Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Έντονη ανησυχία και δυσλειτουργία στις άθλιες ομολογουμένως  συνθήκες τις αγοράς φέρνουν τα κατασχετήρια του ΚΕΑΟ και οι Δεσμεύσεις των Τραπεζικών Λογαριασμών .

Σύμφωνα με καταγγελίες οι Τράπεζες δεσμεύουν κατόπιν εντολής του ΚΕΑΟ χρηματικά ποσά που διακινούνται μέσω λογαριασμών τρίτων πχ. Ναυλομεσιτικές εταιρίες. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα την ολική κατάρρευση των Τουριστικών επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία και την όποια αμυδρή ελπίδα διάσωσης από το στοχευμένο αδιέξοδο που δημιουργούν οι κυβερνητικές επιλογές .
 Το θέμα έχει και νομική διάσταση σε περίπτωση όπου λανθασμένα το ΚΕΑΟ έχει προβεί σε τέτοια κίνηση ,αλλά και αναδεικνύει εκ νέου πόσο άστοχη και αδιέξοδη είναι η στοχευμένη οικονομική εφαρμοζόμενη πολιτική σε βάθος χρόνου .

Σε ότι αφορά την νομική διάσταση και με την προϋπόθεση ότι ήδη υπάρχει βεβαιωμένη ρύθμιση από τον οφειλέτη προς το Δημόσιο, εκεί περιπλέκονται τα πράγματα διότι ο μεν Τραπεζικός Διευθυντής είναι υπόλογος ως προς την θέση του θεματοφύλακα των χρημάτων αλλά ταυτόχρονα και ως ελεγκτή του Κράτους των Τραπεζών .


 Από την μεριά του πολίτη εγείρονται δικαιώματα που αφορούν Υπέρβαση και καταχρηστική χρήση εξουσίας που επιλύεται με Εισαγγελική παρέμβαση και Αυτόφωρη διαδικασία Σύλληψης του Τραπεζικού Διευθυντή αφού προηγουμένως έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες όχλησης ,επίδοσης, Εισαγγελικής εντολής κ.α .(Συμβουλευτείτε τον Δικηγόρο σας ).

Από μεριάς Τράπεζας ο Διευθυντής έχει πάρει εντολή η οποία χρειάζεται ανάποδα αναιρετική διαδικασία .Αυτή όμως έχει χρόνο έκδοσης και περιπλέκει την διαδικασία λόγω χρονικών περιθωρίων έκδοσης .Αυτό όμως δεν αφορά τον πολίτη ή τον επιχειρηματία που στραγγαλίζεται βίαια από τις κινήσεις του ΚΕΑΟ . Στην πράξη γiα άλλη μια φορά στοχευμένα χτυπιέται ο κορμός της οικονομίας η Μικρομεσαία Επιχείρηση.

  Το Μεγαλύτερο όμως και κυριότερο θέμα που προκύπτει είναι αυτό που αναγκάζονται όλοι οι πολίτες να καταφύγουν.
 Την Συναλλαγή εκτός συνήθων διαδικασιών συναλλαγής. 
Ή παρατεταμένη Ύφεση αλλά και η ανέχεια έχει προκαλέσει αντανακλαστικά την εξισορρόπηση των κοινωνικών δομών με την αλληλεγγύη , την μη καταγεγραμμένη διαδικασία συναλλαγής ,αλλά και την μη καταγεγραμμένη εργασία και δη των Συνταξιούχων άλλα και άλλων ομάδων που ενδεχομένως να μην υποφέρουν από τα μέτρα αλλά όταν η συναλλακτική διαδικασία αλλάζει όρους και δομή επωφελούνται και αυτοί .

Το σπιράλ θανάτου που οδηγούνται εσκαμμένα οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην πράξη έχει φέρει αλλαγές στις συναλλακτικές μας συνήθειες που το παράδοξο είναι ότι διευκολύνουν το Κράτος να εφαρμόζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα στο όνομα της εκάστοτε προσαρμοζόμενης έκφρασης πχ Δημοσιονομική Προσαρμογή .

 ΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Οι εναλλακτικές προτάσεις ανόρθωσης της Οικονομίας εκ βάθρων σκοντάφτουν στους "βολεμένους" αέναα επαναδημιουργούμενους επόπτες των Ελεγκτικών μηχανισμών, που προστατεύουν την Θεσμοθετημένη τους ιδιότητα σαν επιτηρητές της εξουσίας.
Στον πυρήνα της βέβαια εάν κανείς το δη αποστασιοποιημένα  η ίδια η εξουσία δεν θέλει να αλλάξει διότι το άγνωστο δημιουργεί φοβίες..

Μέχρι να εξισορροπηθούν όμως παγκοσμίως οι σχέσεις Μεταξύ  Ενεργειακών Πόρων , Εμπορικών διαδρομών ,και χρήσης Γης οι πολίτες του Κόσμου θα είναι έρμαια των πλανηταρχών ,και των παρατρεχάμενων παρά τω πλευρό ελεγκτικών μηχανισμών ψευδεπίγραφης διάσωσης.

Όσες δομές αλληλεγγύης ,όσες δομές ανταλλακτικής οικονομίας , όσους πυρήνες απαλλοτρίωσης εδαφών και να χτίζεις το μοντέλο της υπερπαραγωγής εργασίας σε 24ωρη πλέον βάση όπως τον 16αιώνα  ,με ταυτόχρονη υπεραπόδοση προσπορισμού με νέα τώρα μορφή start up -clussters θα βομβαρδίζει τον κοινό νου με την ισχνή έστω ελπίδα που τον οδηγεί στο "τουλάχιστον να σώσω αυτά που έχω" .

Η αναδιανομή πλούτου στην κοινωνία και η πλειοψηφία των πολιτών του πλανήτη επιζητά ,γίνεται καθημερινά και συνεχώς με αυτό που συμβαίνει με τις Τραπεζικές Επιχειρήσεις να ελέγχουν Κυβερνητικά σχήματα ελέω Χρηματιστηριακών αγορών.

Η δε καθολική αντίσταση των πολιτών σπάει τα μούτρα της στην ανάγκη επιβίωσης του σήμερα αδιαφορώντας για το αύριο.
Για να μπορεί κανείς να οραματιστεί και να διεκδικήσει το αύριο πρέπει να ζήσει Σήμερα.
Αυτό είναι βασικός κανόνας αυτοσυντήρησης. 
Με κλειστές όμως τις στρόφιγγες διεξόδου από παντού σιωπηρά ο κόσμος επιζητά την λύτρωση από "το μαρτύριο της σταγόνας"  που καθημερινά οι κυβερνώντες μετράνε ως προς την ολική αφυδάτωση του σώματος των ψηφοφόρων ..

Συνοπτικά Για να κατανοήσει κανείς  ένα πρόβλημα και να βρη την λύση πρέπει να μπει στα παπούτσια του άλλου . Όμως η βασίλισσα δεν με αφήνει να μπω στα παπούτσια της...
Πρέπει να βρω άλλο τρόπο ...

www.fotavgeia.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: