Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

To σημείο G της οικονομίας

To σημείο G της οικονομίας

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών που παραδοσιακά γίνεται στην έκθεση Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακές οι εις βάθος αναλύσεις των ΜΜΕ για το περιβόητο σημείο G Της οικονομίας.

Και ενώ παραδοσιακά οι περισσότεροι πιστεύουν από τα γραφόμενα στα επιστημονικά εγχειρίδια ότι βρίσκεται  σε βάθος 7,5εκ περίπου ,όλοι οι τηλεορασοαναλυτές της συγκυβέρνησης  το διαψεύδουν .
 Όχι λένε δεν είναι εκεί, αλλά είναι παραπέρα ,άλλοι το βρίσκουν στην σκωληκοειδή υπόφυση ,άλλοι πίσω από τον λοβό του αριστερού αυτιού ,ακόμα και στην φτέρνα του δεξιού ποδιού . Οι στιχομυθίες των εξερευνητών των μέχρι στιγμής  άδυτων-άλυτων της οικονομίας δίνουν και παίρνουν .

Παρ όλα αυτά είναι η πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία όπου υπήρξε εκ μέρους της αντιπολίτευσης κοστολογημένο και ιεραρχικά δομημένο πρόγραμμα ανάπτυξης εκ βάθρων της Ελληνικής οικονομίας .

Το γεγονός από μόνο του σόκαρε την άλαλη συγκυβέρνηση, γιατί μέχρι και χθες όλοι παρουσίαζαν θεωρητικά ευφυολογήματα παίζοντας με τις λέξεις ενώ η κοινωνία έψαχνε και θα ψάχνει αέναα την ισορροπημένη ανάπτυξη της οικονομίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά περιβάλλον .

Η αντιπολίτευση παρέδωσε μαθήματα συλλογικής εργασίας των ανθρώπων της ,στοχεύοντας με μια άλλη αντίληψη την ανόρθωση της οικονομίας .

Καίτοι ορισμένα ερωτηματικά παραμένουν λόγου χάριν «πως ανακτάς τον έλεγχο του ΤΧΣ» η δομή και η τεκμηριωμένη σταθερότητα μαζί με τον πλουραλισμό των αναλύσεων επέτρεψε την επιστροφή του χαμόγελου στον Έλληνα πολίτη μετά από πολύ καιρό .

Σε ότι αφορά το σημείο  G  ,πέραν των θεωρητικών και επιστημονικών αναλύσεων. η απάντηση της θέσης τους είναι το κλείσιμο της ομιλίας του αρχηγού της αντιπολίτευσης .

Το σημείο g ενεργοποιείται με την συμμετοχή του κόσμου και την  ενεργό υποστήριξη όλων των πολιτών στο δύσκολο έργο της ανόρθωσης της ολικά κατεστραμμένης και αποδομημένης Ελληνικής Οικονομίας.
Το σημείο G υπάρχει εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν να το βρουν ,όχι γιατί δεν θέλουν ή έιναι ανίκανοι αλλά γιατί θέλει πολύ δουλειά και διάθεση να δεις την κοινωνία ανθρωποκεντρικά και όχι με αριθμολαγνεία εξυπηρέτησης συμφερόντων .

www.fotavgeia.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια: