Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΕΥΡΩΤΑΜΠΟΥ


Αδιέξοδο σε γκρεμό 

 ΤΟ ΕΥΡΩΤΑΜΠΟΥ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Με μεγάλη «χαρά»  εδώ και λίγες ημέρες όλοι οι εναπομείναντες σε αυτόν το τόπο Έλληνες δεχθήκαμε τον νέο  Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Χαρδούβελη. Η «αλλαγή» συνοδεύτηκε με την τοποθέτηση του Κου Στεφανάδη Χ.  ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνώμων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Και καλά μέχρις εδώ ,μια αλλαγή χωρίς καμία αλλαγή στρατηγικής είναι γνώριμο χαρακτηριστικό για να περνάει ο χρόνος . Άλλωστε και η ανταπόδοση με εκχώρησης θέσεων στρατηγικής σημασίας σε υποστηρικτές χάριν δικαίου ευγνωμοσύνης «ανιδιοτελούς» είναι γνωστή τακτική των κυβερνώντων .

Για την μεν συγκυβέρνηση ή επιλογή του νέου Υπουργού Οικονομικών αλλά και η πρόθεση του νέου Στουρνάρι να μεταβιβάσει το σύνολο του ΤΧΣ στην ΕΚΤ είναι η συνέχεια ενός προγράμματος υποστήριξης της κερδοφορίας του Γερμανικού βορρά γνωστό πλέον στους φιλοξενούμενους επί ενοικίω «στα πρώην ιδιόκτητα» από 1/1/2015 σπίτια τους Έλληνες.

Αυτό που γενάται εκ νέου όμως και πάλι σαν Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ότι όταν μείνουμε χωρίς ευρώ στα ταμεία τι θα το κάνουμε το ευρώ ; Θα παραμείνουμε σε ένα νόμισμα άγνωστο στους εναπομείναντες σε αυτή την χώρα ;;

Σε μια χρονική συγκυρία όπου  το καμένο σίδερο των φόρων, εμβολίζει την ανθρώπινη σάρκα καταλύοντας κάθε ίχνος εναπομείνασας αξιοπρέπειας των ρακένδυτων πλέον πολιτών, οι πολίτες αναγκαστικά προσπαθούν να το αποφύγουν ενστικτωδώς σαν έσχατο μέτρο αυτοσυντήρησης χωρίς ιδεολογικό πρόταγμα .

Δεν είναι τυχαία η άρνηση 1,000,000 Ελλήνων να υποβάλουν φορολογική δήλωση .

Το ζητούμενο παραμένει το ίδιο όπως και στην αρχή ….χωρίς νόμισμα πως θα πληρωθούν οι παράλογες και καταχρηστικές ,απαιτήσεις των κυβερνητικών ;;

Για ποιο ευρώ μιλάμε ;; Aυτό που δεν υπάρχει ;;

To ένστικτο επιβίωσης του πολίτη ανιχνεύει την υποτιθέμενη  επιχειρησιακή στρατηγική του εκάστοτε κόμματος ανιχνεύοντας τις πιθανές διεξόδους από τον στραγγαλισμό του, και αναλύοντας τα τηλεοπτικά ευφυολογήματα εκατοντάδων πλασαρισμένων τηλεαστέρων προσπαθώντας να αξιολογήσει.

Το ένστικτο του πολίτη αναζητά επίμονα την λύση σε αυτό που τον συνθλίβει με χιλιάδες αυτοφυής φόρους σε ένα ανύπαρκτο εισόδημα πλέον, πέραν των γνωστών ολίγων που ακόμα μπορούν και βγαίνουν από μαγαζιά με μεγάλες τσάντες σε καταστήματα. 

Η έξοδος από το ευρώ τίθεται όμως και για τα δύο μεγάλα κόμματα με το ίδιο σκεπτικό παραμονής εντός ευρώ . Το ερώτημα αμείλικτο ….Για ποιο ευρώ μιλάμε όταν δεν υπάρχει στην αγορά ;;

Πρακτικά μια ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος  θα ήταν προπομπός ριζικών αλλαγών και βίαιων πολύ πιθανόν ,ανησυχώντας ευθέως τους έχοντας την νομή της  εξουσίας οι οποίοι με την σειρά τους μερίμνησαν εντέχνως την ουσιαστικά απαγόρευση ή ακόμα και απλή αναφορά στην προοπτική εξόδου απο την Ε.Ε. αλλά και την αλλαγή νομίσματος  .

Όμως και πάλι το ερώτημα παραμένει αμείλικτο .Για ποιο ευρώ μιλάμε όταν δεν υπάρχει στην αγορά;

Ταυτόχρονα δε η στρατηγική των κομμάτων με σιωπηρό τρόπο ωθούσε εντέχνως  την  απαξίωση την δραχμής , αναφέροντας της σαν καταστροφικό νόμισμα απέναντι στην κοινωνία . Το ερώτημα όμως παραμένει εκεί αμείλικτο ….Για ποιο ευρώ μιλάμε όταν δεν υπάρχει στην αγορά ;;

Το θέμα του ευρώ στην πραγματικότητα παραμένει σαν θηλειά στην ίδια την μεγάλη ιδέα της μεγάλης Ευρώπης ,λόγω της ανισοκατανομής τους πλούτου αλλά κα την διαφαινόμενη επιλεκτική οικονομική καταστροφή των νότιων υπέρ των πλούσιων και με τον νόμο  πλέον βορείων .

Η καταστολή του δημοσίου χρέους που επιδιώκεται  στην ουσία λειτουργεί σαν βρόγχος στην Ευρώπη  αλλά και στην χώρα μας.

Δεν έχει όμως την οξύτητα που είχε το 2010-12, όταν ολόκληρο το οικοδόμημα της ΟΝΕ έτρεμε και η έξοδος ήταν πιεστικό ζήτημα για την Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή που επιφύλασσε η εσωτερική υποτίμηση.

Με την άτεγκτη πολιτική λιτότητας της Γερμανίας η ΟΝΕ κατάφερε να επιβιώσει και η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της. Έτσι σήμερα η ελληνική οικονομία βρίσκεται χωρίς ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης και η ΟΝΕ έχει μετατραπεί σε μέγγενη που πνίγει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Το ζήτημα για την Ελλάδα είναι να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης που θα βγάλουν την κοινωνία από το τέλμα και θα σώσουν τη χώρα από την ιστορική ανυπαρξία.

Η ΟΝΕ προστατεύοντας τα συμφέροντα της καλά κάνει και σιωπά .

Όμως εμείς χωρίς ευρώ γιατί σιωπάμε ;; Σε λίγες ημέρες θα αναγκαστούμε να εκδίδουμε σε φτηνά πορνεία την οικογενειακή αξιοπρέπεια αφού πρωτίστως έχουμε εκποιήσει και όλα τα με ιστορικές καταβολές κειμήλια μας.

Και η λύση δεν μπορεί να δοθεί από εκείνους που έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι από καταβολής της οικογενειακής ιστορίας τους .

Το ερώτημα όμως παραμένει εκεί αμείλικτο .Για ποιο ευρώ μιλάμε όταν δεν υπάρχει στην αγορά ;;

Οι υπόλοιποι τι κάνουμε ;;

Μήπως πρέπει να εξετάσουμε το ταμπού του Ευρώ που δεν υπάρχει :;

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: