Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ανησυχία για το άγνωστο αύριο..

Η ανησυχία για το άγνωστο αύριο...MarketNews
Xατζηαναγνώστου Γιώργος
Μπορεί το 2014 να έφυγε με μια άσχημη γεύση στο στόμα με την συνεχιζόμενη καταστροφή της Ελληνικής παραγωγικής μηχανής, εκποιώντας ταυτόχρονα και όλα τα μονοπωλιακά φιλέτα, αλλά…; Αλλά το 2015 τι επιφυλάσσει ;

«Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε»

Ανιχνεύοντας τα ΜΜΕ βλέπουμε 2 πόλους, τον ένα με την χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας και τον άλλον με την χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας!!

Θα έβαζε κανείς τα χρήματα του σε μια χώρα όπου αποδεδειγμένα οι «υποστηρικτές» κλέβουν από την πίσω πόρτα τα χρήματα του επενδυτή προς όφελος τους; Θα έβαζε ποτέ κανείς τα χρήματά του σε μια χώρα που τελεί σε καθεστώς νομισματικής αβεβαιότητας; Ίδια ερωτηματικά στην βάση τους με τον όρο «διαφαινόμενη ευκαιρία»

Kαι η επενδυτική εφορία που επί σειρά ετών ανακοινώνεται ότι έρχεται, θα υπάρξει το 2015 στην ευρωζώνη; Kαι κυρίως αφορά τον πολίτη ή τα μονίμως γνωστά πολιτοκοχρηματιστηριακά διαπλεκόμενα καρτέλ ;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, το πολύπλοκο παγκόσμιο πλέον χρηματοοικονομικό σύστημα, με τις ανακατατάξεις και την αναδιανομή εδαφών, υδρογονανθράκων, χρηματιστηριακών κεφαλαίων κ.α. είναι ένα ασαφές πεδίο για τον σκληρά εργαζόμενο με χαμηλά εισοδήματα πολίτη. Ασαφές γιατί δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, στον καθημερινό 14ωρο αγώνα επιβίωσης, να αναλώνεται διαβάζοντας χιλιάδες, ιστοσελίδες, χιλιάδες άρθρα, αλλά και λογρίδια μέσα από ΜΜΕ.

Οι βασικές οικονομικές ζώνες επιρροής, όποιες και εάν είναι στην εποχή του ατομικισμού, θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με εχθρότητα την αντίπερα όχθη παρά το όσα δημοσίως ανακοινώνονται. ΗΠΑ, Ρωσία, Kίνα, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία κ.α., με διαφόρων ειδών κινήσεις θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν την σταθερότητα της χώρα τους πρωτίστως, και κατόπιν του γείτονα.

Απεναντίας η Ελλάδα σήμερα θέλουν να προσπαθεί να στηριχτεί από τον γείτονα!, δεδομένου ότι τα περιουσιακά της αποθεματικά ή ενεργά στοιχεία έχουν δεσμευτεί ή δολίως εγκλωβιστεί από τους γείτονες…

Δηλαδή ή απόλυτη παράνοια… Καίνε το σπίτι μας για να μας το σβήσουν αυτοί που το έκαψαν ….πουλώντας μας ταυτόχρονα και την παροχή υπηρεσίας των Σωστικών μέσων …

Τα εργαλεία των σκαπανέων της καταστροφής είναι γνωστά μετά από αρκετά χρόνια παρατήρησης χρησιμοποιώντας τον αποπληθωρισμό και τους Ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (σε ένα καταβαραθρωμένο ΑΕΠ) , έτσι ώστε να προδικάσουν αρνητικά το μέλλον προς όφελος των γειτόνων που μας «στηρίζουν» .

Το 2015 θα είναι από τα διαφαινόμενα και πάλι έτος επενδύσεων για λίγες φίλιες χώρες στην ευρωζώνη της Γερμανίας παρά το όσα κονδύλια μοιράζονται με όποιους όρους εμφανείς και αφανείς μοιράζονται, από την ολιγαρχία της Γερμανίας .

Και αυτό γιατί κατάφεραν μετά από αγώνες ετών να μην υπάρχει αξιοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα παραχωρώντας όλα τα ικανά μέσα , για παραγωγή οφέλους του κρατιδίου για εκείνους της Ελλάδας.

Κανείς όμως δεν επενδύει σε κάτι που ξέρει ότι θα πάει στον κουβά ενός γείτονα με άπειρες μεθοδεύσεις ,ανεξαρτήτως υποστηρικτικού νομίσματος, κανένα fund κανένα μεγάλο πορτοφόλι, εάν πρωτίστως δεν διασφαλίσει ότι θα τα πάρει πίσω. Τόσο απλά.

Η σκόπιμη επιλογή της αποβιομηχανοποίησης της χώρας επί σειρά ετών και η βαθειά ύφεση ανάγκασαν τον Έλληνα πολίτη;, να γίνει σερβιτόρος παροχής υπηρεσιών, μέσω Τουρισμού ξένων επενδύσεων που με all inclusive προστατεύει ταυτόχρονα ακόμα και την μεταφορά και των έλεγχο των κεφαλαίων στους «επενδυτές»...

Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να έχει μπει στο ευρώ. Σήμερα, όμως, αυτό είναι το νόμισμά της και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να απεγκλωβιστούν από αυτό που επί χρόνια αποδεδειγμένα τους καταστρέφει.

Την μεθοδολογία και τον τρόπο οι υπεύθυνοι προγραμμάτων τον έχουν ανακοινώσει παρά τις τεχνικές αποδεδειγμένα δυσκολίες .

Όμως το 2015 και εν όψει εκλογών ας αναλογιστούμε όλοι το αυριανό μελλον των παιδιών μας χωρίς πατρίδα. Γιατί πατρίδα μας δεν έιναι η Ε.Ε. Πατρίδα μας είναι η Ελλάδα.

Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον,Έλληνες άνδρες, συμφορά πεπτωκότες όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον; ή ζώμεν ημείς, του βίου τεθνηκότος;

Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς, 4ος μ.Χ. αιών, Έλληνας ποιητής

μτφρ: μήπως ενώ έχουμε πεθάνει ζούμε μόνο κατά φαντασίαν, εμείς οι Έλληνες, που έχουμε περιπέσει σε συμφορά νομίζοντας ότι η ζωή είναι όνειρο; ή ζούμε εμείς, και έχει αποθάνει η ζωή;

(θρηνεί για την εξαφάνιση του Ελληνισμού)

- See more at: http://marketnews.gr/article/19666/h_anhsyxia_gia_to_agnwsto_ayrio#sthash.KadvLViX.dpuf

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: