Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ / ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


Χατζηαναγνώστου ΄Γιώργος Μάης 2014
 Κάποια νέα προσέγγιση, κάτι νέο ζητάει η κοινωνία πρακτικό , ουσιαστικό , κάτι του "πεζοδρομίου" που μπορεί ταυτόχρονα να έχει και πολιτική σκέψη ..

Περίπου μια εβδομάδα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και αφού η σκόνη έχει μερικώς κατακαθίσει ...
Το μήνυμα είναι σαφές ..... 
Δεν εμπιστευόμαστε κανένα , προστατεύουμε το σήμερα , φοβόμαστε το αύριο ,ζητάμε αλλαγή .
Αποτέλεσμα που αφήνει ερωτηματικά ,αλλά και ταυτόχρονα προσδιορίζει την Αηχανία και τον φόβο του αύριο από την κοινωνία. Αποτέλεσμα που δείχνει την Σαθρότητα του πολιτικού οικοδομήματος.

 Σε απόλυτους αριθμούς κερδισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ.
Για πρώτη φορά στην ιστορία αριστερό ρεύμα νίκης σε όλη την Ευρώπη κυριάρχησε.Ειναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούντος για μια νέα Ευρώπη ,για μια Νέα Ελλάδα .
Στην μάχη του χθες με το αύριο νίκησε το χθες . Η ΝΔ κράτησε παρά την καταγεγραμμένη ολική επιτηδευμένη αποδόμηση της χώρας συγκράτησε την διαφορά κάτω από το 4% από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκπληξη ήταν η Ελιά γεγονός που αποδεικνύει πόσο όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης δομήθηκε ένα κέντρο εξουσίας για να μπορεί να επηρεάζει χωρίς να είναι εξουσία.
Η ΧΑ παρά τον καθολικό αποκλεισμό αύξησε τις δυνάμεις της σημαντικά αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα δρώμενα από ότι οι θύλακες εκπαίδευσης των πολιτών μέσω ΜΜΕ.
Το ΚΚΕ παρά τα ιστορικά καταγεγραμμένα λάθη της τελευτάιας τριετίας συσπείρωσε το ποσοστό του που εκφράζει την ανάγκη τυφλής κατεύθυνσης στο πουθενά ,αποδεικνύοντας ότι μέσα στο ολικό στο χάος η κοινωνία επιζητά απλά σταθερές δομές.
Το Ποτάμι εμφανίζεται σαν ο συμπληρωματικός κομήτης του πρώην ΠΑΣΟΚ από το πουθενά με άγνωστο σακίδιο από "άγνωστους" ανθρώπους που ψάχνουν το άγνωστο .
Για τον θείο Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχουν λόγια με το έγκριτο επιτελείο του .
Οι ΑΝΕΛ παραπαίουν μεταξύ της φθοράς του πολιτικού τους αρχηγού και τις φιλοδοξίες των μελών τους με άγνωστο μέλλον. 
 Η Ευρωπαϊκή Βουλευτική ταυτότητα δεν αποκτήθηκε ποτέ από κανένα που υποστήριξε το 16% στο σύνολο του, των διαφόρων μικρών σχηματισμών (Ανταρσύα, Σχέδιο Β, ΕΠΑΜ κ.α), όμως το συνολικό ποσοστό ,όχι το καταμετρούμενο επί ατομικού ,είναι χαρακτηριστικό της νέας γενειάς πολυκερματισμού της πολιτικής ζωής.

Η δε αποχή σαν σημάδι των καιρών, αποτελέι μια σταθερή αξία αθροιζόμενη χωρίς κόπο στο μέρος των συμμετεχόντων και δη των πλειοψηφούντων.


Ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης των κομμάτων η οπαδοποίηση των υπαρχόντων αλλά και των μελλοντικών πολιτικών σχηματισμών είναι προφανής ,και όχι τόσο για την ταυτοσημότητα ιδεολογικών πεποιθήσεων των πολιτών ,με τα πολιτικά κόμματα, αλλά ένεκα υπαρκτής ανάγκης σαφούς οργανωτικής δομής των πολιτικών σχηματισμών με ταυτόχρονη επικοινωνία με την βάση, κάτι που δεν γίνεται στην αποκλεισμένη προς τους πολίτες Βουλή, και υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς..

 Κάποια νέα προσέγγιση , Κάτι νέο ζητάει η κοινωνία πρακτικό , ουσιαστικό , κάτι του "πεζοδρομίου" που μπορεί ταυτόχρονα να έχει και πολιτική σκέψη ...

Και μην πιστεύετε ότι τα πολιτικά επιτελεία με τους τόσους εξειδικευμένους "συμβούλους" δεν ήξεραν-προσδιόρισαν το αποτέλεσμα ....

Η πλειοδοσία υποσχέσεων δεν αγγίζει εκείνον που πεινάει ,η αποτελεσματικότητα των πλειοδοσιών  κρίνεται στην πράξη με τα υπάρχοντα χαμόγελα των πολιτών σε ένα διαρκώς μεταβαλόμενο γεωπολιτικοοικονομικό περιβάλλον.
Mια καλή αντιπολίτευση βοηθάει την κυβέρνηση να ανεβάσει τον πήχυ προσδοκιών των πολιτών .
Και επειδή το αποτέλεσμα είναι ήδη αντιληπτό απο τα επιτελεία η πλειοδοσία παροχολογίας θα γενικέυεται ενώ η πλήρης αποδόμηση του Κράτους συνεχίζεται με βάση τα υπογραφέντα ....

Το σύνθημα των πολιτών παραμένει  Η εμείς ή Αυτοί ...
Χρειάζεται όπως πρωτίστως να διαχωριστή ποιoi έίναι Αυτοί και ποιοί οι Εμείς..
 www.fotavgeia.blogspot.com
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: