Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

H ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



 H ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Μόλις σήμερα η συνεδρίαση της Καλοκαιρινής Βουλής απέρριψε την δυνατότητα μέσω 120 βουλευτικών υπογραφών για δημοψήφισμα στην εκποίησης της ΔΕΗ .

Η παρατεταμένη και ατελής Συνταγματικά διαδικασία εκποίησης όλων των υπαρχόντων στην Ελληνική επικράτεια δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σε όλους τους πολίτες της χώρας .

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα να ενεχυριάζουν την ζωή μας εσαεί ;;

Ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των 10,000,000 Ελλήνων ;;

Kατά βάση τα στοιχεία εμφανίζουν ότι είναι Δικηγόροι, Γιατροί , Δημοσιογράφοι , Επαγγελματίες πολιτικοί ή γόνοι πολιτικών οικογενειών .

Ποια είναι η επιχειρηματική εμπειρία που έχουν οι ανωτέρω ;;

Mια σύντομη έρευνα θα αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που έχει η χώρα σε ανθρώπους που με τον τίτλο του Βουλευτή επιχειρούν κάνοντας Real Estate ή business plan χωρίς πραγματική επιχειρησιακή δραστηριότητα στο παρελθόν.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που έχουν την τύχη των υπολοίπων που δεν συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική σκηνή μόλις και μετά βίας έτυχε και άνοιξαν μια πιτσαρία με τα χρήματα της οικογένειας , είτε πολιτεύτηκαν μέσω αναγνωσιμότητας , είτε έκαναν πολλά «βαφτίσια»…εξαιρέσει ελαχίστων περιπτώσεων  

Το αδιέξοδο δυστυχώς δεν λύνεται με 50ή 100συμβούλους παρά τω βουλευτή με πτυχία δεδομένου ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα (που στόχο έχει την παραγωγή οικονομικού οφέλους) δεν έχει καμμία σχέση με την επιχειρησιακή στρατηγική που οφείλει ο καθένας μας να έχει . Η επιχειρησιακή στρατηγική δίνει το τελικό αποτέλεσμα μόνο με την ορθή κριτική αξιολόγηση πρακτικών εφαρμογών .

 Σε μια κοινωνία διαρκώς μεταβαλλόμενη όπου δεν υπάρχει σταθερότητα επιχειρησιακού περιβάλλοντος ακόμα και ο ποιο έμπειρος επιχειρών δεν μπορεί να εξάγει στοχευμένο αποτέλεσμα .Πόσο μάλλον ο επιχειρησιακός που δεν έχει γνώση επιχειρηματικής στρατηγικής .Και δυστυχώς η γνώση δεν μεταφέρεται αλλά αποκτάται μεταγενέστερα του αποτελέσματος της εταιρικής λογιστικής χρήσης.

Παρατηρούμε το γεγονός της επαγγελματικής επάρκειας μεν λόγω σπουδών στους Δικηγόρους πχ αλλά ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει επιχειρηματική επάρκεια λόγω μη συμμετοχής σε επιχειρηματικές δράσεις εντάσεως κεφαλαίου ή περεμεφρών δραστηριοτήτων  .

Το γεγονός αυτό καθ εαυτό  δημιουργεί  την άρνηση απέναντι στους πολιτικούς-βουλευτές  από την ίδια την κοινωνία που πασχίζει να επιβιώσει στην φορολαίλαπα που σχεδιάζουν οι γιατροί !!!και οι δικηγόροι !!!.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η απαξίωση της πολιτικής (παρά το ότι κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι στοχευμένη για την ευκολότερη διαχείριση μαζών ή μαζικών κινημάτων )καταγράφεται μέσω της αντίδρασης του κόσμου σε φαινόμενα εκλογής βουλευτών τύπου Τσιτσιολίνα ή ακόμα και του Ιταλού Γκρίλλο ….

Ο δρόμος της πολιτικής πλέον έχει αρχίσει να φάινεται έντονα πλέον ότι  δεν μπορεί να στηριχτεί πλέον στην αναγνωσιμότητα του φυσικού προσώπου  ή τον πρότερο πολιτικό βίο της οικογένειας, η το πολιτικό –ιδεολογικό πρόταγμα που εκφράζει μόνο.

Η κοινωνία από ένστικτο αναζητά την πολιτική φυσιογνωμία που θα περιέχει επιχειρηματική εμπειρία που μπορεί σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή στρατηγική ,την νομική κατάρτιση και επάρκεια αλλά και το ιδεολογικό πρόταγμα περίβλημα της σκέψης του να του δώσει τα εχέγγυα-πειστήρια του ικανού και το κλειδί της κερκόπορτας διαχείρησης των κεφαλαίων της κοινωνίας .

Οι παραταξιακοί δε μηχανισμοί είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να αντιστρέψουν την ροή των πολιτών που αναζητά κατά των Πλάτωνα τον άριστο και όχι πλέον τον αρεστό .

Η ιστορία είναι έτοιμη να αποδεχτεί μετά χαράς την νέα γενιά πολιτικών όπου δεν έχει ξύλινο λόγο , που μπαίνει στα λεωφόρεια των μαζών ,και που αγωνιά για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ !!!.

Η νέα γενιά πολιτικών είναι αυτή που την βλέπετε στους δρόμους κινηματικά αλλά καίτοι ανήκει σε ένα ιδεολογικό πυρήνα δεν έχει αγκυλώσεις και μπορεί και βλέπει πιο μακριά.

Έχει επιχειρησιακό πλάνο βασιζόμενο στην επιχειρηματική εμπειρία ,νομική κατάρτιση για να μπορεί να αντιμετωπίσει το δαιδαλώδες νομικό –φοροτεχνικό παγκόσμιο σύστημα αλλά και έχει ένα ευέλικτο ιδεολογικό περίβλημα που αντιμετωπίζει την κοινωνία σαν συνοδοιπόρο που μοιράζεται τον χρόνο της ζωής τους αγωνιώντας για το κοινό καλό .

Τα καλύτερα έρχονται αργά αλλά σταθερά λόγω της εκ των πραγμάτων παρατεταμένης ανικανότητας,του μεγάλου μέρους των πολιτικών που αναδυκνύει κάθε μέρα περίτρανα ότι χρειάζεται μια νέα γενιά πολιτικών .

Το κακό είναι ότι επιτελείται μια τεράστια καταστροφή στην χώρα που καλείται ο κάθε Ελληνας να μαζέψει τα διάσπαρτα κομάτια του και την κατεστραμένη ολικά αξιοπρέπεια του για να βρη πάλι η χώρα τα βήματα της προς την πραγματική ανάπτυξη και όχι ανάπτυξη μέσω της δημιουργικής λογιστικής.

Προχωράμε ......Η εμείς ή Αυτοί ...

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: