Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΕΚΛΟΓΕΣ
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Εκλογές λόγω Προέδρου Δημοκρατίας ,Εκλογές λόγω διάσπασης Κυβερνητικού Συνασπισμού ,Εκλογές λόγω αδυναμίας στήριξης θεμελιωδών δομών κράτους ,το θέμα είναι ότι έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο .

Είτε αύριο λόγω ασύμμετρων καταστάσεων ,είτε τον Μάρτη λόγω Προέδρου ,είτε το 2016 με διαλυμένη ολοκληρωτικά την ΝΔ η καθοριστική ψήφος που θα κλείση Δημοκρατικά αυτή την Μαύρη σελίδα στην ιστορία της πατρίδας δείχνει ότι έφτασε.
Ο μνημονικός κύκλος τελειώνει η παταγώδης αποτυχία έγινε πλέον συνώνυμο του Μνημονίου ,ενώ  ο Ελληνικός Λαός έχει πλέον αντιληφθεί τα συντεχνιακά παιχνίδια πολιτικής που επί χρόνια οι διαπλεκόμενοι  εξυφαίνουν προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία αδιαφορώντας για την κοινωνία.
Παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας ή στωικότητα του Ελληνικού λαού έχει και αυτή ένα πάτο . Ο πάτος έχει το όνομα αξιοπρέπεια .
Αξιοπρέπεια στην ποιότητα ζωής μας .Αξιοπρέπεια στην συμπεριφορά του Κράτους απέναντι στον πολίτη.Αξιοπρέπεια απέναντι στην διαχέιρηση των θεσμών από του πολιτικούς ενορχηστρωτές . Και σε όλα η αξιοπρέπεια έχει χαθεί ..


Το κρίσιμο σημείο μηδέν είναι εδώ ,και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει , το ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ,και τα διάφορα Ποτάμια ,Ρυάκια ΑΝΕΛ ,Χρυσή Αυγή ,ΚΚΕ,κ.α.  ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους ,εξ αιτίας των αλλαγών στην μετά Θεσσαλονίκη ημέρα.

Και αναφέρομαι στην μετά Θεσσαλονίκη μέρα γιατί η Οικονομική πρόταση κυβέρνησης εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε μια πνοή αισιοδοξίας στον λαό .

Η συγκυβέρνηση αδυνατώντας να περιμαζέψει τα μέτωπα Προϋπολογισμού ,Τρόικας, Απολύσεων ,Παπανδρέου ,Stress test Tτραπεζών , Ανεργίας ,Ταμείων ,Συντάξεων,Κατασχέσων ,Εκποιήσεων ,Πλειστηριασμών  κ.α. είναι στο καναβάτσο δεχόμενη χτυπήματα success story από τους επικριτές της.     

Για τον Ελληνικό λαό καίτοι οι εκλογές δεν θα του δώσουν άμεση λύση λόγω της υπάρχουσας οργανωτικής δομής του συστήματος λειτουργίας της χώρας εν τούτοις θεωρείται η μόνη Δημοκρατική διέξοδος από το βαθύ τέλμα που είναι σήμερα η Χώρα.

Το δίλημμα αύριο ή μεθαύριο δεν τον αγγίζει και τόσο δεδομένου ότι είτε έτσι είτε αλλιώς ο πάτος της αξιοπρέπειας έχει ήδη αγγιχθεί με θανάτους σε πραγματική ώρα μπροστά στον γκισέ των Τραπεζικών επιχειρήσεων .

Τα παιχνιδάκια πολιτικής τακτικής προς εκφοβισμό της Τρόικας με τριπλές παραιτήσεις στελεχών κ.α. αφήνουν παγερά αδιάφορη την κα Μέρκελ  που όμως διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει εκλογές .Δηλαδή για την ΝΔ το απόλυτο αδιέξοδο …Ένα λαός θυμωμένος και ολική ανικανότητα διαπραγμάτευσης λόγω δεσμεύσεων Μνημονίου ΕΚΤ κλπ.

Αυτό που διαφαίνεται είναι η ολική κατάρρευση του συγκυβερνητικού σχήματος λόγω αδυναμίας σύμπλευσης με τους πολίτες για το περί δικαίων αίσθημα  αλλά και της πίεσης που δέχονται οι βουλευτές από τους πολίτες. Όλα αυτά την ώρα που δεν μπορούν να προκηρύξουν εκλογές ……

Εσείς στην θέση τους τι θα κάνατε;;

Θα περιμένατε το 2016 ; Θα σχεδιάζατε μια μηχανορραφία που θα οδηγήσει σε εκλογές ή θα περιμένατε το ασύμμετρο γεγονός που θα οδηγούσε αναγκαστικά σε σύμπλευση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ;

Όπως και να έχει η καταβαράθρωση της οικονομίας δεν έχει τέλος και επειδή η εκποίηση των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη καλό θα είναι να ελεγχτούν λογαριασμοί σε χώρες χωρίς Διακρατική συμφωνία  χώρες ,πρόσφατα συσταθείσες.

Οι φορολογικοί παράδεισοι στο παγκόσμιο καζινοκαπιταλιστικό σύστημα πάντα θα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα για το ποιος είναι το αφεντικό

Οι Τραπεζικές επιχειρήσεις ή οι άνθρωποι πολίτες μια χώρας.
Καλό  2016 και καλά Χριστούγεννα
www.fotavgeia .blogspot.com
   

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: