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

H πρόσφατη ανακοίνωση πρόθεσης  Σύστασης Μικρομεσαίας Τραπεζικής επιχείρησης μέσω των Συνεταιριστικών αδειών προκαλεί ερωτήματα.

Γιατί τώρα ; και όχι τόσο καιρό που έχει καταστραφεί ο Επαγγελματικός ιστός ;;
Γιατί τώρα όπου η κυβερνητική Τρόικα μαζεύει ότι έχει απομείνει από τους πολίτες;;
Ti μπορεί να ανατρέψει την υποχρεωτική "ανακεφαλαιοποίηση" των Τραπεζικών επιχειρήσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2014  που έχουν καταληκτική ημέρα έτσι ώστε να μένουν 2 Συστημικές Τραπεζικές επιχειρήσεις μόνο και απόλυτα ελεγχόμενες από την ΕΚΤ;
Πως μπορεί ο Έλληνας πολίτης να "εμπιστευτεί" εκείνους που τον οδήγησαν θεσμικά με την αδράνεια τους εδώ ;;
Πως μπορεί να εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης Όταν καταστρατηγείται το Ελληνικό Σύνταγμα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και διαλύεται κάθε θεσμός στο όνομα της Ε.Ε. με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παράνομες,-έκνομες και αντισυνταγματικές τους Θεσμικούς παράγοντες;
Ποιόν να πιστέψει Όταν απαγορεύεται η συνδιαλλαγή με χρήμα πάνω από 300€ με στόχο τον απόλυτο έλεγχο των εμπορικών πράξεων ;;
Τι αίσθημα ασφαλείας μπορεί κανείς να έχει Όταν επαγγελματικά μεθοδεύεται η αστυνομοκρατία σε βάρος του πολίτη ;;
Πως να εμπιστευτεί μια Τραπεζική επιχείρηση όταν του κουρεύουν τις καταθέσεις ;;
Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να δει στα μάτια τους επαγγελματίες όταν τα τελευταία χρόνια έχει ποινοικοποιηθή η επιχειρηματικότητα με νομοσχέδια για  προσωποκράτηση για ποσά άνω των 5,000€ χωρίς κανένα Θεσμικό όργανο να 'εκβιάσει " στάση πληρωμών :;
Ποιος είναι εκείνος  που θα εμπιστευτεί τους Θεσμικούς που σιωπηρά και άνευ αντίστασης επιτρέπουν το άνοιγμα των 52 Κυριακών στην Ελλάδα προς όφελος των πολυεθνικών ;;
Ποιος έχει την ευθύνη για την καταστροφή και απαξίωση της επιχειρηματικότητας τελικά ;;

Παρατίθενται τα στοιχεία προς τεκμηρίωση 
 
1, Η σχεδιαζόμενη ενοποίηση των Τραπεζικών Επιχειρήσεων μέχρι το 2014  είναι εν εξελίξει ταυτόχρονα με την μηχανογραφική ενοποίηση τους μέσω SEPA στις 27 χώρες της Ε.Ε.

  2.Επίσης η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζικών επιχειρήσεων προχωράει προσπαθώντας να ξεφύγουν από την σκόπελο του  Core Tier I.
 
Ο όρος «ανακεφαλαιοποίηση», σημαίνει αναπλήρωση των «ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών», ώστε αυτά να διατηρούνται σε ένα σταθερό λόγο ως (πάνω από το 10%) ως προς τα χορηγούμενα δάνεια. Ο ελάχιστος αυτός λόγος αυτός (10%) «ιδίων κεφαλαίων» / χορηγηθέντα δάνεια λέγεται «κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ή Core Tier I.
Τα «ίδια κεφάλαια των τραπεζών» δηλαδή, είναι, χοντρικά, τα κεφάλαια τα οποία οι τράπεζες οφείλουν να διατηρούν για εγγύηση των καταθέσεων και των χορηγηθέντων δανείων των. Τα ποσό της ανακεφαλοποίησης δεν διατίθενται για δάνεια, ή για άλλους σκοπούς αύξησης της ρευστότητας στην αγορά, αλλά μόνο κι αποκλειστικά για την αποκατάσταση και διατήρηση «θετικής»  κεφαλαιακής επάρκειας»  (του Core Tier I) πάνω από 10%. Κι όλα αυτά προβλέπονται ρητά στον ν. 3601/2007/ΦΕΚ Α` 178/01-8.2007, άρθρα 27α και 28 περί κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών). Αν ο παραπάνω λόγος πέσει κάτω από το 10%, τότε οι τράπεζες βρίσκονται σε «αρνητική κεφαλαιακή θέση» (αρνητικό Core Tier I), ήτοι σε κατάσταση χρεοκοπίας. 
 Το εκπληκτικό είναι με την ανακεφαλαιοποίηση ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται  με το συνολικό ποσό των 50 δις. αδιακρίτως για όλα τα νομικά είδη των ανεξόφλητων οφειλών των φυσικών προσώπων προς αυτές,  ήτοι:  α) βεβαιωμένα (με δικαστική απόφαση) καταβλητέες οφειλές, β) ληξιπρόθεσμες απαιτητές και γ) απλά ληξιπρόθεσμες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να διεκδικήσουν και να πληρωθούν ΔΥΟ φορές τα δάνεια α, β και γ, ήτοι και από τα 50 δις. της ανακεφαλοποίησης και από τους δανειολήπτες τους ίδιους, δικαστικά ή εξωδικαστικά!! 

3. Και ενώ η διακρατικές συμφωνίες  ΕΛΈΓΧΟΥ παγκοσμίως των πολιτών προχωράνε ακάθεκτες με συνεχείς συμφωνίες .
 4. Όταν ταυτόχρονα η κοινωνία "εκπαιδεύεται" με αστυνομοτρομοκρατία διαφόρων μορφών 
5. Η πλήρως και ελεγχόμενα σχεδιαζόμενη μέσω SEPA  χρήση χρήματος, με στόχο την αποκλειστική χρήση "πλαστικού χρήματος " με  καταληκτική ημερομηνία τον Φεβρουάριο του 2014 
6, Η μηχανογραφημένη ποινικοποίηση της χρήσης χρήματος με όριο των 300€ καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των μέχρι στιγμής λαμβανομένων μέτρων και αναδεικνύει την 'διεστραμένη" ανορθόδοξη σκέψη των νομοθετούντων.
 
Νέο όριο συναλλαγών με μετρητά τα 300 ευρώ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmzHu5DM8juHLn3Ok18nlAAemxgcHCSQrokRjQxpjz_HhXu6FgbOkoEX0_WD6uVXRksvE-35s8MDF8jV5KLD7w6SmHOtH79Sab_o0aoxXBwFpfd198kmAfLExKZii7wXVmswX8wY46Z0ZB/s1600/epix+xenoi+xou.jpgΣτο νέο νομοσχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναμένεται να θεσπιστεί νέο όριο των συναλλαγών με μετρητά .Το νέο όριο συναλλαγών που θα θεσπιστεί  αναμένεται σύμφωνα με την Ναυτεμπορική να είναι τα 300 ευρώ από 1500 ευρώ που είναι σήμερα .
Συγκεκριμένα όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ θα πρέπει απαραίτητα να γίνονται με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές η προπληρωμένες) ,η διαμέσου τράπεζας .
Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί, ότι τα golden boys του υπουργείου Οικονομικών μελετούν την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών όχι μόνο με κάρτες πληρωμών, αλλά και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών.
Επισημαίνεται ότι το μέτρο επιστρατεύεται σε μία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, μέσω του απλούστερου κόλπου τής μη έκδοσης αποδείξεων, καθώς το «πέρασμα» της συναλλαγής από τις τράπεζες εκτιμάται πως θα κλείσει και αυτό το «παράθυρο».
Για να γίνει μάλιστα δελεαστικότερο το μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά προσχηματικά κίνητρα για τους φορολογουμένους, εξετάζοντας ακόμη και παλαιότερες προτάσεις για δήθεν φορομπόνους στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ώστε η αποτύπωση της συναλλαγής μέσω τραπεζών να εξασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ.
7. Η διάλυση και η απαξίωση του εμπορικού ιστού είναι πλήρης με εκπληκτικούς δείκτες ανεργίας και επισφαλειών σε κόκκινα δάνεια με στοχευμένη μηδενική ρευστότητα στην αγορά .




8. Ο δείκτης φτώχειας των Ελλήνων επιδεινώνεται παρά την 'ανάπτυξη" με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ δείχνοντας το 50% των Ελλήνων σε όρια οικονομικής ανέχειας.επιτείνοντας την σχεδιαζόμενη επαγγελματικά την  Εθνική Γενοκτονία των Ελλήνων


9. H σχεδιαζόμενη Δημοσιονομική πολιτική προβλέπει περαιτέρω μείωση ρευστότητας των Ελλήνων.
10, Ο εγκλωβισμός των πολιτών σε έλεγχο μέσω Τραπεζικών επιχειρήσεων μεθοδεύεται συστηματικά με υποχρεωτικές δοσοληψίες για μισθοδοσία ,σήματα ,πληρωμές δημοσίου κλπ γεγονός που εμφανίζεται ε΄ντον με αύξηση των συναλλαγών μέσω Τραπεζικών επιχειρήσεων παρά την δραματική μείωση των εσόδων των Ελλήνων Πολιτών.



11. Ακόμα και οι Ευρωβουλευτές κατηγορούν το υπάρχον Τραπεζικό Επιχειρησιακό Σύστημα προτρέποντας τους καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους .
                                                  http://youtu.be/4RF3Lr4XI4w
 Συμπέρασμα
Είναι προφανές από τα δεδομένα ότι η Εθνικοποίηση των Τραπεζικών Επιχειρήσεων είναι ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΟ γεγονός για μια χώρα που επιζητεί την Εθνική Ανεξαρτησία και η επιλογή είναι Εθνική επιλογή η οποία πρέπει να προκληθεί από Δημοψήφισμα του Ελληνικού Λαού .

Η παρέμβαση δημιουργίας Τραπεζικής Επιχείρησης παρά την θεωρητικά καλή σκέψη εμφανίζεται ως αδύναμη πρακτικά δεδομένης της ανωτέρω Συνταγματικής εκτροπής της τρικοματικής Κυβέρνησης , των στρατηγικών επιλογών σχεδιασμού των κέντρων Εξουσίας της Ε.Ε.,ΔΝΤ ,ΤΡΌΙΚΑ ,ΕΚΤ.

Εμφανίζεται με αυτόν το τρόπο σαν ένα ακόμα διαγγελματικό μέτρο αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνοντας τους "ελπίδα" ,που θα κατάρρευση και αυτή σαν μέρος του σχεδίου απογοήτευσης του Ελληνικού Λαού.

Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να καταδικάζουμε μια οποιαδήποτε προσπάθεια ανόρθωσης της επαγγελματικής επιχειρηματικότητας θα ήταν φρόνιμο όμως να δοθεί βάρος στην Άμεση νομική κάλυψη των επαγγελματιιών πρωτίστως, λίγο πριν καταρρεύσουν τα Ταμεία τα Ασφαλιστικά και οι εναπομείναντες επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχει κυβερνητική στήριξη, και με δεδομένο ότι όλα τα μέτρα και οι προβλέψεις εξαρτώνται Συνταγματικά και Αντισυνταγματικά από προσωπικές επιλογές "οικογενειών " που δεν έχουν καμία επαφή με τον πραγματικό επαγγελματικό ιστό.
Ίδωμεν .

lasfida
http://fotavgeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: